Винетката от догодина - 97 лева!*
Модератор: Общи модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Винетката от догодина - 97 лева!*
Leon написа::cop:![]()
да, да... както винаги съм виновен, че някой комплексар ме адресира... сори! няма повече да пиша, ще ходя да протестирам, ама подозирам, че няма да видя пишещите в темата на протеста

п.с. спирам
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
vicho написа:Leon написа::cop:![]()
да, да... както винаги съм виновен, че някой комплексар ме адресира... сори! няма повече да пиша, ще ходя да протестирам, ама подозирам, че няма да видя пишещите в темата на протестазащо ли?
![]()
п.с. спирам
Хайде, ще дойда с теб да си чоплим семки

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
Alek_SV написа:..........
Един от факторите , ние да сме на това положение като народ е , че не си търсим правата (било то мирно или със сила - и двете са варянт) . Това ни е заложено от вековете робство и от изродията наречена кoмунизъм. Навсякъде хората , които живеят по-добре от нас си бранят и си извоюват правата и свободите . Аз казвам , че е време ние да почнем да го правим също . Аз лично протест за винетката не мога сам да организирам , но ако има такъв ще се включа в него активно докато трае. Също така ще се разпиша в подписката за референдума с 6-те въпроса и ще гласувам с "Да" и на 6-те. Ако политиците ни попречат на референдума (което намирам за много логично да направят на всяка цена) и има кой да оргазира протести по този повод , ще участвам активно и в тях . С финално изречени да обобщя - искам да видя промяна в тази държава и това няма да стане като си седим на гъзовете , а трябва да започне борба по всяка точка , дори за мизерната винетка .
Да си търсиш правата можеш само когато има адекватно управление, което също смята, че имаш права.
В случая - адекватно управление няма. Това е първия проблем, който поражда всеки следващ.
Скачахте (или по-правилно е да кажа "скачаха", щото аз не съм, а ме съмнява и ти да си присъствал на който и да било протест) срещу управлението на герб, Бойко си подаде оставката, дойде Орешарски. Орешарски също си го избирахте вие, ама и той не ви хареса и там имаше скачане, бели автобуси и не знам още какво. Орешарски падна. Кой избрахте след това?!?!! (ако до тук не ти е станало ясно на къде бия, по-добре не чети надолу).
Започнаха едни увеличения на горивата, на захарта, на хляба, на тока, на котешката храна даже. Сега и винетката.
Ако има протест изобщо, той няма да е насочен в правилната посока. Що никой не протестира срещу ниските доходи? Ако минималната заплата е 1000 евро, както в белите страни-членки, едва ли на някой ще му е проблем, че винетката е 90лв, ако ще и по земни пътища да кара.
Докато не си изясним приоритетите, ще е все така.
Нещата няма да се оправят, докато някой изтрещял до безобразие не влезе с работещ гранатомет на правилното място. Народа е прост.
Дядо ви Маркс го е казал още едно време - разпад на държавите и централизиран комунизъм, като нямаме акъл за 5 пари.

never drive faster, than your guardian angel can !
- rmwest
- Потребител
-
- Кара: 530D e60
- Мечтае да кара: m6 :D
bum_bum написа:Ми нормално, нали трябва да се строят хубави и нови пътища. Тва да не пада от небето. Даже на мен ми се струва, че са малко тия пари.
съгласен на 100%.повечето от нас едната ни гума струва повече от тази винетка да не говорим за другите ремонти по колите ни-и стигаме до извода,искаме да караме здрави и нови коли а 100 лева ни се виждат много за винетка.забелязах няколко поста в който просто са си измъкнали глупости от пръстите.1 пенсионерите имат право на безплатна доколкото знам.2 един колега коментира Гърция,25 евро бяха преди 3 години таксите за магистралата там-сега са над 35.говори за обиколните пътища и че може да минеш по тях без да плащаш,можеш но има да караш тези 700км 12-15 часа и на места има дупки за който можем да им завидим.отделно че колата не върви с вода тези 5 часа в повече!а тези 100 лева даже и един резервоар не могат да ми напълнят,и са половин гума-с радост ще ги давам ако продължавам да виждам как се оправят пътищата-а аз го виждам,който не го вижда май не живее в една страна с мен!
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
rmwest написа:bum_bum написа:Ми нормално, нали трябва да се строят хубави и нови пътища. Тва да не пада от небето. Даже на мен ми се струва, че са малко тия пари.
съгласен на 100%.повечето от нас едната ни гума струва повече от тази винетка да не говорим за другите ремонти по колите ни-и стигаме до извода,искаме да караме здрави и нови коли а 100 лева ни се виждат много за винетка.забелязах няколко поста в който просто са си измъкнали глупости от пръстите.1 пенсионерите имат право на безплатна доколкото знам.2 един колега коментира Гърция,25 евро бяха преди 3 години таксите за магистралата там-сега са над 35.говори за обиколните пътища и че може да минеш по тях без да плащаш,можеш но има да караш тези 700км 12-15 часа и на места има дупки за който можем да им завидим.отделно че колата не върви с вода тези 5 часа в повече!а тези 100 лева даже и един резервоар не могат да ми напълнят,и са половин гума-с радост ще ги давам ако продължавам да виждам как се оправят пътищата-а аз го виждам,който не го вижда май не живее в една страна с мен!
Мисля, че отговора му беше риторичен, но ако не е .. то и на мен ми се струва малко да е само 1 гума .. бих предложил да са цели две чисто нови и то 20ки

Radinka написа:Alek_SV написа:..........
Един от факторите , ние да сме на това положение като народ е , че не си търсим правата (било то мирно или със сила - и двете са варянт) . Това ни е заложено от вековете робство и от изродията наречена кoмунизъм. Навсякъде хората , които живеят по-добре от нас си бранят и си извоюват правата и свободите . Аз казвам , че е време ние да почнем да го правим също . Аз лично протест за винетката не мога сам да организирам , но ако има такъв ще се включа в него активно докато трае. Също така ще се разпиша в подписката за референдума с 6-те въпроса и ще гласувам с "Да" и на 6-те. Ако политиците ни попречат на референдума (което намирам за много логично да направят на всяка цена) и има кой да оргазира протести по този повод , ще участвам активно и в тях . С финално изречени да обобщя - искам да видя промяна в тази държава и това няма да стане като си седим на гъзовете , а трябва да започне борба по всяка точка , дори за мизерната винетка .
Да си търсиш правата можеш само когато има адекватно управление, което също смята, че имаш права.
В случая - адекватно управление няма. Това е първия проблем, който поражда всеки следващ.
Скачахте (или по-правилно е да кажа "скачаха", щото аз не съм, а ме съмнява и ти да си присъствал на който и да било протест) срещу управлението на герб, Бойко си подаде оставката, дойде Орешарски. Орешарски също си го избирахте вие, ама и той не ви хареса и там имаше скачане, бели автобуси и не знам още какво. Орешарски падна. Кой избрахте след това?!?!! (ако до тук не ти е станало ясно на къде бия, по-добре не чети надолу).
Започнаха едни увеличения на горивата, на захарта, на хляба, на тока, на котешката храна даже. Сега и винетката.
Ако има протест изобщо, той няма да е насочен в правилната посока. Що никой не протестира срещу ниските доходи? Ако минималната заплата е 1000 евро, както в белите страни-членки, едва ли на някой ще му е проблем, че винетката е 90лв, ако ще и по земни пътища да кара.
Докато не си изясним приоритетите, ще е все така.
Нещата няма да се оправят, докато някой изтрещял до безобразие не влезе с работещ гранатомет на правилното място. Народа е прост.
Дядо ви Маркс го е казал още едно време - разпад на държавите и централизиран комунизъм, като нямаме акъл за 5 пари.
Такам ... карам по ред . За първите три изречения :
- държавите в които "има адекватно управление" (доколкото то е такво , няма да дискутираме , но със сигурност е по-добро от нашето) като САЩ , Англия , Франция са едни 200-300 години по-напред в развитието си като държави. Те са имали своите вътрешни неправди (и още ги имат нови или стари) , има ли са своите лицемерни политици ( и още ги имат масово) , има ли са своите граждански войни , но основното нещо е че хората там мирно или с протести или с гражданска война са променяли положението към по-добро. Ние като народ сме се болири за Промяна в последните 60 години само 97-ма година . Когато гладът беше масов , когато режимите на ток и кво ли не бяха постоянни ножа беше буквално в кокала и тн и тн. Това 89-та година не го броя , защото то не зависише от нас , блокът в който бяхме се разпадна и .... ние просто си живяхме неориентирано в постокомунически хаос ( в който все още се намираме). Тази енергия на хората от 97-ма беше пропиляна и изгубена (може би безвъзвратно) от поредното педалче ( Костов) на кормилото , което направи една камара кражби и тъпотийки.
За "протестите" , които цитираш от последните 2 години - очевидно са пълен смях и инсцинировка , това не са протести на хората .
Що никой не протестира срещу ниските доходи? - защото е все едно да протестираш , че духа вятър или изгрява слънцето . Трябва да се протестира , за неща които са базови за държавата и когато се извоюват тогава доходите сами отиват нагоре , защотот започваме да функционираме като нормално общество . Да - Винетката не е Фундаментален проблем , но тя е поредният повод да изразим към политиците си " ТАКА НЕ МОЖЕ и НЯМА ДА ПРОДЪЛЖАВА" . Докато не започнем да го правим масово и във всички големи и малки градове на държавата нещата не само няма да се променят към по-добро , а ще затъват по-надолу към дъното .
Нещата няма да се оправят, докато някой изтрещял до безобразие не влезе с работещ гранатомет на правилното място - А това точно би било най-тупото нещо , което можем да направим , защото ще влезне в историята като терористичен акт на група луди хора , а не като изразяване на волята на народа за промяна.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
rmwest написа:с радост ще ги давам ако продължавам да виждам как се оправят пътищата-а аз го виждам,който не го вижда май не живее в една страна с мен!
ВЕрно не живея в една страна с теб - аз съм в България, ти къде си, че ти оправят пътищата?
Последният "оправен" път, по който минах, беше Тракия - със 160 по "оправения" път щеше да ме хване морска болест...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- rmwest
- Потребител
-
drago_pavlov написа:rmwest написа:с радост ще ги давам ако продължавам да виждам как се оправят пътищата-а аз го виждам,който не го вижда май не живее в една страна с мен!
ВЕрно не живея в една страна с теб - аз съм в България, ти къде си, че ти оправят пътищата?
Последният "оправен" път, по който минах, беше Тракия - със 160 по "оправения" път щеше да ме хване морска болест...
аз имам мнение за Тракия което не знам колко е реално,но ми се струва че ДАИ би трябвало да сложи кантари и да проверява за свръхтегло!но за да се оборудват пак им трябват пари за техника!аз съм от Шумен-май от тук не си минавал но последните 4 години виждам ремонтирани поне 150-200км даже не и първокласни а 2-3класни пътища.и не ми се налага да сменям гуми -поне по една пръсната на година и да изправям джанти.така че май си в различна България от мен!да не изброявам пътища-Шумен -Силистра Силистра -Добрич Силистра -Русе има сигурно и други който просто ги забравям.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Трябват им пари, ама поне да казват за какво ще ги ползват.
Ясно е, че няма да са за ремонт на пътища. В тая държава, откакто има винетна такса качеството на пътната мрежа не се повишава, напротив - тенденцията е точно обратната...

Ubi dubium, ibi libertas
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
През седмица карам по целия Хемус от години. С всяка изминала година ремонтите стават все повече като затворени участици, а положението се влошава. Това незная как си да го обясня
Включително от миналата година мога да поставя снимки на снежното положение тук по магистралата и как чаках на Русе 3 часа за да почистят и в Румъния как всичко беше почистено. И знаете ли колко им е годишната винетка в Румъния... 50лв.

Включително от миналата година мога да поставя снимки на снежното положение тук по магистралата и как чаках на Русе 3 часа за да почистят и в Румъния как всичко беше почистено. И знаете ли колко им е годишната винетка в Румъния... 50лв.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
rmwest написа:аз съм от Шумен-май от тук не си минавал но последните 4 години виждам ремонтирани поне 150-200км даже не и първокласни а 2-3класни пътища.и не ми се налага да сменям гуми -поне по една пръсната на година и да изправям джанти.така че май си в различна България от мен!
За последната 1 година съм ходил до Шумен поне 5 пъти и не съм видял нещо кой знае колко различно от останалата част на България. Даже в индустриалната ви зона може да се тестват нови марсоходи преди мисия...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- rmwest
- Потребител
-
да поне има за какво да се използва,за улиците вътре не казвам нищо.има и много зле но те се поддържат от общината все пак!всеки има право на различно мнение,за плащане или не.но няма как една държава да се развива ако не искаме да плащаме данъци,застраховки и да се опитваме по балкански да ги заобиколим.не съм чувал да имаме милиарди барели нефт,или също толкова тона злато в мините ни.на година пуша цигари за поне 1500 лева-ще ги намаля и ще взема там две винетки
!

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Нещо не си ме разбрал - аз не съм против купуването на винетки. Купувам си винетки, плащам си данъците и т.н.
Но имам вътрешното усещане, че не получавам това, за което си плащам... И не съм само аз така...
Но имам вътрешното усещане, че не получавам това, за което си плащам... И не съм само аз така...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power