CCC модул E60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: CCC модул E60
Колеги, пратих си CCC modula на софтелектроникс и те ми казаха че при тях работи нормално. Казаха че често рестартирането на модула е заради дефектирал блутут модул който го кара да се рестартира и ме посъветваха да го изключа и да видя дали ще се реши проблема. Дайте съвет как се изключва тоя блутут и къде се намира.
Tool - Fear Inoculum
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
В багажника - на седана е закачен на стойка зад корите в ляво, там са и Logic 7 усилвателя и TV тунера, ако има такива.
Ако има нещо друго освен блутут модула вързано на оптиката ще спре да работи, освен ако не loop-неш двата края с оптична тапа или с нещо временно поне. Ако ще е за тест само може и да не правиш нищо.
Ако има нещо друго освен блутут модула вързано на оптиката ще спре да работи, освен ако не loop-неш двата края с оптична тапа или с нещо временно поне. Ако ще е за тест само може и да не правиш нищо.
Only dead fish follow the stream...
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
На Е61 къде се намира тоя блутуут... Отдолу в средата под корите до резервната гума ли? От къде може да се вземе оптична тапа за края на оптичния кабел?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- BMWfen93
- Потребител
-
- Кара: E60 530d M pack
- Мечтае да кара: M5
Здравейте колеги.
След ремонтиране на ССС модула трябва ли да се програмира или направо се слага на мястото си.
След ремонтиране на ССС модула трябва ли да се програмира или направо се слага на мястото си.
Обадиха ми се по-късно през деня от софтелектроникс и ми казаха че модула е почнал да прави проблеми при тях, така че не е от блутута при мене. Днес го получих и го монтирах и изглежда че работи.
Tool - Fear Inoculum
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
BMWfen93 написа:Здравейте колеги.
Задължително трябва да се кодира. В зависимост от флаша който са наляли, може да и има нужда и от ъпдейт на софтуера.
Използвам темата, ъпдейт на софтуера кой може да ми направи, освен официалните представителства в София, става въпрос за бизнес навигацията?
Последна промяна Alexius на 11 Дек 2015, 17:43, променена общо 1 път
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Alexius написа:Ъпдейт на софтуера кой може да ми направи, става въпрос за бизнес навигацията?
Този който е с едно мнение над твоето

Ако си от Пловдив, той ще ти свърши работа, ако не си кажи от къде си да те насочим към някой друг...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Atsalov написа:BMWfen93 написа:Здравейте колеги.
Задължително трябва да се кодира. В зависимост от флаша който са наляли, може да и има нужда и от ъпдейт на софтуера.
Аз ремонтирах CCC преди няколко дни и не се налагаше кодиране. Моя модул не беше напълно изгорял само се рестартираше. Предполагам говориш за ремонт когато се налага смяна на дънната платка.
Tool - Fear Inoculum
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
Колеги,при преминаване от преди фейса CCC към фейсово,прекарват ли се някакви кабели допълнителни за да тръгне фейсовото.Накрая е ясно че се кодира
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
- karakondji
- Потребител
-
- Кара: E60 535D
netmurder написа:CrazyElement написа:karakondji написа:Явно и на моята CCC й дойде времето.
От една седмица се държи супер странно. Работи за по няколко минути, след което целия компютър блокира - джойстика се върти без съпротивление и не приема команди, музиката спира, всичко е забило, а ако превключа на парктроник цялата визуализация е супер забавена и сигнализира с голямо закъснение.
Рестартирах многократно, извадих всички CD-та за да съм сигурен, че причината не е някой смотан или надраскан диск, спрях блутуут модула, проверих стойността на акумулутаора през скритото меню, но уви. Компютъра работи нормално за няколко минути след запалване на колата и след това забива. При по-продължително каране, понякога се оправя и заработва нормално, но отново за кратко време.
Някой да е имал същата ситуация и да сподели как се е справил?
Има ли алтернатива на softelectronic в София?
Заслужава ли си да мисля за ретрофит към CIC? (NBT ми се струва прекалено скъпа инвестиция)
Колега според мен проблемът ти е в Блутут модула ( ако имаш такъв) не знам при мен правеше точно така като ми изгоря блутут модулапровери го, лесно е намира се в багажника от левия край където ти е калника има много снимки в Нета виж разгледай просто го откачи от буксата и пробвай ако всичко работи без проблем в него е проблема
Ами ти хубаво си го посъветвал, но той колегата вече го е направил това !!! Ако беше прочел целия му пост щеше да го видиш !!!
Чувствам се малко като идиот, ама май не съм изключил блутуут модула както трябва

С ръка на сърцето - не съм разбирач. Тъй като свалянето на корите и щипките го правих само с пръсти ми беше много трудно. Поради това, свалих само горната част на кората и дръпнах кабела, който влиза в горната част на блутуут модула.
След като поразгледах детайлно в интернет, помолих двама колеги, които имат повече знания в тази област да погледнат в багажника и веднага хванаха моята глупост

В момента целия MULF модул е свален и проблема с прекъсването на музиката и забиването на компютъра изчезна като с магическа пръчка. Ако се появи отново проблем, най-вероятно ще мисля за ъпгрейд към CIC. Докато системата работи си мисля, че ще прежаля липсата на блутуута.
Интересно, че не се наложи да правим оптични тапи или други манипулации по кабелите за да продължат да функционират другите компоненти като CD changer и усилвател.
- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
ICHIBAN написа:Колеги,при преминаване от преди фейса CCC към фейсово,прекарват ли се някакви кабели допълнителни за да тръгне фейсовото.Накрая е ясно че се кодира
Аз преминах към фейсово. Само за управление на климатроникa трябваше допълнителни кабели ако e фейсов. За CCC направо клучваш букса и кодиране това е.

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Здравейте колеги,
за късмет (надявам се) не ми забива нищо (не замръзва навигацията Professional), но пък в движение от време на време прекъсва радиото/CDто и в същия момент забелязах че джойстика се върти свободно, след минутка се оправя и така по някое време пак. След прочетеното тук, вероятно ще трябва и аз да изолирам блутут модула, тези дни ще го направя и ще кажа дали се е оправил проблема. - искрено се надявам да е това, а не $$$ модула (колата е Е60, 2005 година)
Благодаря на всички за подробната тема !
за късмет (надявам се) не ми забива нищо (не замръзва навигацията Professional), но пък в движение от време на време прекъсва радиото/CDто и в същия момент забелязах че джойстика се върти свободно, след минутка се оправя и така по някое време пак. След прочетеното тук, вероятно ще трябва и аз да изолирам блутут модула, тези дни ще го направя и ще кажа дали се е оправил проблема. - искрено се надявам да е това, а не $$$ модула (колата е Е60, 2005 година)
- BMWfen93
- Потребител
-
- Кара: E60 530d M pack
- Мечтае да кара: M5
B.Stoimenov написа:Здравейте колеги,
Здравей колега. И при мене бесе същата работа забиваше музиката и джойстика се въртеше свободно и изведнъж пълна тишина в купето черен екран