Винетката от догодина - 97 лева!*

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: Винетката от догодина - 97 лева!*

Мнение от Nukem » 19 Ное 2015, 9:50

то аз не виждам до 2020 като изключим София, хора да останат в България, пътищата ще са ни последния проблем.
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Ное 2015, 12:38

b00st написа:
steeN написа:п.с.
А около the mall, който е проектирал локалното... взима наградата за най-малоумна инфраструктура. Плюс това, тоя мол, англичанин ли го е правил... как може да караш в насрещното за да влезеш и да излезеш.

/rant

Щото явно не си минавал по обновения булевард Малинов в Младост, особено в края му около ХИТ. По-малоумно затваряне на булевард и изолиране на доста живущи там от градски транспорт не бях виждал наскоро. Отделно едва 1 месец след отварянето на новата отсечка под ХИТ, булеварда пропадна с 12 см :yes:

Колкото до финансирането 2020 приключва програма Транспорт и тогава ще се наядем на хОй, щото те отсега почват да се разпадат, а пари за нови няма да има.

Рядко минавам от там, но принципно си има нещо сгрешено от бай Тошово време. Булеварда (който идва от летището Малинов ли беше хем съм живял 2 години в Младос 1 и така и не ги научих) свършва с почти 90 градусов завой в Младост 3 ли 4 ли е...
А инфраструктурата около моста на метрото до пазара в Младост 1? Левия завой там е правен от някакви с много тежки наркотици. Едната посока от едната страна на пресечката, другата от другата :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 19 Ное 2015, 23:44

Leon написа:Вопиюща наглост и безхаберие е всичко... А по проект имаме прекрасни нови пътища. По стойности на проектите - също. Капитал пуснаха интересен материал миналата седмица за строежа на релсовото трасе на Руски паметник. Три големи световни фирми, които се занимават с това бяа оценявали по снимки и извода е като по магистралите - евтини материали, стари технологии и много лошо изпълнение. Това умножено по стотици километри е катастрофа, защото европейските пари, които с лекота точат ще свършат и после ще трябва да ги ремонтират от бюджета, а там е ясно каква е ситуацията.

Около Руски бачкаше човек от наште .. та, той може доста инфо да сподели от кухнята , стига да драска още тук , де :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 20 Ное 2015, 8:20

Да ви покажа 2 други малки далаверки от Марица:
1-во, плащат ти за нова мантинела ти минаваш на пясакоструи старата която си свалил от тракия и я монтираш и отделно и ти се плаща на двойна цена:
Изображение
2-ро, асфалта в активните ленти, по-точно финалния пласт от 4 см, се изпълнява с полимер модифициран битум, а в аварийната лента с обикновен битум, маркировката трябва да започва от края на авраиината лента т.е да е разположена в активната и то си е така, само че полимер модифицирания битум започва 5-10см след нея, от което следва спеставаме 30см настилка с полимер модифициран битум айде сега х2 защото е от двете страни така и х36.4км-ра и спестихме за няколко джипа на собствениците на фирмите.
Изображение
На снимката много добре се вижда, разликата във вида асфалт и че не почва от началото на маркировката да минава под цялата маркировка а си почва на 5-10см след нея :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Ное 2015, 9:16

Ега ти и схемите... А това вероятно е само върха на айсберга. Ако продължаваш с разкритията, ще вземат ти пратят на гости момчета, облечени в черно с джип, купен от спестените пари. :winky:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 20 Ное 2015, 10:30

Точно, само върха на айсберга, аз ви показвам неща който всеки шофьор може да види, спираш и гледаш, то прави впечатление и се вижда. Големите схеми са покрити документално и няма как да бъдат разкрити от хора като нас.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 20 Ное 2015, 10:40

Nukem написа:...и спестихме за няколко джипа на собствениците на фирмите.:

При цена от 211 млн. за 31 км. според http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/10/29/2639199_magistrala_marica_e_zavurshena_sled_36_godini_i_nad/ е имало не само джипове и не само няколко.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 20 Ное 2015, 11:12

Това със стари мантинели минати на пясокоструй е дори и опасно! Блести ужасно от слънцето и може да стане голяма беля. Гледам на всякъде слагат стари манинели, но лъснати.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Ное 2015, 12:28

Ти мани блестенето, ами ако са поизгнили и като се набиеш някъде да я скъсаш се получава чудесен шиш.

Преди няколко години в един дъжд видях подобна случка. Не знам по каква причина се беше скъсала мантинелата. Някакъв чичка беше с тия ванчета Пежо, Рено или нещо подобно. Явно скоростта не е била кой знае каква, но е попаднал в аквапланинг. Колата удря мантинелата, което се забива във вратата. На пръв поглед съвсем лека катастрофа, но на човека единия му крак от коляното надолу го нямаше.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 20 Ное 2015, 12:59

Всичко е много просто!

Сигурен съм че няма да има протестиращи ако месечната винетка е с реална месечна цена - тоест месечната да се дели на 12!!!

Не вярвам да се бунтува някой ако месечната за лека кола до 3 тона стане 8 лева и годишната 97 лева!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 20 Ное 2015, 13:13

Ок де пичове, виждаме проблемите, цъкаме с уста, хващаме се за главата, ама нищо не правим освен да пишем във форума.
поне на едни господари да се подаде сигнал, че те останаха едва ли не последна инстанция ебаси...

сега колегата дюк, да не се сърди нямам нищо лично
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 20 Ное 2015, 13:16

Така се губят огромни суми от преминаващите през страната.
Явно само аз не виждам проблем винетката да е 100лв.
Не е по-добре едно отиване и връщане до морето да е 60лв. И всеки weekend по още 20 30 лева тол такси ;) .
В Сърбия да не би магистралата да е много добра. Само дето едно прекосяване е 30лв.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 20 Ное 2015, 13:20

speeder88 написа:
Nukem написа:...и спестихме за няколко джипа на собствениците на фирмите.:

При цена от 211 млн. за 31 км. според http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/10/29/2639199_magistrala_marica_e_zavurshena_sled_36_godini_i_nad/ е имало не само джипове и не само няколко.

оскъпяването на последната отсечка на "Марица" е неизбежно заради сбъркани проекти – пропуснати инженерни съоръжения и неточни геоложки проучвания. В крайна сметка цената се увеличи с 43 млн. лв. без ДДС, които бяха пуснати като обществена поръчка за допълнителни дейности по отводняване на магистралата. Тя беше спечелена от "Пътища Пловдив".

Изключителна класика в жанра. Глобите и оскъпяването по проектите, където после отиват към бюджета и ги плаща данъкоплатеца.
Ето още септември се говореше за тази практика http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... vro_globi/

Колкото до мантинелите, тия рециклираните са направо китка пред тия по Тракия, където са на по няколко удара и целите са ръждясали. Те там в този си вид са по опасни от колкото, ако ги няма според мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Ное 2015, 13:29

Doberman_vas написа:Ок де пичове, виждаме проблемите, цъкаме с уста, хващаме се за главата, ама нищо не правим освен да пишем във форума.

Най обичам някой като го каже, но и той нищо не прави :mhihi:

Истината за мен е, че каквото и да правим това не можем да го спрем.

Преди 40 години ни управляваше на лилянчето баща й. Сега ни управлява тя. След 20 години нейните деца ще управляват нашите, а след 40 внуците й.

Аз лично ще направя всичко по силите си детето ми като порастн да не живее в тази страна. Живот и здраве и аз на стари години.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Ное 2015, 14:03

bum_bum написа:Аз лично ще направя всичко по силите си детето ми като порастн да не живее в тази страна. Живот и здраве и аз на стари години.

+1 за съжаление...
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата