Винетката от догодина - 97 лева!*
Модератор: Общи модератори
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Re: Винетката от догодина - 97 лева!*
///M Power написа:Bogat-Beden написа:По Тракия не се пътува само до Бургас,мончетаа![]()
Интересно как от Подбалканския ще се отбиеш малко за Пазарджик
Май не сте пътували в Европа по безплатните пътища![]()
. България като цяло има доста добра алтернатива на бъдещите ни магистрали
![]()
пс: до Пазарджик има и друг път успореден на магистралата Нови Хан - Ихтиман- Костенец - Белово - Пазарджик пък и може до Самоков - Ихтиман или Костенец (през Боровец). А в какво състояние са , това е друга тема...
не е баш друга тема да ти кажа

това лято разцъках сериозно около солун - катерини, и там може да се каже че има супер алтернатива която е на 50 метра от магистралата в идеално качество, обаче 80 км се минават за тройно време. Така че заебете тая работа с алтернативата...
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Doberman_vas написа:Така че заебете тая работа с алтернативата...
Алтернатива ама куца

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Doberman_vas написа:///M Power написа:Bogat-Beden написа:По Тракия не се пътува само до Бургас,мончетаа![]()
Интересно как от Подбалканския ще се отбиеш малко за Пазарджик
Май не сте пътували в Европа по безплатните пътища![]()
![]()
пс: до Пазарджик има и друг път успореден на магистралата Нови Хан - Ихтиман- Костенец - Белово - Пазарджик пък и може до Самоков - Ихтиман или Костенец (през Боровец). А в какво състояние са , това е друга тема...
не е баш друга тема да ти кажа![]()
![]()
това лято разцъках сериозно около солун - катерини, и там може да се каже че има супер алтернатива която е на 50 метра от магистралата в идеално качество, обаче 80 км се минават за тройно време. Така че заебете тая работа с алтернативата...
Ха, че какво искаш, хем без пари, хем по-бърза от магистралата ли? Това няма как да стане

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
///M Power написа:Май не сте пътували в Европа по безплатните пътища![]()
..
Аз не съм ходил много по безплатните им пътища. Само в Испания и то в по-бедната южна част. Доста време им трябваше да ме убедят, че това нещо е второкласен път, защото беше доста по-добре от чисто новите ни магистрали.
На всичкото отгоре имаше един пич, дето с кофичка и парцалче го бяха оставили да мие светлоотразителите по мантинелата... на второстепенен безплатен път.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
bum_bum написа:///M Power написа:Май не сте пътували в Европа по безплатните пътища![]()
..
Аз не съм ходил много по безплатните им пътища. Само в Испания и то в по-бедната южна част. Доста време им трябваше да ме убедят, че това нещо е второкласен път, защото беше доста по-добре от чисто новите ни магистрали.
На всичкото отгоре имаше един пич, дето с кофичка и парцалче го бяха оставили да мие светлоотразителите по мантинелата... на второстепенен безплатен път.Много, много боб има да ядем докато стигнем и едни от най-бедните държави в ЕС точно по качество на пътната мрежа. Изключая гърците, че те са май същите крадливи гъзове като нас.
Нямах предвид като качество, а като маршрути и това колко е бързо и колко се обикаля. Като бих казал, че Испания има прилични алтернативни маршрути. Там и част от магистралите дори са безплатни.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Loopix
- Потребител
-
- Кара: E36 320 Touring
- Мечтае да кара: E46 M3
- Детайли за колата: С ГИ за да му е еффтино
Колеги, виждам, че сте недоволни и с право, но само с коментари по форумите нищо няма да се промени
За да ни чуят обаче управляващите е важно да излезем всички и да изразим своята гражданска позиция
Утре, 05.12.2015 г., в цялата страна са насрочени протести, информация има във Фейсбук, а за София началото е 14:00 пред парламента. Надявам се да видя много от вас там, защото миналата седмица направо ме беше срам, че най-големия автомобилен форум в страната почти няма представители на протеста ...
За съжаление наблюдавам една тенденция, която не вещае нищо добро за хората - масова цензура в медиите, никакво отразяване, а последната информация, която достигна до ушите ми е, че гербаджиите използват МВР и кметовете с пълна сила, за да заплашват организаторите и да провалят протестите....
Нека да им покажем, че в тази държава все още има гражданско общество, а НЕ сме заспали овце

За да ни чуят обаче управляващите е важно да излезем всички и да изразим своята гражданска позиция

Утре, 05.12.2015 г., в цялата страна са насрочени протести, информация има във Фейсбук, а за София началото е 14:00 пред парламента. Надявам се да видя много от вас там, защото миналата седмица направо ме беше срам, че най-големия автомобилен форум в страната почти няма представители на протеста ...
За съжаление наблюдавам една тенденция, която не вещае нищо добро за хората - масова цензура в медиите, никакво отразяване, а последната информация, която достигна до ушите ми е, че гербаджиите използват МВР и кметовете с пълна сила, за да заплашват организаторите и да провалят протестите....

Нека да им покажем, че в тази държава все още има гражданско общество, а НЕ сме заспали овце

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
А за какво протестирате изобщо???Това е пълна тъпотия за мен!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Вместо да вдигат цената на винетките, да видим нещо отсреща срещу тия пари или поне да разкарат 70 тонните гондоли от пътя, да речем. Наливай колкото искаш в пустото и празното, никой не те кара насила да правиш каквото и да било.
Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Дали ако има концесионер, няма да нареди сам кантарите по магистралата и тия със 70те тона изобщо няма да стъпят там...
Ма държавата, боли я фара.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
"Идеята е от 2017 г. всички пътища да бъдат опасани с камери и бариери и да бъде въведена сателитна GPS система, като колите до 3.5 тона ще ползват електронна винетка. Така ще бъде по-справедливо - всеки ще плаща за изминати километри и според тонажа на превозното средство, което управлява", каза вчера Павлова, без да уточни какво разбира под "всички пътища". По принцип по света тол системи се въвеждат само по най-натоварените и най-скъпи за поддържане пътища - магистралите.

http://www.segabg.com/article.php?id=781516
Така така. И като теглиш чертата на края на годината ще излезе, че се платил минимум 400 500лв, вместо супер скъпата винетка от 97лв. Въпреки че, вчера специално уточни, че винетката ще е за време, не за километри.
П.П Кога е тоя протест, че миналата седмица за малко да ме хване, а не ми се седи в задръстване? На всякъде ли е в 2 часа и до кога?
П.П Кога е тоя протест, че миналата седмица за малко да ме хване, а не ми се седи в задръстване? На всякъде ли е в 2 часа и до кога?
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
steeN написа:Дали ако има концесионер, няма да нареди сам кантарите по магистралата и тия със 70те тона изобщо няма да стъпят там...Ма държавата, боли я фара.
У нас, икономически и финансови решения се взимат на база...зависимости, а не от здрава икономическа логика, а като прибавим и съдебни решения...Впрочем така работи цялата държава в цялата пирамида на йерархията - държавна, фирмена и междуфирмена. Това е всъщност олигархия=държава.

Ubi dubium, ibi libertas
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Пилев написа: Въпреки че, вчера специално уточни, че винетката ще е за време, не за километри.
И аз разбрах точно същото - ще се плаща не за километри, а специални камери ще записват и ще се следи само валидна ли е винетката.
Според мен просто контролът ще стане много по-сериозен и "ушетата" ще папкат още по-добре.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И на зима по тия добре почистени пътища като на предното стъкло е изчистено само от чистачките какво точно ще снимат тия камери? Знам, че по закон колата трябва да е чиста, но е просто невъзможно ако не слизаш на всеки 20км да търкаш джама. 

И 1000лв да я направят тая винетка пътищата пак ще са си същите единствената разлика ще е че дебелоло Лили ще стане още по-дебело. Ако мислите че с тея 30лв отгоре ще се подобри нещо освен банковите им стетки блаженни са вярващите