въпрос...М10В/Е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
въпрос...М10В/Е30
Здравейте,имам питане:някой идава ли му на идея от какво може да ми свети лампата на маслото когато загрее колата.Аз смених маслена помпа,кобилици(главата е почистена),датчик за масло и масло(първо тотал,сега валволин)+филтър(първо Мале сега полски ли чешки ли не помня-понеже отварял на по малко налягане),а пък лагерите не се чуват..Абе с 2думи вече и идея си нямам... 

"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
А, когато е топла, при подаване на газ изгасва ли лампата? В смисъл само на празен ход ли свети или постоянно?
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
порано имав м10б16 е21 и сщото ми се направи, и понекое време почнаа по малко да тропкат и лагерите, колата врвеше така 5-6 месеци и йа продадов и сега уште така така си оде...
лампата светва само на иските и то изведнаж,интересно е че преди това несветва изобщто.пробвах я да я подгрея намясто,загря до 90,после вкарвам на 1 и пуслам съединителя,докато пригасне,лампата светва,натискам отново и огасва,а по вереме на пъ като светне под 1500 об не огасва...е ако са лагери нерябва ли при това светене направо да се чуват на работещ двигател?
"Живей,така,че като остарееш да те е срам да разказваш,но да ти е хубаво да си спомняш......." 
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
масло
ако можеш замери налягането на маслото,лагерите се чуват на студен старт предимно
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Re: масло
Аз това имах бпредвид,че не се чуват.А за намлягането си прав,но тук из гарада неможах да намеря подходящ фланец(поне за сега)pavlin_e30 написа:ако можеш замери налягането на маслото,лагерите се чуват на студен старт предимно
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Свали картера и погледни дали не е задръстен всмукателя на помпата, но все си мисля, че са изтропали лагерите на коляновия вал.... 

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Мда..наистина лагерите са основния заподозрян... и все пак ще е най-хубаво ако свалиш един да го погледнеш как е
Ако не един ремонт бърз и си отново на пистата

Ако не един ремонт бърз и си отново на пистата

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да абе тва е тук си е ебало майката... Имаше преди време едно 320 Е36 с такъв проблем и немаше решение...
Аз го имам същия проблем... но съм убеден че не е от лагерите
Аз го имам същия проблем... но съм убеден че не е от лагерите

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Пеца, твойта кола е след ремонт...за да са лагерите трябва вала да ти е износен... а предполагам вие сте го мерили, пък и ти си я карал преди да отваряш мотора и тогава това го е нямало...няма как да се износи вала за толкоз малко време
А на човеака колата му е сигурно на 300 000 км и е нормално лагерите да са за смяна...
То при мен мотора мине не мине 50 000 км и се отваря за ъпгрейд или се подменя

А на човеака колата му е сигурно на 300 000 км и е нормално лагерите да са за смяна...
То при мен мотора мине не мине 50 000 км и се отваря за ъпгрейд или се подменя

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2