Е90 320Д 163кс - проблем с температурата!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Re: Е90 320Д 163кс - проблем с температурата!
vld написа:Ами не е възможно това да се случи, просто няма как да се стопли маркуча почти веднага.
При здрав и затворен термостат водата първо се загрява в мотора и горния маркуч който отива към радятора става топъл защото е свързан на главата и се явява почти най високата точка на охладителната система.
При затворен термостат водата циркулира в блока минавайки покрай него но не и през него, в момента в който стигне 88 градуса започва да отваря полеко, това е момента в който трябва да почне да става топъл долния маркуч.
На 97 градуса на място почва да ти върти перката на първа степен, на 105 градуса на втора.
Това е за охладителната система.
Във Варна има разбирачи, пробвай да идеш на друго място щом немогат да се оправят там, ако ли не пробвай сам.
Точно така работи системата, при обезвъздушаване на системата трябва да се изкара и въздуха които отива при допълнителната електрическа помпа

- krr_is
- Потребител
-
- Кара: E90 320д
Здравейте днес ходих до София до един майстор препоръчаха ми го,сменихме и водната помпа,монтирахме и новите оригинални термостати и за съжаление няма резултат,колата загрява до 90 градуса на място и като тръгна връща до 60-62!Майстора няма логично обяснение защо се получава така,изключва дефектни термостати каза ми че ги тестват преди да стигнат до пазара!Доколкото разбирам никой в този форум не е имал подобен проблем!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз не съм срещал подобен проблем до сега.
Да изтива до 80 ОК, ама да изтива до 60 направо си е зле тя ще харчи доста и въобще двигателя не му е добре извън работната температура.
Това с майстора "каза", за мен не е меродавно, старите термостати къде са дето до сега са били на колата, аз до колкото разбирам три пъти ги сменяваш, вземи ги и виж какво се случва, ако наистина работят има някакъва причина тая кола да изтива и тя трябва да се търси.
Да изтива до 80 ОК, ама да изтива до 60 направо си е зле тя ще харчи доста и въобще двигателя не му е добре извън работната температура.
Това с майстора "каза", за мен не е меродавно, старите термостати къде са дето до сега са били на колата, аз до колкото разбирам три пъти ги сменяваш, вземи ги и виж какво се случва, ако наистина работят има някакъва причина тая кола да изтива и тя трябва да се търси.

- krr_is
- Потребител
-
Здравейте имам съмнения че ми е преправена охладителната система,на маркуча към долния край на разширителния съд имам трипътник,май не трябва да има,ако може някой с същия мотор 163 кс. Ръчни скорости да ми прати снимки на маркучите към радиатора и разширителния съд ще съм благодарен.
- krr_is
- Потребител
-
Проблема се оказа във въпросния три пътник изолирах го и всичко си дойде на мястото,някой преди мен си е правил свободни съчинения,след 750 лева и една камара майстори разбирачи сам си оправих проблема,може да изтриете темата,благодаря за всички за отговори!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
цъкни си я в реалОЕМ, аз бих ти пратил, но съм автомат и имам охладително тяло към скоростите
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
е снимай го този 3ник да се разбере каква е била ползата от него.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- krr_is
- Потребител
-
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=17_0347 номер 7 от схемата,долния край на маркуча влизаше долу в радятора въртеше водата през радятора през този маркуч,затапих го и сега държи 88-89 градуса,предполагам че маркуча е от автоматик незнам защо е монтиран при мен,може би е имала удар отпред и са редени радятор и маркучи от автоматик!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
точно това е тройника за автомат и води към охладителното тяло ?!?!?! някой е правил интересни неща чак са боцнали маркуч хаххаах
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2