Въпросче за ключа на фаровете.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- dayamanti
- Потребител
-
- Кара: ис
- Мечтае да кара: със синия талон
- Детайли за колата: M42... черно лачено купенце.... градушково.
Въпросче за ключа на фаровете.
Здравейте,
днес викам да сменя крушки по салона и останах озадачен от въпросния ключ. Питам, защото от както имам колата не съм го виждал да свети не знам нормално ли е. Значи, осветлението му е напълно независимо от останалото на таблото. При положение на контактния ключ 0 и 1 и включване на габарит/къси цялата подсветка светва, но този ключ не. На контакт светва, дори без габарит/къси. С други думи свети само и постоянно на контакт. Също ме интересува бутоните за стъклата трябва ли да светят и ако да може ли да се отварят за да им се смени лампичката.
днес викам да сменя крушки по салона и останах озадачен от въпросния ключ. Питам, защото от както имам колата не съм го виждал да свети не знам нормално ли е. Значи, осветлението му е напълно независимо от останалото на таблото. При положение на контактния ключ 0 и 1 и включване на габарит/къси цялата подсветка светва, но този ключ не. На контакт светва, дори без габарит/къси. С други думи свети само и постоянно на контакт. Също ме интересува бутоните за стъклата трябва ли да светят и ако да може ли да се отварят за да им се смени лампичката.
... черен джип е с предимство!!! 

- Bavaria motors
- Потребител
-
- Кара: E30
Re: Въпросче за ключа на фаровете.
Осветлението на ключа за фаровете е напълно независимо спрямо останалото осветление по таблото, то светва само и единствено когато контактния ключ е завъртян в положение контакт, а подсветките на ел. стъклта светват в два случея, първият когато е отворена шофьорската, или пасажерската врата или също когато контактния ключ е в положение контакт. За смяната на крушките в бутоните на ел.стъклата не е невъзможно, но аз лично до ден днешен не съм виждал някъде да се продават такива лампичли. Дано съм бил полезен. 

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Така си е заводско, колкото да бутоните, сменят се даже на старото купе, някой преди мен беше ги направил да светят сини като на голф 

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Има крушка в ключа за фарове. Свали го и ще видиш. Доколото си спомням има една крушка или диотче и една светлопроводима пластмаса,която осветява позиците 0.1.
https://www.google.bg/search?q=bmw+e36+ ... VkCPTsM%3A
https://www.google.bg/search?q=bmw+e36+ ... VkCPTsM%3A
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Сваляш въртящата се част която посочва позициите 0, габарити и къси с дърпане към теб и мисля, че под нея се виждаше крушката или в другия случай е да има болт държащ пластмасата отдолу и като го развиеш пластмасата да се освобождаваше. 

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
red_bull92 написа:Сваляш въртящата се част която посочва позициите 0, габарити и къси с дърпане към теб и мисля, че под нея се виждаше крушката или в другия случай е да има болт държащ пластмасата отдолу и като го развиеш пластмасата да се освобождаваше.
Колега така мисля ,че ще рискува да счупи ключа

- dayamanti
- Потребител
-
аз ключа го свалих и смених крушката, това не е проблем. просто останах изненадан от начина му на светене. Четейки темите за таблото с приборите доста се бях наплашил, че е почти невъзможно да се свали без да се пипа волана. Е оказа се елементарно. Бутнах го отзад през ключа на фаровете, докато излезе и на дясно към радиото, при свален на долу волан. И тия букси ако не знаеш как / в случая прочел / нямат откачане.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Аз също неподозирах, че тоя ключ свети, защото никгоа не ми беше светел, но видях на приятел колата, че свети и се заех да го оправя. Свалянето на самия ключ е лесна един болт отдолу. Буксите са със заключване като на повечето по колата. 

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
може да си сложиш диоди , като вариант
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Това са ти бутоните на стъклата. С малката букса са с диоди, за голямата букса не съм сигурен, май там е лампа...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
- dayamanti
- Потребител
-
~Мишо~ написа:
Това са ти бутоните на стъклата. С малката букса са с диоди, за голямата букса не съм сигурен, май там е лампа...
е тия са точно, само дето не съм ги отворил още. С тази букса имам в предвид. Замислям се дали другаде има проблем, че не ми се вярва и на двата да изгорят диодите. Ще видим като ги отворя.

Нали отдясно до основата на волана имаш копче централно изключващо механизмите на стъклата.Ако не е включено лампите на бутоните няма как да светнат.То тогава и стъклата не работят естествено.По-старите са с крушки по-новите с диоди.Не са взаимозаменяеми различните цветове на пластмасите отдолу заради буксите,но не е проблем пък пълното разглобяване на копчето и от двете да си направиш оригинално едно. Тези с диодите са и с един штифт по-малко отдолу,което също не е проблем при галимацията.Успех!
- dayamanti
- Потребител
-
14 мнения
• Страница 1 от 1