Проблем с пръскалки,автоматични чисатчки,ACC failure и други

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Проблем с пръскалки,автоматични чисатчки,ACC failure и други

Мнение от ultrashock » 11 Сеп 2015, 8:57

Здравейте,

Вече карам (с усмивка на лице :D ) моята E60 (530i, 231hp, автоматик с Г.И. и много екстри) известно време. Като цяло съм много доволен, но има неща за които ще ми трябва помощ. Търсих информация във форума, но по някои теми не открих решения, затова реших да пусна една нова тема и да опиша какви са ми текущите проблеми и силно се надявам да помогнете. Наредил съм ги приоритетно.

1. Проблем с пръскалките - чистачките работят, но не пръска на предното стъкло. Интересното е че при опит пуска само на фаровете. До стъклото вода не достига. Едно моторче ли ползват, т.е. да търся проблема ли в моторчето или някъде по тръбичките. Беше дребен проблем, но сега се превърна в приоритет, нищо не се вижда през стъклото вече и обливам с вода като гламав.

2. Проблем с автоматичните чистачки - Чистачките работят само на бързо и бавно. Не успях да ги подкарам да се пускат на периоди. Предполагам затова има и функцията автоматични чистачки. Обаче при натискане, светва лампичката но нищо не се случва. Някъде четох че като се пуснат автоматичните чистачки, първо тръгва един ход, и след това според сензора за дъжд. Какъв може да е проблема?

3.Задно дясно стъкло не се затваря при автоматичен режим - когато затворя догоре стъклото използвайки втората степен - автоматичния режим, стъклото се качва догоре и след това слиза 3-4 см надолу. Същото се случва и с първа степен - ръчния режим и трябва деликатно да го цъкам преди да е стигнали края, за да мога да го затворя.

4.Active cruise control failure - от както съм я купил круз контрола не работи. Колата има и distronic (Active cruise control). Грешката се появява при опит да го пусна, иначе не дава грешка.

5. Всички останали са дребни проблеми, дори не мога да ги нарека проблеми:

-Бих искал, ако е възможно, Radio/CD да не спира след като изгася колата, а след като извадя ключа например. В момента трябва да е на контакт за да работи.
-Знам че имат такава функция но не знам как да я активирам - бих искал фаровете да светят определен период след като заключа колата.
-Bluetooth - успях да pair-на и двата телефона, но не разбирам какъв е смисъла, като не мога да ползвам някакъв handsfree режим. Колата е с BMW телефон, в който не мисля да инсталирам SIM карта. Може ли да свържа Android-а с колата и да говоря през нея, или идеята на този bluetooth е съвсем различна?

Ще съм много доволен, ако някой колега с кабел и INPA софтуер иска да се видим на по бира и да поровим по настройките, до които нямам достъп, от София съм, кв. Надежда. Ще почерпя! По принцип съм ИТ и мисля да си купя кабел и да се мъча, но ме притеснява да не объркам нещо и да омажа нещата.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с пръскалки,автоматични чисатчки,ACC failure и д

Мнение от deank » 11 Сеп 2015, 19:26

3.Задно дясно стъкло не се затваря - Тове вероятно можеш да го оправиш сам, като инициализираш прозореца за крайните горно и долно положения.

1) I had the car started
2) Roll down the window all the way from the "broken" window (it wants to stop every xx inches, keep making it go down all the way)
3) I released the switch
4) I pushed and held down for exactly 17 seconds
5) After 17 seconds I immediatly pulled up on the switch to roll the window up (it went all the way up).
6) after the window went all the way up, and still holding the up switch, it rolled all the way down, and then all the way up once more.
7) After #6 the process was complete and the window was functioning normal again.

Бих искал фаровете да светят определен период след като заключа колата - Може да се активира "follow-me-home lights" и ще можеш да си включваш фаровете за 30-40 секунди след като загасиш колата и натиснеш кратко лоста за "дългите" светлини.

Radio/CD да не спира след като изгася колата, а след като извадя ключа - За това не съм много сигурен, но мисле че съм мяркал опция за изключване на "аксесоарите" при изключване на двигател или вадене на ключ

Bluetooth - ще ти трябва СИМ карта, за да можеш да ползваш handsfree режима на колата. Няма как да ползваш външен телефон. Blutooth-a е само за връзка между колата и нейния си BMW телефон (това е при по старите TCU модули - аз също съм с такъв и ползвам екстра СИМ за 3лв/м към М-Тел и всичко е точно).

2. Проблем с автоматичните чистачки - ако чистачките не правят ход, значи RLS модула не работи както трябва. Може да се види на диагностика.

4.Active cruise control failure - Трябва да се види на диагностика.

1. Проблем с пръскалките - Ослушай се дали въобще чуваш моторчето на помпата и провери дали от някъде не изтича течност.

Имам кабел и софтуер и можем да пием по една бира докато прегледаме грешките. Работя до 'надлез Надежда', така че може и там да се видим.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 12 Сеп 2015, 0:17

Благодаря за коректните отговори.
Аз днес се борих с непръскащите чистачки - оказа се че всичко работи но явно в казанчето има някаква гняз и запушва изходите най-долу. Продухахме ги и се оправи, обаче временно. След като се разджурка течността и се наместиха боклуците в казанчето, пак се запуши и пръска само дребни капки. ясно трябва да се демонтира казанчето и да се почисти по-качествено.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 12 Сеп 2015, 19:15

Да докладвам какво свърших до тук, с помощта на колегата deank, за което съм много благодарен:

1. Проблем с пръскалките - свалихме гумата, предната част на кората и стигнахме до въпросното казанче. Оказа се моторчетата работят, но за задръстени изходите от мръсотия. Успяхме да ги подкараме за известно време, но след това явно пак се запуши и спряха. Следва същата процедура + сваляне и почистване на самото казанче.
2. Проблем с автоматичните чистачки - тук не разбрахме какво се случва, ако някой може да бъде полезен, ще съм му благодарен. За сега на ръчен режим.
3. Задно дясно стъкло не се затваря - оправи се по описания от колегата deank начин:
Код: Избери целия код
1) I had the car started
2) Roll down the window all the way from the "broken" window (it wants to stop every xx inches, keep making it go down all the way)
3) I released the switch
4) I pushed and held down for exactly 17 seconds
5) After 17 seconds I immediatly pulled up on the switch to roll the window up (it went all the way up).
6) after the window went all the way up, and still holding the up switch, it rolled all the way down, and then all the way up once more.
7) After #6 the process was complete and the window was functioning normal again.

4. Active cruise control failure - тук също не успяхме, изглежда че ще трябва да се калибрира този distronic. Изтрихме грешката, деактивирахме, активирахме но нищо не се случи. Ако някой може да бъде полезен, ще съм му благодарен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 12 Сеп 2015, 20:32

По данни от ISTA-D - ACC не е калибриран, но процедурата за калибриране явно не е толкова проста и изисква огледала и разни други материали.

RLS модула е ок, но автоматичните чистачки не действат - дори не правят ход, когато се сменя чувствителността. Ако някой знае къде да потърсим проблема нека да сподели.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 12 Сеп 2015, 23:30

На един приятел е70 беше така и се оказа сензора

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 28 Сеп 2015, 8:26

ultrashock написа:1. Проблем с пръскалките - чистачките работят, но не пръска на предното стъкло. Интересното е че при опит пуска само на фаровете. До стъклото вода не достига. Едно моторче ли ползват, т.е. да търся проблема ли в моторчето или някъде по тръбичките. Беше дребен проблем, но сега се превърна в приоритет, нищо не се вижда през стъклото вече и обливам с вода като гламав.

2. Проблем с автоматичните чистачки - Чистачките работят само на бързо и бавно. Не успях да ги подкарам да се пускат на периоди. Предполагам затова има и функцията автоматични чистачки. Обаче при натискане, светва лампичката но нищо не се случва. Някъде четох че като се пуснат автоматичните чистачки, първо тръгва един ход, и след това според сензора за дъжд. Какъв може да е проблема?

3.Задно дясно стъкло не се затваря при автоматичен режим - когато затворя догоре стъклото използвайки втората степен - автоматичния режим, стъклото се качва догоре и след това слиза 3-4 см надолу. Същото се случва и с първа степен - ръчния режим и трябва деликатно да го цъкам преди да е стигнали края, за да мога да го затворя.

4.Active cruise control failure - от както съм я купил круз контрола не работи. Колата има и distronic (Active cruise control). Грешката се появява при опит да го пусна, иначе не дава грешка.
[b]

По т.1 - проблема се оказа запушени маркучи и гняз в казанчето - след продухване на системата всичко работи.
По т.2 - В INPA си поиграх с този модул - той е общ за автоматични светлини и автоматични чистачки, сега работи. Тествах го като го покрих и сега е ок. Само да отбележа - ако работи, при натискането му се пуска един ход, както и при всяка промяна на интензитета с врътката - може да е от полза тази информация за някой колега с подобен проблем.
По т.3- както казах по-горе с колегата deank успяхме да го оправим чрез посочената процедура.
По т.4 - след като успях да свържа INPA-та, успях да настроя ACC, дадох му калибрация и сега в момента работи, при това правилно :)

Аватар
Кара: BMW E60 525i
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от bib0555 » 08 Дек 2015, 18:14

Колеги може ли някой да ми обясни къде точно седи това казанче за течност на чистачките,че и мойте започнаха да не се пускат.По същия начин,на фаровете пръска,на стъклото не пръска :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 08 Дек 2015, 22:38

Няма да ти хареса къде е:
Изображение
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d M pack
Мечтае да кара: M5

Мнение от BMWfen93 » 09 Дек 2015, 0:03

И аз имам проблем с ACC понякога се включва понякога при опит изписва ACC Failure възможно ли е понякога да не му харесва маркировката на пътя :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 09 Дек 2015, 10:15

bib0555 написа:Колеги може ли някой да ми обясни къде точно седи това казанче за течност на чистачките,че и мойте започнаха да не се пускат.По същия начин,на фаровете пръска,на стъклото не пръска :ranting:

Казанчето е точно пред предно дясно (шофьорското) колело. Сваля се гумата и от там подкалника и вече се вижда, има две моторчета, при мен си работеха но продухахме системата, че беше задръстена пт мърсотия и всичко се оправи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 09 Дек 2015, 11:32

Роби ми беше пратил от тези, още не съм го пробвал:
Изображение
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 09 Дек 2015, 22:24

Nukem написа:Роби ми беше пратил от тези, още не съм го пробвал:

А какво е това?
Някаква таблетка за почистване на казанчето?

Назад към Е60/Е61