Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Армеец или Алианц за Каско?
Вече втора година съм в Uniqa и съм невероятно доволен, макар да имам самоучастие (за сметка на, което премията е доста по-ниска) всяка щета се изплаща незабавно и всеки път, в който съм имал възражение до момента (три пъти, от които два съм възразил) са изплащали и възражението без спорове без драми и с изключително европейско отношение.
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
rafa224 написа:dextuar написа:Силно ви препоръчвам да не застраховате в Алианц! Пълни нещастници! Не стига, че са с най-високата премия, а и отказват действителни щети!
И Армеец са същите.
На мен Армеец не са ми отказвали до сега нито една щета, дано и за напред да е така, като съм завеждал най-различни, като почнеш от драскотини на паркинга, огънат калник пак там, после и голямата градушка, на старата кола и т.н. Като цяло съм доволен, за това мисля и тази година да го подновя пак при тях.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз смятам да съдя Алианц и ми е много интересно къде ще намерят автомивка в София, която може да ми е изкривила задния калник както твърдят, защото за тях констатирано на ръчна автомивка = причинено от ръчна автомивка 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Дидо85 написа:rafa224 написа:dextuar написа:Силно ви препоръчвам да не застраховате в Алианц! Пълни нещастници! Не стига, че са с най-високата премия, а и отказват действителни щети!
И Армеец са същите.
На мен Армеец не са ми отказвали до сега нито една щета, дано и за напред да е така, като съм завеждал най-различни, като почнеш от драскотини на паркинга, огънат калник пак там, после и голямата градушка, на старата кола и т.н. Като цяло съм доволен, за това мисля и тази година да го подновя пак при тях.
Викай пази Боже. Аз от 10-12 години съм при тях с две коли и два апартамента но чат пат си търсят повод да откажат щета.
- off_line
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530d
Дидо85 написа:На мен Армеец не са ми отказвали до сега нито една щета...
Същото положение, доволен съм от тази Застрахователна компания и след като изтече Каското и Г.О-то най-вероятно пак с тях ще преподпиша.
Докато има други които даже не искам да погледна, като почнем от БулИнс, минем през Лев Инс и стингме до Евроинс!
..живота е прекалено кратък за грозни жени и бавни коли..
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Някой може ли да ми препоръча добър адвокат по застрахователно право?
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
dextuar написа:Аз смятам да съдя Алианц и ми е много интересно къде ще намерят автомивка в София, която може да ми е изкривила задния калник както твърдят, защото за тях констатирано на ръчна автомивка = причинено от ръчна автомивка
Колега най-вероятно в твоя случай става въпрос за това, че си написал че са констатирани увреждания на автомобила след измиване на автомобила или на автомивка. Това само по себе си не е покрит застрахователен риск и такава щета ще ти откаже всяка застрахователна компания, а тази която евентуални ти плати, ще го направи по изключение.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Армеец или Алианц за Каско?
Точно така се получи, но на снимки от застрахователя от предишния ден си личат щетите, ако човек се вгледа. Наистина тъпо от моя страна да не го забележа намомента, но бях афектиран. То по тази логика някой ,ако маневрира и те удари без да видиш на автомивка и ти си честен и напишеш, че си го видял там - пак ли ще откажат? Щом не е причинено вследствие от автомивката, не виждам къде е проблемът да се поеме като щета.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
[quote="dextuar"]Точно така се получи, но на снимки от застрахователя от предишния ден си личат щетите, ако човек се вгледа. Наистина тъпо от моя страна да не го забележа намомента, но бях афектиран. То по тази логика някой ,ако маневрира и те удари без да видиш на автомивка и ти си честен и напишеш, че си го видял там - пак ли ще откажат? Щом не е причинено вследствие от автомивката, не виждам къде е проблемът да се поеме като щета.
Идеята е ,че така се приема ,от една страна че увреждането е настъпило при измиване на автомобила и от друга - при така декларирано събитие, ти неможеш да посочиш кога, как и при какви обстоятелства е настъпило увреждането. Просто не го пиши по тази начин, ако беше написал ,че просто си намерил колата в това състояние или си я задрал в нещо - колона, стърчащо желязо или друг предмет - нямаше да имаш проблем.
Sent from my iPhone using Tapatalk[/quo
Идеята е ,че така се приема ,от една страна че увреждането е настъпило при измиване на автомобила и от друга - при така декларирано събитие, ти неможеш да посочиш кога, как и при какви обстоятелства е настъпило увреждането. Просто не го пиши по тази начин, ако беше написал ,че просто си намерил колата в това състояние или си я задрал в нещо - колона, стърчащо желязо или друг предмет - нямаше да имаш проблем.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
vankatagsi написа:dextuar написа:Точно така се получи, но на снимки от застрахователя от предишния ден си личат щетите, ако човек се вгледа. Наистина тъпо от моя страна да не го забележа намомента, но бях афектиран. То по тази логика някой ,ако маневрира и те удари без да видиш на автомивка и ти си честен и напишеш, че си го видял там - пак ли ще откажат? Щом не е причинено вследствие от автомивката, не виждам къде е проблемът да се поеме като щета.
Ок, благодаря за обяснението колега! Въпреки това ще опитам да си потърся правата, както казах, има техни снимки, на които щетата си личи, а те са правени преди да измия колата --> щетата не е настъпила на автомивката или вследстие от нея. Не го правя за 300-те лева, но прекалено много време и нерви ми изгубиха, за да оставя нещата просто така.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Така, след месец и половина днес получих 2-рият официален отказ на възражението ми по щетата, но все още нямам официален отговор, че има щета, която е отказана
Сагата с тия мизерници от Алианц продължава, та пак да попитам - някой да познава адвокат, който се е занимавал с подобни случаи на отказ и да препоръча? За София става въпрос.

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
dextuar написа:Така, след месец и половина днес получих 2-рият официален отказ на възражението ми по щетата, но все още нямам официален отговор, че има щета, която е отказанаСагата с тия мизерници от Алианц продължава, та пак да попитам - някой да познава адвокат, който се е занимавал с подобни случаи на отказ и да препоръча? За София става въпрос.
Сподели информацията ако намериш такъв колега

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Колеги, за да не гризна пак дървото с Алианц, реших първо да се консултирам с вас. Онзи ден леко закачих предната броня в вдин бордюр и я надрах. Мога ли да го заведа така като парко щета или се налага да лъжа, че така съм намерил колата. Надраното е долу в ляво.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:dextuar написа:Така, след месец и половина днес получих 2-рият официален отказ на възражението ми по щетата, но все още нямам официален отговор, че има щета, която е отказанаСагата с тия мизерници от Алианц продължава, та пак да попитам - някой да познава адвокат, който се е занимавал с подобни случаи на отказ и да препоръча? За София става въпрос.
Сподели информацията ако намериш такъв колега
На път съм да го намеря, дори според него шанса да спечеля е голям, но си е разправия и ще се точи поне година.
Колега, загубена кауза. Първо, че ти си направил грешката да опишеш така щетата, второ, че единствената ти улика, че си прав донякъде е не в кой да е, а в обвиняемата компания и трето, че да съдиш компании от такъв ранг трябва да е почти ясен случая и да е ясно, че няма как да те оборят. Поне в случая не виждам защо се занимаваш за дребна щета, която се оправя за 100тина лева. На мен лично Алианц са ми изплащали винаги в такъв размер щетите, че после си ги оправям за два три пъти по-малко пари. Така че не мисля, че е редно да се слагат такива крайни мнения, че за нищо не ставали, заради този твой частен случай, в който след така описаните неща имат право да ти откажат..
п.с. Винаги пишеш, че си намерил така колата на паркинг в случай на одрано..
п.с. Винаги пишеш, че си намерил така колата на паркинг в случай на одрано..