Смяна на прахоуловителите
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на прахоуловителите
Колеги, от скоро съм собственик на е83 2.0d, искам да попитам дали някой е сменял прахоуловителите т.нар шок тампони на задните амортисьори. Колко е разумната цена за труда при смяната им?
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Re: Смяна на прахоуловителите
Аз съм сменял сам. Разкачаш страничните корите в багажника и пластмасата около коланите - работата е около половин час. Над гайката на амортисьора има една пластмасова тапа - махаш я, развиваш гайката, вдигаш колата на крик, за да слезе амортисьора надолу и измушваш стария тампон и слагаш новия. След това пускаш бавно крика и насочваш амортисьора на мястото му. Повечето работа е по сваляне на корите. При създаден достъп до гайката на амортисьора, работата е за 10 минути.
А какви са признаците за износен тампон т.е. как се разбира, че точно тези тампони са за смяна?
Признаците са, ето тази гледка на заден ляв амортисьор
пс. незнам защо снимката е завъртяна
пс. незнам защо снимката е завъртяна

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Смяната в сервиз е 60 лв. Свалят се всякакви кори от багажното отделение, момчето каза, че не ставало с изхлузване от горната страна, както на е46. Самите тампони/прахоуловители са на Мейле взех ги за 39лв. комплекта. Снимки нямам, защото смяната изисква ресурс, който в домашни условия е малко вероятен, поне в моя случай.
6 мнения
• Страница 1 от 1