Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от adovet » 08 Ное 2015, 20:24

CrazyElement написа:
adovet написа:
CrazyElement написа:
adovet написа:Борда се калибрира и може да си го направите разхода какъвто си искате.

Съгласен те затова една пловдивска фирма (няма да споменавам имена , но предполагам се сещате :D ) ми беше направила борд компа да ми показва по-нисък разход и всеки път се учудвах уж гори малко пък литрите си отиват, сега този феномен го няма. Но не споря може и сега да не изчислява на 100% точно , рядко фулирам колата за да я засека.

Корекцията се прави от скритото меню и ако засечеш няколко резервоара пълно, пълно ще го направиш абсолютно точен

Ниският разход е идвал от това , че преди нямаше магистрала до Хасково и карах около 45 км с 80-90 , сега от както пуснаха магистралата имам точно 210 км магистрала , карах на темпомат 130 общо 4 човека в колата и багаж , на места настъпвах до 160-170-180 , също така и на няколко места карах и с 120 даде ми 7.3/100 , което мисля , че вече сте съгласни ?

Така става

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 08 Ное 2015, 21:30

И аз няколко пъти съм гледал и изчислявал колко ми гори колата при налично гориво, изминати километри и все ми се е струвало малко. Но като заредя и се изненадвам че е малко по горе. Наистина е субективно смятането без да се мери пълно-пълно, а може и стрелките да лъжат. Но факт, няколко пъти очаквам едно а като заредя до горе ми е с поне литър нагоре. :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 08 Ное 2015, 21:44

Ivo_Borisov написа:И аз няколко пъти съм гледал и изчислявал колко ми гори колата при налично гориво, изминати километри и все ми се е струвало малко. Но като заредя и се изненадвам че е малко по горе. Наистина е субективно смятането без да се мери пълно-пълно, а може и стрелките да лъжат. Но факт, няколко пъти очаквам едно а като заредя до горе ми е с поне литър нагоре. :)

То за това се мери пълно пълно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 08 Ное 2015, 22:01

adovet написа:
Ivo_Borisov написа:И аз няколко пъти съм гледал и изчислявал колко ми гори колата при налично гориво, изминати километри и все ми се е струвало малко. Но като заредя и се изненадвам че е малко по горе. Наистина е субективно смятането без да се мери пълно-пълно, а може и стрелките да лъжат. Но факт, няколко пъти очаквам едно а като заредя до горе ми е с поне литър нагоре. :)

То за това се мери пълно пълно

:yes:
Това е истината, няма бордове мордове :D :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 08 Ное 2015, 23:06

Като цяло на е39 борда е малко по-неточен, при мен реалното е с 0.2 - 0.4, но съм си го калибрирал в началото борда беше малко по-оптимистичен при смесено каране

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 08 Ное 2015, 23:39

Taruno написа:

Като цяло на е39 борда е малко по-неточен, при мен реалното е с 0.2 - 0.4, но съм си го калибрирал в началото борда беше малко по-оптимистичен при смесено каране

Съгласен съм виждал съм как по-стари коли показват големи простотии , както 1600 кг мерцедес 170 коня дизел дава 4.3/100 с 120 км на магистрала. Но мисля, че разхода на е60 е правилен. Реално при напълно равен път с 130 , стрелката стои на 6 или малко над нея, или кажи речи 6.7 някъде, но като прибавим нанагорнищата и ето идва 7.3 поне при моята, пълно празно е също не много правилно , защото има и колонки които си послъгват и пак става обърквания най-правилно е зареждаш до горе на точно дадена колонка и после пак пълниш на същата в същия ден. Е тогава наистина съм съгласен :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 09 Ное 2015, 2:02

А ако се напълни резервоара с туби и след това пак си го допълниш с туби тогава вече ще е най-точно, защото знаеш точно колко литра си сложил :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 09 Ное 2015, 8:28

Crazy, crazy poeple......everywhere :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 09 Ное 2015, 20:57

netmurder написа:А ако се напълни резервоара с туби и след това пак си го допълниш с туби тогава вече ще е най-точно, защото знаеш точно колко литра си сложил :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Първо трябва да разбереш, дали тубата събира това което е отразено на щемпела й. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Ное 2015, 21:23

Аз съм смятал колко гориво показва че има, колко км съм минал и смятам разход, смятам и по оставащи колко ще мина с горивото в резервоара ама го смятам например 5.5/100. Реално като напълня и ми излиза 6.5. Та е много относително, само пълно пълно показва реалния разход, всичко друго е субективно и неточно.
А борда ми показваше по малко но сега съм го калибрирал и показва точно.

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 09 Ное 2015, 23:42

Taruno написа:

Малко излиза оф топик темата, но моята Е39-ка си показваше съвсем точно. :)

Потребител
Аватар

Мнение от svetlinm5m5 » 20 Ное 2015, 2:46

здравеите да споделя и моя разход от белгия до франция каране само по магистрала с спазване на ограниченията 6.2л при засичане пълен,пълен резервуар градцко каране в лондон с постояни трафици 9.0-9.4л колата е 530d dx 2007г автомат с ждойстика, чипосана!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530XD E61
Мечтае да кара: MiG 29 ОВТ
Детайли за колата: Произведена 2007 година, 235 коня,commonrail

Мнение от silver_knight » 20 Ное 2015, 11:46

Браво , колега.....ако това е вярно имаш добър разход. Моята ( 530XD, 2007,automat, 235 коня, нечипосана) градско дава 12-14, извънградско 7.5-10 в зависимост от усилието на "десния крак" Колко коня е твоята след чипа ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 20 Ное 2015, 12:25

И мармота и шоколада, и едно учебниче по правопис е горещо препоръчително

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 20 Ное 2015, 12:38

:OT:
svetlinm5m5 написа:здравеите да споделя и моя разход от белгия до франция каране само по магистрала с спазване на ограниченията 6.2л при засичане пълен,пълен резервуар градцко каране в лондон с постояни трафици 9.0-9.4л колата е 530d dx 2007г автомат с ждойстика, чипосана!!!

FACEPALM
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61