Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от netmurder » 29 Ное 2015, 11:29

Taruno написа:Само дето км-рите най-вероятно са поне със 100к отгоре, за да се наложи да сменя демферна шайба, да ремонтира торк, което НЕ Е лошо просто трябва да се има предвид

Е то ясно че километрите са със 100к нагоре, но какво от това... очевидно човека си поддържа колата и е вложил много в нея... Заслужава да се види колата...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 29 Ное 2015, 13:11

Колата е моя! Демпферната шайба е сменена, заради всички, проблеми, които може да създаде. Колкото до км - те са последното което има значение, ако всичко се прави навреме.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dbajalc » 29 Ное 2015, 13:49

Brat mu написа:Колата е моя! Демпферната шайба е сменена, заради всички, проблеми, които може да създаде. Колкото до км - те са последното което има значение, ако всичко се прави навреме.

Имаш Л.С :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Ное 2015, 13:16

Колеги мисля да си купя табло, искам поставки за чаши и място хедуп, въпросът ми е следният, намерил съм табло от феислифт, става ли на кола от преди феиса?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 30 Ное 2015, 13:19

Nukem написа:Колеги мисля да си купя табло, искам поставки за чаши и място хедуп, въпросът ми е следният, намерил съм табло от феислифт, става ли на кола от преди феиса?

То че става, става... само средната конзола има разлики, но ти ще си ползваш твоята предполагам...
:OT: Колега не се спря значи :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Ное 2015, 13:21

идва коледа колега, трябва да и подаря нещо :mhihi:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60,530d 04'
Мечтае да кара: Eleanor
Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7

Мнение от krispd » 04 Дек 2015, 4:16

Колеги ,не трябва ли да има някакво уплътнение под стоповете? Имам чувството,че при дъжд много лесно ще влезе вода,а и днес махнах една камара боклучета ,които се бяха пъхнали там.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Work hard in silence,let success make the noise.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 04 Дек 2015, 13:41

krispd написа:Колеги ,не трябва ли да има някакво уплътнение под стоповете? Имам чувството,че при дъжд много лесно ще влезе вода,а и днес махнах една камара боклучета ,които се бяха пъхнали там.

Колега уплътнението е точно пред очите ти, от там надолу е самата броня и няма как да влезе вода от там...
Иначе ако искаш свали самия стоп и ще разбереш :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60,530d 04'
Мечтае да кара: Eleanor
Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7

Мнение от krispd » 04 Дек 2015, 15:05

netmurder написа:
krispd написа:Колеги ,не трябва ли да има някакво уплътнение под стоповете? Имам чувството,че при дъжд много лесно ще влезе вода,а и днес махнах една камара боклучета ,които се бяха пъхнали там.

Колега уплътнението е точно пред очите ти, от там надолу е самата броня и няма как да влезе вода от там...
Иначе ако искаш свали самия стоп и ще разбереш :D :D

Не,мерси :mhihi: Благодаря за отговора :yes:
Work hard in silence,let success make the noise.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 04 Дек 2015, 16:43

djvisage написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11442775650056321&slink=bc9e75

Колеги може ли мнение за тази?

В крайна сметка ходих да я видя. Като екстериор и интериор колата беше доста запазена, само мигачите на калниците бяха изгорели от слънцето и уплътнението на задния прозорец беше напукано, задната броня беше пребоядисвана. Вътре също изглеждаше добре като изключим малки драскотини по скоростния лост и захабена кожа на шофьорската седалка. До тук добре, даже много добре сега обаче идват и проблемите. Изгорял и е модула на Bluetooth също така не и работи задната щора. Качих се да покарам колата и возеше много стегнато (не знам дали е заради дайнамик драйв) нарочно минавах през дупки и неравности, но нямаше никакви шумове. Покарах я 5 - 10 мин. с доста ръчкане. След това се качих на 530d - 218hp(колата не е чипосвана и е на 400к километра) на един познат и за мое учудване то вървеше по същия начин. Не знам вече внушавам ли си какво става,но тази кола според мен трябва да върви много повече. Направи ми впечатление, че като я смачкам и до 2к оборота е една такава мудна и след това тръгва а на борда нямаше никакви грешки. Мисля си да не би да е заминала малката турбина, но пък ако е така защо колата не изкарва никакви грешки на борда?
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 04 Дек 2015, 17:18

Грешка за турбина няма как да ти изкара, по вероятно е да има проблем с вакумите, управление на турбини и т.н. Закачихте ли я на диагностика? Такива коли се купуват само с диганостика.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 04 Дек 2015, 17:24

Не не сме я закачали никъде. Аз още не съм я купил ама си мисля да я карам на диагностика в BMW. Обаче се чудя ако е нещо дребно защо собственика не го е оправил при положение,че преди няколко дена е влизала в сервиз за смяна на демпферна шайба. А и това за турбината си е само мое предположение. Може и да греша.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 04 Дек 2015, 20:04

djvisage написа:Не не сме я закачали никъде. Аз още не съм я купил ама си мисля да я карам на диагностика в BMW. Обаче се чудя ако е нещо дребно защо собственика не го е оправил при положение,че преди няколко дена е влизала в сервиз за смяна на демпферна шайба. А и това за турбината си е само мое предположение. Може и да греша.

Принципно няма грам замисляне до 2000рпм, все пак за това е би-турбо!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 520dA

Мнение от BMW_1914 » 07 Дек 2015, 21:19

Здравейте колеги, с малката навигация съм, но от известно време нещо съм бутнал сигурно, но когато запаля, винаги ми е на дисплея съобщение да поставя диск (please insert disk in navigation или нещо подобно пише :lol: ), докато преди време при палене си включваше на станциите на радио дисплея или на начален екран, какво трябва да бутна, за да се махне това съобщение да поставя диск.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 07 Дек 2015, 21:40

BMW_1914 написа:Здравейте колеги, с малката навигация съм, но от известно време нещо съм бутнал сигурно, но когато запаля, винаги ми е на дисплея съобщение да поставя диск (please insert disk in navigation или нещо подобно пише :lol: ), докато преди време при палене си включваше на станциите на радио дисплея или на начален екран, какво трябва да бутна, за да се махне това съобщение да поставя диск.

и моята е така откакто съм я взел, нещо ъпдейти ли иска,че така прави? :dunno:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61