Проверка на сервизна история по VIN
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проверка на сервизна история по VIN
CrazyElement написа:oci написа:CrazyElement написа:Atsalov написа:Galev88 написа:4 години по-късно има ли развитие по този въпрос? Безобразие е, че в БГ 99% от колите са с върнати километражи, а ние не можем дори да проверим предварително колко ни го нахакват
Може да се проверява по ВИН при всеки официален дилър. За колеги които познавам и аз мога да го извършвам
За каква сума говорим и нещо по банков път може ли , че не ми се разхожда до Пловдив само за това , а всеки път като съм там съм по някаква работа и нямам време да я проверя , знам , че колата си е на оригинални 315к вече , и искам да видя дали веригата е сменяна някога , защото ако не е , ще е добре да я сменям ?
Поздрави.
Ако си в София ходи в аутобавария или Дару последния път не ми взеха пари и стана за 10 минути
Не колега от Хасково съм аз затова питам , дали може дистанционно по някакъв начин да се свърши..
Звънни им и ги питай, но искат талон и лична карта
Имам следното питам. Взех си кола от Германия, но след 2 седмици забелязах, че VIN номера на книжката не отговаря на автомобила. Само последните две влизания на колата в сервиза са отбелязани, защото имам и останали документи от сервиза и ги сравних. Колата е обслужвана само БМВ, но не успях да взема пълна история, а само датите и киломентрите, на които е влизала в сервиза. Поради защита на данни, не пожелаха да ми дадът нищо повече от БМВ. Дали, в България в някое представителство ще ми кажат, какво още е правено или сменяно по колата, когато е влизала в сервиз. Мен ме интересува специално, дали ангренажния ремък или маслото на скоросите са сменяни.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Randy написа:Имам следното питам. Взех си кола от Германия, но след 2 седмици забелязах, че VIN номера на книжката не отговаря на автомобила. Само последните две влизания на колата в сервиза са отбелязани, защото имам и останали документи от сервиза и ги сравних. Колата е обслужвана само БМВ, но не успях да взема пълна история, а само датите и киломентрите, на които е влизала в сервиза. Поради защита на данни, не пожелаха да ми дадът нищо повече от БМВ. Дали, в България в някое представителство ще ми кажат, какво още е правено или сменяно по колата, когато е влизала в сервиз. Мен ме интересува специално, дали ангренажния ремък или маслото на скоросите са сменяни.
Колега верига е не е ремък

CrazyElement написа:Randy написа:Имам следното питам. Взех си кола от Германия, но след 2 седмици забелязах, че VIN номера на книжката не отговаря на автомобила. Само последните две влизания на колата в сервиза са отбелязани, защото имам и останали документи от сервиза и ги сравних. Колата е обслужвана само БМВ, но не успях да взема пълна история, а само датите и киломентрите, на които е влизала в сервиза. Поради защита на данни, не пожелаха да ми дадът нищо повече от БМВ. Дали, в България в някое представителство ще ми кажат, какво още е правено или сменяно по колата, когато е влизала в сервиз. Мен ме интересува специално, дали ангренажния ремък или маслото на скоросите са сменяни.
Колега верига е не е ремък, за маслото , ако колата ти е на 250к+ км ти е сменено, поне на моята беше като я проверих, тъй като бмв искат да се сменя маслото на 250 000 км и като влезни колата се сменя, и да в БГ дилърите виждат какво е сменяно , поне на моята си го изкарваше, друг беше въпроса , че човека не обходи всички сервизи и не успях да видя какво точно ми е сменяно. Но верига не беше сменяна и като питах приемчика , каза , че БМВ не налага подмяна на веригата (водят е вечна). Така ,че ме съмнява някой си немец да се позаинтересувал и да я е сменил превантивно.
Да, знам, че е с вериги, но направил съм грешка при писането. Вече се поинтересувах къде и колко ще му струва да я сменя. 1500 лева ми дадоха като цена в сервиз в България. Колата я взех на 148К. Последното влизане е било на 144К през 09.2014, а преди това 10.2013 на 123К. Когато смених сложих летните гуми, свалих с един приятел с сервиз, корите отдолу и всичко светеше. И след като е обслужвана само в БМВ, предполагам, че километрите са реални. Маслото ще го сменя, но за веригата може да изкачам още малко. Сега в Събота ще сменя въздушен филтър, фултър картерни газове и подгряващи свещи. Значи ще проверя още детайли от обслужването при БГ дилър.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Randy написа:CrazyElement написа:Randy написа:Имам следното питам. Взех си кола от Германия, но след 2 седмици забелязах, че VIN номера на книжката не отговаря на автомобила. Само последните две влизания на колата в сервиза са отбелязани, защото имам и останали документи от сервиза и ги сравних. Колата е обслужвана само БМВ, но не успях да взема пълна история, а само датите и киломентрите, на които е влизала в сервиза. Поради защита на данни, не пожелаха да ми дадът нищо повече от БМВ. Дали, в България в някое представителство ще ми кажат, какво още е правено или сменяно по колата, когато е влизала в сервиз. Мен ме интересува специално, дали ангренажния ремък или маслото на скоросите са сменяни.
Колега верига е не е ремък, за маслото , ако колата ти е на 250к+ км ти е сменено, поне на моята беше като я проверих, тъй като бмв искат да се сменя маслото на 250 000 км и като влезни колата се сменя, и да в БГ дилърите виждат какво е сменяно , поне на моята си го изкарваше, друг беше въпроса , че човека не обходи всички сервизи и не успях да видя какво точно ми е сменяно. Но верига не беше сменяна и като питах приемчика , каза , че БМВ не налага подмяна на веригата (водят е вечна). Така ,че ме съмнява някой си немец да се позаинтересувал и да я е сменил превантивно.
Да, знам, че е с вериги, но направил съм грешка при писането. Вече се поинтересувах къде и колко ще му струва да я сменя. 1500 лева ми дадоха като цена в сервиз в България. Колата я взех на 148К. Последното влизане е било на 144К през 09.2014, а преди това 10.2013 на 123К. Когато смених сложих летните гуми, свалих с един приятел с сервиз, корите отдолу и всичко светеше. И след като е обслужвана само в БМВ, предполагам, че километрите са реални. Маслото ще го сменя, но за веригата може да изкачам още малко. Сега в Събота ще сменя въздушен филтър, фултър картерни газове и подгряващи свещи. Значи ще проверя още детайли от обслужването при БГ дилър.
Колега , не че нещо ама не дърпай дявола за опашката , по - добре не я барай тази верига, ако нямаш някакви сериозно забележими проблеми с нея. Все пак както ти казах от БМВ я дават , че е вечна, случаите където се къса поне аз за които съм чувал е след 250 000 км , ако колата ти е реално на 150 000 км карай си я сменяй маслата

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
CrazyElement написа:Randy написа:CrazyElement написа:Randy написа:Имам следното питам. Взех си кола от Германия, но след 2 седмици забелязах, че VIN номера на книжката не отговаря на автомобила. Само последните две влизания на колата в сервиза са отбелязани, защото имам и останали документи от сервиза и ги сравних. Колата е обслужвана само БМВ, но не успях да взема пълна история, а само датите и киломентрите, на които е влизала в сервиза. Поради защита на данни, не пожелаха да ми дадът нищо повече от БМВ. Дали, в България в някое представителство ще ми кажат, какво още е правено или сменяно по колата, когато е влизала в сервиз. Мен ме интересува специално, дали ангренажния ремък или маслото на скоросите са сменяни.
Колега , не че нещо ама не дърпай дявола за опашката , по - добре не я барай тази верига, ако нямаш някакви сериозно забележими проблеми с нея. Все пак както ти казах от БМВ я дават , че е вечна, случаите където се къса поне аз за които съм чувал е след 250 000 км , ако колата ти е реално на 150 000 км карай си я сменяй маслатаи си свиркай
Е какво има толкова да го дърпа дявола за опашката, да смени веригата не е кой знае какво, на всичкото отгоре не е и скъпо и ще му е мирна главата !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
netmurder написа:CrazyElement написа:Randy написа:CrazyElement написа:Randy написа:Имам следното питам. Взех си кола от Германия, но след 2 седмици забелязах, че VIN номера на книжката не отговаря на автомобила. Само последните две влизания на колата в сервиза са отбелязани, защото имам и останали документи от сервиза и ги сравних. Колата е обслужвана само БМВ, но не успях да взема пълна история, а само датите и киломентрите, на които е влизала в сервиза. Поради защита на данни, не пожелаха да ми дадът нищо повече от БМВ. Дали, в България в някое представителство ще ми кажат, какво още е правено или сменяно по колата, когато е влизала в сервиз. Мен ме интересува специално, дали ангренажния ремък или маслото на скоросите са сменяни.
Колега , не че нещо ама не дърпай дявола за опашката , по - добре не я барай тази верига, ако нямаш някакви сериозно забележими проблеми с нея. Все пак както ти казах от БМВ я дават , че е вечна, случаите където се къса поне аз за които съм чувал е след 250 000 км , ако колата ти е реално на 150 000 км карай си я сменяй маслатаи си свиркай
Е какво има толкова да го дърпа дявола за опашката, да смени веригата не е кой знае какво, на всичкото отгоре не е и скъпо и ще му е мирна главата !!!
Благодаря Ви за отговорите. Ще сменя маслото на скоростите първо, а веригите ще изчака още малко.
Вчера смених въздушен филтър и изглеждаше потресаващо:

- CrazyElement
- ентусиаст
-
netmurder написа:CrazyElement написа:Randy написа:CrazyElement написа:Randy написа:Имам следното питам. Взех си кола от Германия, но след 2 седмици забелязах, че VIN номера на книжката не отговаря на автомобила. Само последните две влизания на колата в сервиза са отбелязани, защото имам и останали документи от сервиза и ги сравних. Колата е обслужвана само БМВ, но не успях да взема пълна история, а само датите и киломентрите, на които е влизала в сервиза. Поради защита на данни, не пожелаха да ми дадът нищо повече от БМВ. Дали, в България в някое представителство ще ми кажат, какво още е правено или сменяно по колата, когато е влизала в сервиз. Мен ме интересува специално, дали ангренажния ремък или маслото на скоросите са сменяни.
Ми по съвет на майстори и то не малко... някои неща са си по-добре да не се барат като са безпроблемни

Колега не знам ама този филтър е видимо на над 30 000 км

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Доста добре е била "гледана", ако се съди по филтъра. За мен от смяната на този филтър може и разлика във вървежа и разхода да хванеш.....
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
Trixster написа:Доста добре е била "гледана", ако се съди по филтъра. За мен от смяната на този филтър може и разлика във вървежа и разхода да хванеш.....
Колата е обслужвана само в БМВ и е влизала на време в сервиза по датите и километрите, които ми дадоха от там. Проблема, че при обслужването на маслото те не сменят въздушния филтър, а само масло, микрофилтри и маслен дифлтър. Явно клиента, трябва да каже, дали иска тази смяна. Така си го обяснявам аз. А клиента ако не разбира, а само кара, няма да го каже. Иначе е влизала в сервиза редовно за смяна масла, спирачна течност и т.н.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Дно да е така. 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
И аз ходих в Варна карс да ми кажат дали са реални километрите на моята кола и човека каза че реално не могат да кажат дали са връщани километрите. Те просто гледат в твхната си система кога последно е влизала в оторизиран сервиз и на колко километра е била. Никой не може да даде точни километри.моята е била последно 2013та мисля и е била на 130 и няколко хиляди километра а като я взех беше на 155к километра.
Trixster написа:Дно да е така.
Само малко да вметна по темата. Ходих в София в официално представителство на БМВ в Люлин. По вина ми казаха всичко хората, дори с приемчика гледахме, какво е сменявано по колата, но нямаше нищо особено, освен предния прозорец. Километрите би трябвало да са реални, защото е влизала колата редовно при тях. Та, ако някой иска да си провери колата, от БМВ в България са учтиви и си казват всичко

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2