Духа топло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Духа топло

Мнение от Julius » 04 Авг 2006, 15:22

Привет на всички. Първо да поясня че заглавието се отнася до парното, не друго.
Искам да попитам дали някой има представа какъв може да е проблема с климатика->Когато е на вентилация по средата и климатика работи си духа студено, но коато е на прозорците или краката духа топло. Независимо че климатика е включен духа топло.
И ми прави впечатление че позицията на врътките за температурата не е от значение- винаги си духа студено на макс. Климатроник е с врътки.

Благодаря преварително

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Авг 2006, 15:53

Идеята на това да духа студено само "по средата" е, че хората от BMW не искат да настиваме както знаеш настива се от краката или от главата.

За колите без клима пък "по средата" не излиза топло никога, по простата причина че съшите хора са направили тестове и са видяли че когато духа от посоченото място топло има по-голяма вероятност да се унесеш или успиш при по-дълъг път.

За врътките на климата, ако ти си загрял (влизаш от вън) или колата се е напекла достатъчно как искаш да различиш 20градуса от 24градуса? Все пак датчика за вътрешна темп. показва примерно 35градуса и климата почва да духа с около 20 при настроени 22, и тъй като никога в колата ти не може да стане равномерна темп. (все пак тялото ти е с темп. 36гр. ), той духа малко по студено

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 04 Авг 2006, 16:41

Kris написа:За колите без клима пък "по средата" не излиза топло никога, по простата причина че съшите хора са направили тестове и са видяли че когато духа от посоченото място топло има по-голяма вероятност да се унесеш или успиш при по-дълъг път.

Ела да видиш на мойта как духа само топло на средно положение :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 04 Авг 2006, 19:44

ся моя майстор на клими ме зарадва че няма фреон като моя вече ,стар бил .. а съм за леко допълване напоследък .. накрая с мазна усмивка изкара някви остатъци но каза че догодина няма да има и ще трябва преработка на системата ,около 150 лв :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Авг 2006, 21:19

XaMaB написа:
Kris написа:За колите без клима пък "по средата" не излиза топло никога, по простата причина че съшите хора са направили тестове и са видяли че когато духа от посоченото място топло има по-голяма вероятност да се унесеш или успиш при по-дълъг път.

Ела да видиш на мойта как духа само топло на средно положение :D

Е ти ако имаш клима ще ти духа топло, но аз поне не съм виждал или чувал за такава без клима да духа топло по средата

Потребител
Аватар

Мнение от Julius » 04 Авг 2006, 22:09

Kris, уважавам това което казваш и напълно съм съгласен с теб, но за съжаление мисля , че не е толкова просто обяснението. Все пак мога да различа дали духа студено от климатика или топло от двигателя. убеден съм че духа топло не само от външната температура, но и от двигателя. Не съм много компетентен по техническите въпроси , но предполагам че има някакви клапани регулиращи от къде какъв въздух да вкарва. Предположенията ми са такива, но искам ако има някой с подобен проблем да сподели ако го е решил.

Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 04 Авг 2006, 23:07

има такива клапани ,писано е по темата потърси из форума с търсачката

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 04 Авг 2006, 23:45

Kris написа:Е ти ако имаш клима ще ти духа топло, но аз поне не съм виждал или чувал за такава без клима да духа топло по средата

ела да ти покажа как не духа топло по средата...аз съм без клима...в тез жеги на обяд като са затворени сички прозорци,люкове,врати и като го пуснеш на 4 и на "студено" и през средата лети горещ въздух...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 06 Авг 2006, 10:41

Kris написа:Е ти ако имаш клима ще ти духа топло, но аз поне не съм виждал или чувал за такава без клима да духа топло по средата

Точно щото съм без клима, цитирах само тази част от мнението ти. То затова и колата е в "продава".

Лятото в жегата по задръсванията ми е чудно от къде се очаква да дойде студения въздух. :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 06 Авг 2006, 14:49

BMW_FAN написа:

ела да ти покажа как не духа топло по средата...аз съм без клима...в тез жеги на обяд като са затворени сички прозорци,люкове,врати и като го пуснеш на 4 и на "студено" и през средата лети горещ въздух...

Естествено нали вкарва външен въздух който е топъл.

XaMaB написа:

Точно щото съм без клима, цитирах само тази част от мнението ти. То затова и колата е в "продава".

Лятото в жегата по задръсванията ми е чудно от къде се очаква да дойде студения въздух. :confused:

Идеята е, че ти си спрял и дори и да се успиш няма проблем. Ама като си в движение духа пак топлия външен въздух, но малко по-охладен поради движението.

Julius написа:Kris, ...

Ма то топлото което духа на стъклото и в краката е от двг. а не топло от климата или от външен въздух

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo gazcom » 07 Авг 2006, 14:05

абе важното е да духа :mhihi: а ниакой да има в повече едни читави клапанчета за реголиране топло-студено.

Потребител
Аватар
Кара: X5 E53

Мнение от alex136 » 12 Авг 2006, 18:03

ел. клапан за парното, имах същия проблем

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Духа топло

Мнение от andro_venom » 29 Ное 2006, 19:43

Julius написа:Привет на всички. Първо да поясня че заглавието се отнася до парното, не друго.
Искам да попитам дали някой има представа какъв може да е проблема с климатика->Когато е на вентилация по средата и климатика работи си духа студено, но коато е на прозорците или краката духа топло. Независимо че климатика е включен духа топло.
И ми прави впечатление че позицията на врътките за температурата не е от значение- винаги си духа студено на макс. Климатроник е с врътки.

Благодаря преварително

Имам абсолютно същият проблем и никои с нищо не може да ми помогне.Даже и по сервизите не им се занивава.Аре някои ако може да помогне ще черпя яко ;)
GTI Не Мерси! M Power

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andro_venom » 29 Ное 2006, 19:46

alex136 написа:ел. клапан за парното, имах същия проблем

А и ако говориш за тия клапани които са в коша на двигателя не ми се вярва да е от тях щото те кво общо имат с климатроника
GTI Не Мерси! M Power

Аватар
Кара: E90 330xd
Детайли за колата: Черен фолиран седан.

Re: Духа топло

Мнение от body » 02 Дек 2006, 0:05

Julius написа:Привет на всички. Първо да поясня че заглавието се отнася до парното, не друго.

Благодаря преварително
Клапи на парното.Вървят по около 70-80 лева

Следваща

Назад към E36