Ъпгрейд на музиката?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Ъпгрейд на музиката?
Alexius написа:То и сега свири много зле, нямам и пищялки на вратите, само врати и отзад.
Т.е. ако сложа средния говорител няма да има подобрение без усилвател?
Същото важи и за басовете предполагам, без усилвател няма смисъл от тях?
Ти басове под седалките си имаш и сега. Те вървят и с базовото озвучаване. Това, което направих аз беше усилвател, среден говорител, пищялки във вратите и по-мощни басове от ebay под седалките. Някой колеги инвестират направо в L7.
- Na4ko1926
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 530d
- Мечтае да кара: Кораб в гората
Здравейте колеги някой би ли ми казал какво е имало на това място ? подозирам че е имало някакъв усилвател..

И тази букса към какъв бих могъл да я свържа?
Благодаря

И тази букса към какъв бих могъл да я свържа?
Благодаря

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Подозренията са ти грешни, това е заготовка за ТВ тунер.
Здравейте колеги,искам да попитам нещо относно този лоджик. така,мойта е60-ка си беше с най-обикновенното озвучаване,взех си комплект Л7 навързах всичко,кодирах и започна да свири,но баса е много зле. получава се някакъв резонанс и звучи много дрънчащо и дращещо от въздуха които компресира мембраната,говорителите работят идеално когато са извадени от бас кутиите,дори и в кутиите,но свалени.сложа ли ги вътре на местата им да си надуват в прага направо ужас,пълно разочарование. и се чудех дали има нещо допълнително което се слага за уплътняване след бас рефлекса в прага или там някъде за да спре този страничен ефект. според мен оригинално на колите с Л7 има още нещо,което аз съм пропуснал.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
irkata_vr написа:Здравейте колеги,искам да попитам нещо относно този лоджик. така,мойта е60-ка си беше с най-обикновенното озвучаване,взех си комплект Л7 навързах всичко,кодирах и започна да свири,но баса е много зле. получава се някакъв резонанс и звучи много дрънчащо и дращещо от въздуха които компресира мембраната,говорителите работят идеално когато са извадени от бас кутиите,дори и в кутиите,но свалени.сложа ли ги вътре на местата им да си надуват в прага направо ужас,пълно разочарование. и се чудех дали има нещо допълнително което се слага за уплътняване след бас рефлекса в прага или там някъде за да спре този страничен ефект. според мен оригинално на колите с Л7 има още нещо,което аз съм пропуснал.
Дефазирал си басовете, обърни полюсите само на единия говорител и пак драсни да кажеш как е.
аз съм с оригинална инсталация и съм ги вързал по цвят,но опитах и с обърнати кабели и нее там проблема. според мен проблема е от налягането което прави мембраната.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Субовете за L7 ли са?
С оранжеви етикети?
С оранжеви етикети?
Сглоби си всички кори по праговете и затвори вратите иначе свири ужасно. Използват праговете за бас рефлекс и при отворени врати или необорудвани прагове се получава резонанс.
благодаря за отговорите,този звук идваше от дупките за щипките на праговете, когато излиза въздуха през тях. отделно уплътних допълнително около всички дупки където влизат щипките и наистина има коренна разлика,отвън не е чак толкова добър звука,но може да се преживее.иначе кутиите на басовете са еднакви,имам с оранжев етикет,но е по удобно да се сменят само говорителите,сравнявах ги няколко пъти защото и аз имах подозрения да не би да е от тях, но са едно към едно. допълнително мисля да уплътня и под корите на праговете на които пише bmw и би трябвало да стане още по добре за звука които се чува навън. 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
irkata_vr написа:благодаря за отговорите,този звук идваше от дупките за щипките на праговете, когато излиза въздуха през тях. отделно уплътних допълнително около всички дупки където влизат щипките и наистина има коренна разлика,отвън не е чак толкова добър звука,но може да се преживее.иначе кутиите на басовете са еднакви,имам с оранжев етикет,но е по удобно да се сменят само говорителите,сравнявах ги няколко пъти защото и аз имах подозрения да не би да е от тях, но са едно към едно. допълнително мисля да уплътня и под корите на праговете на които пише bmw и би трябвало да стане още по добре за звука които се чува навън.
Колега кой звук навън, ти искаш вътре в колата да се чува или извън нея...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
колата вътре свири вече добре,но искам и отвън да се чува прилично,а не да дрънчи и за това ще опитам да уплътня каквото мога и ако има ефект със сигурност ще се отрази положително и на звука вътре.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Нормално да дрънчи защото трябва това http://aval-bg.com/1712/Silent+Coat+M2
- konstantin1991
- Потребител
-
Kолеги малко тъп въпрос,но как да разбера с какво ниво на озвучение съм,става въпрос за е60(2004).Още нещо,наистина ли TOP Hi-fi е по-висок клас на озвучение от Logic 7 ?
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
konstantin1991 написа:Kолеги малко тъп въпрос,но как да разбера с какво ниво на озвучение съм,става въпрос за е60(2004).Още нещо,наистина ли TOP Hi-fi е по-висок клас на озвучение от Logic 7 ?
Отговор на основния ти въпрос има в темата, а що се отнася до нивото на озвучение в Е60:
viewtopic.php?f=116&t=317255
П.С.
опитай с търсачката следващия път!

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Колеги има ли вероятност да ми бръжди задния ляв говорител,защото е изп*рдян или може нещо да се е разместила буксата? С L7 съм и принципно,когато съм сам винаги слушам на макс. Ако е изп*рдян подлежи ли на ремонт?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Work hard in silence,let success make the noise.