Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Re: Армеец или Алианц за Каско?
На брат ми му откраднаха Кю7 2012г скоро... Пак застраховано в Армеец... Колата беше с 2 GPSа - един на Армеец и един фирмен... След 2 дни колата се появи на фирмения в кв. Кръстова вада, над Мол Парадайс със сменени номера и забутана между някви коли в калните улици... Армеец според мен нищо неможаха да направят... Чух слух , че на пазара влиза нова компания и трябвало да се поразмърда ситуацията...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- bib0555
-
-
- Кара: BMW E60 525i
- Мечтае да кара: МиГ-29
Колеги искам да ви попитам дали мога да заведа две паркощети и една по експертна оценка или всички трябва да са на еднакакъв принцип...за Армеец става въпрос... 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
bib0555 написа:Колеги искам да ви попитам дали мога да заведа две паркощети и една по експертна оценка или всички трябва да са на еднакакъв принцип...за Армеец става въпрос...
Колега я се уточни какво искаш да правиш? Можеш да заведеш щета на паркинг или от ПТП а вече обещетяването можеш да отбележиш да бъде по експертна оценка, с сервиз, посочен от Армеец, по представени фактури или в официален сервиз ако колата ти отговаря за такъв.
- bib0555
-
-
- Кара: BMW E60 525i
- Мечтае да кара: МиГ-29
Случая е следният: Каското ми е на вноски съответно към края на годината трябва да завеждам щети....имам 3 щети общо,които трябва да заведа 1 огледало,1 калник и шофорската врата.Вратата искам сам да си я правя защото има една особеност и съм сигурен,че в доверения сервиз няма да се справат и искам сам да си я оправя.Въпроса ми е като хода да завеждам трите щети наведнъж,мога ли да заведа калника и огледалото за доверен сервиз а вратата да я пиша по експертна или трябва и 3те детайл,които завеждам да са на един принцип ? 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
bib0555 написа:Случая е следният: Каското ми е на вноски съответно към края на годината трябва да завеждам щети....имам 3 щети общо,които трябва да заведа 1 огледало,1 калник и шофорската врата.Вратата искам сам да си я правя защото има една особеност и съм сигурен,че в доверения сервиз няма да се справат и искам сам да си я оправя.Въпроса ми е като хода да завеждам трите щети наведнъж,мога ли да заведа калника и огледалото за доверен сервиз а вратата да я пиша по експертна или трябва и 3те детайл,които завеждам да са на един принцип ?
Заблуждаваш, се че трябва да чакаш края на годината. Даже ако си погледнеш общите условия пише до колко дни след събитието трябва да се заведе щетата. Аз също съм на 4ри вноски. Като имам щета си я завеждам и пиша по експертна оценка. Като си внеса вноските си взимам сумата за щетата или се приспада от вноските. Може и в доверен да пишеш но няма да дадат възлагателното докато не си платиш. За щетите внимавай като завеждаш да са еднородни т.е огледало, калник и врата но да се вижда,че може да са причинени от едно събитие. Или да ги пишеш от различни събития в рамките на 1-2 дни.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Някой може ли да каже при Армеец какви са условията за завишаване на новото каско? Преди бяха над 3 щети
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Толкова са и сега 

- rafa224
- старши ентусиаст
-
mumford написа:Някой може ли да каже при Армеец какви са условията за завишаване на новото каско? Преди бяха над 3 щети
-За 2 щети до 100% няма завишение;
-2 щети над 100% има 5% малус (завишение);
-3ри щети до 60% няма завишение;
3ри щети до 100% 5% малус;
3ри щети над 100% -10% малус.
Отнася се за щети на паркинг или самокатастрофи. Ако има ПТП, при което не си виновен т.е застрахователя може да си предяви регресен иск не се брой.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Здравейте колеги!
Виждам, че повечето от вас са доволни от Алианц, но аз съм със смесени чувства към момента. Не видях темата по-рано затова направих друга. Повече може да прочетете тук. Ще пиша и развръзката.
Виждам, че повечето от вас са доволни от Алианц, но аз съм със смесени чувства към момента. Не видях темата по-рано затова направих друга. Повече може да прочетете тук. Ще пиша и развръзката.
dextuar написа:Здравейте колеги,
Реших да споделя какво ми се случи през последната седмица благодарение на прекрасното авто каско в БГ. След като един камион реши да ме подпре в задната лява вежда, отидох в Алианц да ми оправят щетата. Заведохме я по доверен сервиз, отивам в сервиза, МИЯ преди това колата на ПАРОСТРУЙКА и гледам - дясната задна вежда огъната и надрана и дясна предна врата надрана. Връщам се в Алианц, поне като няма да имам кола няколко дни, да направят цялата накуп. Не ставало по доверен, били различни щетите! Добре, по експертна. Пиша да се свържат с мен по майла с решение, вадя колата след седмица от сервиза(-300лв), отивам да я снимат наново и една баничарка ме удря лява задна врата на 500 метра от сервиза. Егати късмета! Нищо, нали имам каско, пишем двустранен, нося го в Алианц, завеждаме щетата и на излизане питам кога ще ми платят предишните две (300лв). Били отказани,пратили по гълъб писмо явно,щото майл нямам! Що са отказани?!? Щети от измиване не се признавали... Подадох жалба пък да видим.
Внимавайте как ви завеждат щетите, явно моята са я завели на огъната вежда от пароструйка...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
Колеги,ще правя каско в Армеец,но колата няма аларма.Дали ще ми я застраховат така?Може да и сложа по късно ако имат такова изискване,но искам да си застраховам колата веднага щом ми пристигне.Мерси.
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
да се гордея.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Мисля,че за да е валидно каското трябва да имаш аларма.
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
В армеец искат аларма.

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
UBAH5 написа:В армеец искат аларма.
Да иначе няма да ти изплатят нищо. Не, че иначе изплащат де

Задължително условие за покриване на рисковете по клаузи “П” – Пълно каско и “К” – Кражба на леки и товарни автомобили с общо тегло до 3,5 тона е наличието функционираща сигнално-охранителна система със светлинна и/или звукова сигнализация. Наличието на имобилайзер не отменя задължението за наличието на сигнално-охранителна система.
ЗАД “Армеец” изисква задължителено представяне на МПС за оглед и заснемане от посочено от Застрахователя лице към датата на начало на застрахователния договор.
ВНИМАНИЕ! Застраховката влиза в сила, ако е платена застрахователната премия или договорената първа вноска от нея и след като са изпълнени изискванията за оглед и заснемане на МПС.
За определени марки и модели МПС се изисква допълнително монтирано устройство за защита/GPS тракер от одобрен от ЗАД „Армеец” тип.
ЗАД “Армеец” изисква задължителено представяне на МПС за оглед и заснемане от посочено от Застрахователя лице към датата на начало на застрахователния договор.
ВНИМАНИЕ! Застраховката влиза в сила, ако е платена застрахователната премия или договорената първа вноска от нея и след като са изпълнени изискванията за оглед и заснемане на МПС.
За определени марки и модели МПС се изисква допълнително монтирано устройство за защита/GPS тракер от одобрен от ЗАД „Армеец” тип.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
Добре,ако отида на оглед без аларма,какво ще ми пишат в протокола за оглед?
И да се гордея и да не се гордея,
да се гордея.
да се гордея.