Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Армеец или Алианц за Каско?
ICHIBAN написа:Добре,ако отида на оглед без аларма,какво ще ми пишат в протокола за оглед?
Колега те парите ще ти ги вземат, но дано не се налага след това, че ще имат за какво да се хванат да ти откажат плащане на колата...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
Именно,има ли някой който си е правил каско и е нямал аларма?Просто ми трябва копие от един протокол за оглед от Армеец в който да е отметнато че колата нама аларма или с препоръка да се монтира такава.
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
да се гордея.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
ICHIBAN написа:Именно,има ли някой който си е правил каско и е нямал аларма?Просто ми трябва копие от един протокол за оглед от Армеец в който да е отметнато че колата нама аларма или с препоръка да се монтира такава.
Колега аз преди съм правил в Армеец, но не са ме питали за аларма, снимаха единия ключ на колата и това беше... ако намеря протокола ще ти го пратя...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
netmurder написа:ICHIBAN написа:Именно,има ли някой който си е правил каско и е нямал аларма?Просто ми трябва копие от един протокол за оглед от Армеец в който да е отметнато че колата нама аларма или с препоръка да се монтира такава.
Колега аз преди съм правил в Армеец, но не са ме питали за аларма, снимаха единия ключ на колата и това беше... ако намеря протокола ще ти го пратя...
Дори не казват, че трябва аларма! Ако, ти откраднат колата, първо ще проверят дали има аларма по вин. При липса на такава получаваш чаша студена вода и инструкции да прочетеш малките букви в полицата.
Няма нищо сложно - слагаш една аларма за 50 лева, без да се вързва с централното на колата. При огледа им демонстрираш как активираш алармата, после и как колата писка като я ритнеш, снимат ключовете и дистанционните на алармата и си готов 

- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
На моя протокол на полето за аларма не пише нищо,те казват че за тях това означава че колата няма аларма.На мене ми трябва протокол от кола без аларма на която и е правен оглед и са писали в полето за аларма че-НЯМА.Знам че дори слагат и печат че няма аларма и пишат препоръка към клиента че не носят отговорност по клауза ,,КРАЖБА"до поставянето на аларма.
Ако някой има и може да ми даде (с/у заплащане от мене)копие от такъв протокол,да ми пише на л.с
Ако някой има и може да ми даде (с/у заплащане от мене)копие от такъв протокол,да ми пише на л.с
да се гордея.
да се гордея.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Добре де на мен ми платиха за откраднатата кола БЕЗ аларма - като в полето пишеше фабричен имобилайзер.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Taruno написа:Добре де на мен ми платиха за откраднатата кола БЕЗ аларма - като в полето пишеше фабричен имобилайзер.
Точно така, ако имаш вграден имобилайзер не е нужна аларма
Зависи при кой застраховател. На някои не им е достатъчен само имобилайзер, искат си и аларма
Просто трябва да се прочетат общите условия 

- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
От Армеец казват че когато автомобила няма аларма в протокола за оглед не се пише нищо.
Знам със сигурност че сега вече, ако няма аларма,описват подробно че няма,слагат печат и
пишат подробни препоръки към клиента да си сложи(както писах по нагоре).Затова ми трябва такъв протокол на някой
който е ходил на оглед без аларма и са му отбелязали че няма.Ще си платя за услугата.
Знам със сигурност че сега вече, ако няма аларма,описват подробно че няма,слагат печат и
пишат подробни препоръки към клиента да си сложи(както писах по нагоре).Затова ми трябва такъв протокол на някой
който е ходил на оглед без аларма и са му отбелязали че няма.Ще си платя за услугата.
да се гордея.
да се гордея.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
ICHIBAN написа:От Армеец казват че когато автомобила няма аларма в протокола за оглед не се пише нищо.
Колега сложи си една аларма за 80-100 лв. и не се занимавай с глупости.
ICHIBAN написа:От Армеец казват че когато автомобила няма аларма в протокола за оглед не се пише нищо.
Колега, може би си имаш нещо предвид с това търсене на специален протокол, но ако в общия случай всички тези маневри ги мислиш само защото искаш да си застраховаш колата веднага и после да си намериш аларма, то това не ти е най-доброто решение. Ще отидеш на оглед, я ти напишат предписание за аларма, я нищо не ти напишат (ти дефакто нямаш), после ходи и търси аларма, после пак на оглед, за да ти я добавят в протокола и т.н., а най-важното е, че през това цялото време ако ти вдигнат колата, протокола ще ти остане единствения спомен от нея. Защо просто не си проучиш предварително каква аларма искаш да сложиш и колата като дойде я закарай да ти я монтират, вечерта я вкарай на платен паркинг и на другия ден отиди на оглед с аларма. Доста главоболия ще си спестиш

- rafa224
- старши ентусиаст
-
goppe написа:ICHIBAN написа:От Армеец казват че когато автомобила няма аларма в протокола за оглед не се пише нищо.
Колега, може би си имаш нещо предвид с това търсене на специален протокол, но ако в общия случай всички тези маневри ги мислиш само защото искаш да си застраховаш колата веднага и после да си намериш аларма, то това не ти е най-доброто решение. Ще отидеш на оглед, я ти напишат предписание за аларма, я нищо не ти напишат (ти дефакто нямаш), после ходи и търси аларма, после пак на оглед, за да ти я добавят в протокола и т.н., а най-важното е, че през това цялото време ако ти вдигнат колата, протокола ще ти остане единствения спомен от нея. Защо просто не си проучиш предварително каква аларма искаш да сложиш и колата като дойде я закарай да ти я монтират, вечерта я вкарай на платен паркинг и на другия ден отиди на оглед с аларма. Доста главоболия ще си спестиш
Те аларма ще му сложат за 30 мин. и може веднага да си я и застрахова.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Силно ви препоръчвам да не застраховате в Алианц! Пълни нещастници! Не стига, че са с най-високата премия, а и отказват действителни щети! 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Силно ви препоръчвам да не застраховате в Алианц! Пълни нещастници! Не стига, че са с най-високата премия, а и отказват действителни щети!
И Армеец са същите.