Загуба на масло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Загуба на масло

Мнение от Stoqnov_1979 » 02 Дек 2015, 19:27

Здравейте колеги! Имам проблем с колата си е36 седан м52б20. Имам някаква загуба на маслото,което след каране отива по задната броня :mhihi: . Лежах преди малко под колата,има омасляване по скоростната кутия и по картера,като по картера е по скоро мръсотия и следи от предния проблем,който отстраних преди време-уплътнението на тялото на масления филтър! По скоростната кутия е двигателно масло,защото имаше една сочна капка точно на болта за източване на скоростната кутия. Когато колата е спряна няма капки по земята-два дни държах един картон под нея и нямаше нищо! От къде се получава това завихряне и изхвърляне на масло по време на движение? 1 литър долях преди няколко часа и пак има капки отзад :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Загуба на масло

Мнение от zvetiko » 02 Дек 2015, 19:52

Stoqnov_1979 написа:Здравейте колеги! Имам проблем с колата си е36 седан м52б20. Имам някаква загуба на маслото,което след каране отива по задната броня :mhihi: . Лежах преди малко под колата,има омасляване по скоростната кутия и по картера,като по картера е по скоро мръсотия и следи от предния проблем,който отстраних преди време-уплътнението на тялото на масления филтър! По скоростната кутия е двигателно масло,защото имаше една сочна капка точно на болта за източване на скоростната кутия. Когато колата е спряна няма капки по земята-два дни държах един картон под нея и нямаше нищо! От къде се получава това завихряне и изхвърляне на масло по време на движение? 1 литър долях преди няколко часа и пак има капки отзад :dunno:

Колега, провери картерната вентилация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 02 Дек 2015, 22:12

Сега ходих да гледам и моята, дали пак е текла и докато бях там си изтървах боба за гледане върху щеката :mhihi: В тоя ред на мисли след картерната вентилация провери О-пръстена на щеката за маслото- там където влиза в картера.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 02 Дек 2015, 22:29

Привет колега,
Аз бих погледнал отново филтъра. Погледни отпред отдолу как е двигателя.
Поздрав и успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 02 Дек 2015, 23:39

Значи отпред по двигателя и под него няма следи от прясно текло масло! И да има сигурно въздушната струя по време на движение го кара назад. Защото следите от маслото са по скоростната кутия от където и предполагам отива по бронята на склад :mhihi:
Картерната вентилация нали беше клапана на картерните газове и маркучите около него,утре ще ги погледна по-обстойно както и уплътнението на щеката.
Не вярвам отново да е от уплътнението на масленото тяло на филтъра,защото преди от него правеше капки по земята а сега няма следи,но знае ли се!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 03 Дек 2015, 0:05

Семеринга на к.в при скоростите?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 03 Дек 2015, 0:11

Haddess написа:Семеринга на к.в при скоростите?

Недей бе колега,не с лошо :mhihi: Първата ми мисъл беше за него,но тайно се надявам да не е от там,че разправията много!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 03 Дек 2015, 10:34

Stoqnov_1979 написа:

Недей бе колега,не с лошо :mhihi: Първата ми мисъл беше за него,но тайно се надявам да не е от там,че разправията много!

Чак пъ много... Ако имаш къде е около ден работа за начинаещите като мен примерно :mhihi: .
Тамън ще видиш как е съединител маховик, гайките на генерацията ще смениш,семеринги на скоростите.
И после скандала вкъщи с жената е готов :mhihi: !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 03 Дек 2015, 13:38

Haddess написа:
Stoqnov_1979 написа:

Чак пъ много... Ако имаш къде е около ден работа за начинаещите като мен примерно :mhihi: .
Тамън ще видиш как е съединител маховик, гайките на генерацията ще смениш,семеринги на скоростите.
И после скандала вкъщи с жената е готов :mhihi: !

То жена нямам,но и място нямам,иначе да се скарате и ти да я прегърнеш с черните ръце-безценно :mhihi:
И по темата след изминати около 300 км през нощта и рано сутринта,литъра от маслото отново го няма където трябва. Значи пада до едно ниво и повече не го изхвърля. Преди малко измих бронята и след изминати няколко километра няма и капка! Днес ми е уморено и сънливо,но утре съм на работа и ще я огледам като хората! Нямам думи направо,като старо юмз съм :mhihi:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 03 Дек 2015, 17:13

Stoqnov_1979 написа:Здравейте колеги! Имам проблем с колата си е36 седан м52б20. Имам някаква загуба на маслото,което след каране отива по задната броня :mhihi: . Лежах преди малко под колата,има омасляване по скоростната кутия и по картера,като по картера е по скоро мръсотия и следи от предния проблем,който отстраних преди време-уплътнението на тялото на масления филтър! По скоростната кутия е двигателно масло,защото имаше една сочна капка точно на болта за източване на скоростната кутия. Когато колата е спряна няма капки по земята-два дни държах един картон под нея и нямаше нищо! От къде се получава това завихряне и изхвърляне на масло по време на движение? 1 литър долях преди няколко часа и пак има капки отзад :dunno:

При мен беше от тялото на масления филтър,говорим за О пръстена и гарнитурата.Докато караш от въздушната струя,всичко отива на зад,омазва цялото долнище и бронята е доволно опръскана.Ако е от семеринга на коляновия вал от към скоростите ще подкапва малко,но чак да олива доста ме съмнява...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Назад към E36