Проблем с клаксона

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Проблем с клаксона

Мнение от Rennfahrer » 08 Дек 2015, 17:27

От 2 дена като дам на контакт, клаксона не спира да пищи, като сватбар или абитурент карах днес из града докато стигна до жичкаджия :lalala: хората ме гледаха като потресени :mrgreen: но жичкаджията само разкачи кабела от вътрешната страна на еърбега и ми каза да съм търсел нов еърбег, а той струва обикновено майка си и баща си. От морга също е проблем, че обикновено все челни удари ги сполетяват колите за части.. Та се чудя, дали не е възможно проблемът да е някъде другаде в електрическата система - бушон може би или нещо друго. Питам защото отвреме навреме спира да пищи, но понякога след 20 минути, понякога след 5 минути. Като спре да пищи, клаксонът не работи изобщо. След това като я изгася и я включа отново, пак пищи непрестанно. На какво може да се дължи според вас :dunno: :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Re: Проблем с клаксона

Мнение от Trixster » 09 Дек 2015, 2:24

какъв ти е волана ? стандартен, спортен/М-ков? фейс, пре-фейс ?
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 09 Дек 2015, 10:49

Предполагам, че колата ти е със стария ключ т.е. със сигурност е преди фейса. Тази година аз по същя начин влязох в Сл.бряг - на неспиращ клаксон и при първа възможнсот откачих буксата му.
Лентовия кабел за клаксона, който е на бега се скапва - има 4 контактни пластини, които с времето се изкривяват и започват да дават сами на късо и клаксона свири. Аз ги разлепих, подложи тиксо(не изолирбан защото е много дебел) за да огранича контактната площ на тези пластини, направих дупчица в средата на тиксото за да все пак да може работи клаксона като го натисна и от тогава не съм бил сватбар/абитурент по неволя. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 09 Дек 2015, 12:20

Със стария ключ е да, пре-фейс, със стандартния волан. Предполагам и аз, че някоя от пластините се е изкривила щото преди това да се случи, ударих с юмрук волана. А като ги разлепа тея пластини, после как да ги залепя обратно?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 09 Дек 2015, 20:03

Аз не съм ги лепил... само сложих отгоре това черното, кръгло и то си ги придържа. В крайна сметка двете части на пластината са част от целия лентов кабел и няма как да изпаднтат или се разместят.

Назад към Е60/Е61