Винетката от догодина - 97 лева!*

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: Винетката от догодина - евентуално 145 лева!*

Мнение от Демирев » 11 Ное 2015, 18:13

M-coupe написа:
Демирев написа:И Гр.Отгворност вдигнаха този месец с 20%....пак нищо не е - нали?

Преди 15 мин си направих гражданска и даже беше с 20ст по-евтина от миналата година :lol: :mhihi: къде ги видя тея +20% нз :dunno:

Освен ако колата ти не вписана че собственика и е над 65 годишен няма друг начин да не ти е вдигната.

За тази година ми е 171.93 лв. в Бул Инс за 2016 г. ми става 189.85 лв. пак в Бул Инс.
Данните са все същите 1900 сс. МПС рег. В ляв волан 15г. стаж без ПТП последните три години без зелена карта за лично ползване.
В другите компании достига до 340 лв. В Армеец е 209лв. ГО ми при положение че имам пълно каско там до юли 2016г.

K_Ilkov написа:Марешки сигурно им е вдигнал във варна застраховките за да си покрие загубата от бензина :mhihi:

на вас лукойлци трябва да ви направят 2500 лв. винетките и без това вземате по толкова за 15 дни лежане.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2015, 18:29

TNT написа:Можеше просто да се направи да са на номера на колата. Тези 30лв увеличение щяха да се покрият от тарикатлъците със разлепяне на винетки.

И какъв е смисъла да имам 2 коли и на двете винетка след като не мога да изляза едновременно и с двете на пътя? Ако едната я карам аз, а другата баба ми в едно и също време то и двете ще трябва да имат винетка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 11 Ное 2015, 18:53

То ще даде отражение и на други места, не е само до винетката, цените на транспортните услуги ще скачат и оттам по веригата :mrgreen:
Аз обаче подкрепям :ok: Всички увеличения на данъци и такси водят до негативен ефект върху стокхолмския синдром. Не ми се ще Бацю да е на власт докато се пенсионирам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Ное 2015, 19:28

bum_bum написа:
TNT написа:Можеше просто да се направи да са на номера на колата. Тези 30лв увеличение щяха да се покрият от тарикатлъците със разлепяне на винетки.

И какъв е смисъла да имам 2 коли и на двете винетка след като не мога да изляза едновременно и с двете на пътя? Ако едната я карам аз, а другата баба ми в едно и също време то и двете ще трябва да имат винетка.

Но също така се взима "на тате винетката", "на приятел винетката" и т.н. То иначе и гражданска няма смисъл на две коли, че няма как да ги караш и двете. Ако го направят винетки, граждански и т.н. да са си на шофьора - тогава ще е най-добре.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 11 Ное 2015, 19:47

Ако не искат продаваемоста на годишната винетка за 2016-а да падне на 10% - нека да важи само за магистрали и извънградски три и четири лентови пътища.

И тъй като няма никакъв шанс да им дойде акълът на АПИ - ще скочи рязко търсенето на годишни винетки на черно по 35-40лв. - каквито имаше преди време.

Резултатът в края на 2016-та от това 45% вдигане на винетката ще бъде тройно по-ниски приходи.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2015, 20:42

TNT написа:
bum_bum написа:

Но също така се взима "на тате винетката", "на приятел винетката" и т.н. То иначе и гражданска няма смисъл на две коли, че няма как да ги караш и двете. Ако го направят винетки, граждански и т.н. да са си на шофьора - тогава ще е най-добре.

Взима се защото и двете коли не са едновременно на пътя.

От тая гледна точка е безпредметно винетката да е трайно залепена върху автомобила.

В крайна сметка се предполага, че винетка се плаща за това, че конкретия автомобил на който е в момента ползва пътната мрежа. Аз не виждам защо да не може едно 20 човека да си купим една винетка и ако не пътуваме по едно и също време да я ползваме съвместно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Ное 2015, 20:55

bum_bum написа:В крайна сметка се предполага

В България сме все пак. Колата трябва да има преглед и каско евентуално. Всичко останало трябва да е на шофьора. Ако имаш 4 коли, защо да плащаш 4 пъти ГО ? При "сегашната логика" за мен не трябва да има стикери, а всичко да ти следят по номера на колата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 11 Ное 2015, 21:11

TNT написа:
bum_bum написа:В крайна сметка се предполага

В България сме все пак. Колата трябва да има преглед и каско евентуално. Всичко останало трябва да е на шофьора. Ако имаш 4 коли, защо да плащаш 4 пъти ГО ? При "сегашната логика" за мен не трябва да има стикери, а всичко да ти следят по номера на колата.

ГО трябва да бъде на шофьора както е в нормалните страни принципно, а не на колата :lol:
В БГ обаче всичко е наобратно т.е ненормално. :ranting:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Винетката от догодина - евентуално 97 лева!*

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2015, 21:24

Кое му е нормалното ГО да е на шофьора? Мъж и жена имат 1 кола. В момента плащат една гражданска, а по тоя начин ще плащат 2, въпреки че имат една кола.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 11 Ное 2015, 21:28

Колеги за да не отварям нова тема, някой може ли да сподели как може да се вземе винетка за мпс регистрирано на инвалид?
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 11 Ное 2015, 21:54

bum_bum написа:Кое му е нормалното ГО да е на шофьора? Мъж и жена имат 1 кола. В момента плащат една гражданска, а по тоя начин ще плащат 2, въпреки че имат една кола.

:yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Ное 2015, 22:01

Вижте сега, 60 000 полицая се изсипаха пред парламента и ония напълниха гащите. Я да пуснем един слух за протест на шофьорите и ще видите като стане 20лв. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2015, 22:07

Очевидно е, че протести в България не възникват спонтанно. Протест има ако Бойко е на власт и Станишев реши да организира нещо. Или обратното. Но протест защото пътищата са скапани, а винетките скъпи не е имало и явно никога няма да има.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 11 Ное 2015, 22:13

© написа:Вижте сега, 60 000 полицая се изсипаха пред парламента и ония напълниха гащите. Я да пуснем един слух за протест на шофьорите и ще видите като стане 20лв. :mhihi:
Ти на ташак, ама аз взех да си мисля, че Бацю си е повервал и зорлем бутат към предсрочни избори :mrgreen: Както си нагласиха местната, май му се ще и сам да управлява и съвсем да влезе в ролята на оня, дето му разтриваше ушите :mhihi:

bum_bum написа: Но протест защото пътищата са скапани, а винетките скъпи не е имало и явно никога няма да има.

Няма кой да го плаща :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 12 Ное 2015, 0:58

Новите цени не ги коментирам грам...аз също съм против тях,но най малкото което могат да направят след като вдигат цените с толкова %-та,е да добавят и дневна винетка за леки автомобили.Не е кой знае какво,но лично на мен ми се е налагало да вземам хиляди пъти седмични,за да отида до село и да се върна примерно...работа за няколко часа,или да прескоча до Търново до Метро да си напазаря и т.н.Някой ще кажат вземи си годишна и готово,но всичко ми е толкова разпокъсано,че годишната също не ми е изгодна,защото в годината може да съм 20 дена в страната,а може и 50,може и 100,може и 200...Затова мисля,че след като вдигат цените,добавянето на дневна за леки автомобили ще е едно макар и малко,но разумно предложение/решение.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата