[Android] Carly for BMW 22.80 - Кодиране и чистене на грешки
Модератор: Общи модератори
- maildaemon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 535D
- Мечтае да кара: 650i Convertible
- Детайли за колата: Logic 7, Комфортен салон, remap (диното показа - 245 на колелата), keyless go, поддържано до вманиачаване!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Кодиране, четене и чистене на грешки Carly for BMW 19.02
maildaemon написа:нова версия
Хубу де,ама някой няма ли да удари едно рамо с моя проблем

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- maildaemon
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Logic 7, Комфортен салон, remap (диното показа - 245 на колелата), keyless go, поддържано до вманиачаване!
Дай повече информация и може да се опитаме 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
maildaemon написа:Дай повече информация и може да се опитаме
HTC Desire 500 уж има ОТГ ,НО не се връзва с телефона,кабела е Hamma OTG чисто нов...
На друг колега (пак към моята кола) се върза ,но като пуснахме да чете грешки и нищо не се случва 10 мин...или е мноооого бавно
КОлата е Е90 330i кабела е K-DCAN
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
При мен не иска да работи тази програмка. Телефона ми се свързва с блутут адаптера, програмата ми показва "connected", обаче като тръгна да чета грешки не намира нито един модул и ми казва нещо от рода на "engine not identified". Нещо не може да се свърже с ECU-то, няма значение дали колата е запалена или не. Имам такъв elm327

Пробвах с приложението Torque, там се свързва с ECU-то без проблеми. Гледах Google Play Store в коментарите доста хора се оплакват от същия проблем при Carly for BMW. Колата ми е Е60 525d LCI. Има ли някой колега, който е успял да подкара програмата с такъв елм327, понеже по-назад в темата прочетох, че би трябвало тоя да върши работа

Пробвах с приложението Torque, там се свързва с ECU-то без проблеми. Гледах Google Play Store в коментарите доста хора се оплакват от същия проблем при Carly for BMW. Колата ми е Е60 525d LCI. Има ли някой колега, който е успял да подкара програмата с такъв елм327, понеже по-назад в темата прочетох, че би трябвало тоя да върши работа

Не проблема в програмата а в ELM-а. Аз имам точно същия модел и си работи перфектно. Мой приятел си поръча абсолютно същия ELM, но не работи с Карлито. Тествах го на моя тел и пак не тръгва. Така че не търсете проблем в програмата, а в китайската изработка на адаптора.
Мда, май наистина проблема е в китайските адаптери. Ще го разкарам тоя и ще си търся друг. Нека някой колега сподели с кой блутут адаптер програмата работи със сигурност. Предлагат се безброй видове, а човек не знае кой би му свършил работа.
И мен ме интересува някой с работещ адаптер (в aliexpress има безброй) да каже кой е моделът, че да си поръчаме. Имам кабел, но телефонът ми не поддържа OTG.
Благодаря.
Благодаря.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Без да искам да правя реклама на никого, аз моят го купих от БГ. Дойде едно момче с една торба с подобни уредчета и почнахме да тестваме (с IPhone съм и там работи само през Wifi), докато не намерихме подходящо. Вярно, малко по-скъпо излиза, но не си играеш на проба-грешка. 

Добре де, само при мен ли не работят линковете за сваляне от първия пост?
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Работят при мен.
Да попитам програмата тествана ли е на Андроид 6 (HTC One A9) че мисля да сменян телефона.
Да попитам програмата тествана ли е на Андроид 6 (HTC One A9) че мисля да сменян телефона.
- maildaemon
- кандидат ентусиаст
-
Тествана е. Всичко си работи 
П.С. Ползвайте програмата с OTG, bluetooth адаптерите не са сигурни и няма как да се хваща къде са проблемите ако има такива. Няма да отговарям на въпроси за Bluetooth неща

П.С. Ползвайте програмата с OTG, bluetooth адаптерите не са сигурни и няма как да се хваща къде са проблемите ако има такива. Няма да отговарям на въпроси за Bluetooth неща

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
То с Bluetooth може да се кодира само през адаптора на Carly, доколкото съм запознат.
С Bluetooth и с ELM-а и с оригиналния се кодира но само при LCI.
Като си пуснете програмата има обяснено какво и как (с каква връзка) прави програмата.
Като си пуснете програмата има обяснено какво и как (с каква връзка) прави програмата.
- venci_nikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90
- Мечтае да кара: M
Някой случайно да е кодирал Comfort Eject на Pre LCI e90?Че на мен нещо не ми се получи