Винетката от догодина - 97 лева!*
Модератор: Общи модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Винетката от догодина - евентуално 145 лева!*
Админе - За шофьорите - които не пушат нито една цигара и не пият силно спиртни напитки - като мен и десетки хиляди още и не работят в София за 800-900 лева - как да платят 100 лева наведнъж???
При положение че всеки собственик на мпс има още да плати гражданска - каско - преглед - данък мпс...винетка...зимни гуми...масло - антифриз....
Може да идва 6 лв. на месец - но ги искат накуп 100 лв!!! А месечната е 30 лв.!!!! Ако ставаше да се разбият тези 97 лв. на 12 месеца и всеки месец да се внасят по 6 лева в Апи и така накрая на година да се събират 100 лв. за 12 мес е перфектно - ама не може!!!
Тъй че не пиши за 6 лв. на месец след като искат по 30 лв.!
Шофьор който пътува извън града само 3-те летни месеца ще плаща 90 лв. за три месечни винетки. Което е още по-дива извратения.
Най-разумното нещо е при тази доста висока цена 100 лв. месечната да е 10 лева.
И Гр.Отгворност вдигнаха този месец с 20%....пак нищо не е - нали?
При положение че всеки собственик на мпс има още да плати гражданска - каско - преглед - данък мпс...винетка...зимни гуми...масло - антифриз....
Може да идва 6 лв. на месец - но ги искат накуп 100 лв!!! А месечната е 30 лв.!!!! Ако ставаше да се разбият тези 97 лв. на 12 месеца и всеки месец да се внасят по 6 лева в Апи и така накрая на година да се събират 100 лв. за 12 мес е перфектно - ама не може!!!
Шофьор който пътува извън града само 3-те летни месеца ще плаща 90 лв. за три месечни винетки. Което е още по-дива извратения.
Най-разумното нещо е при тази доста висока цена 100 лв. месечната да е 10 лева.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Демирев написа:Админе - За шофьорите - които не пушат нито една цигара и не пият силно спиртни напитки - като мен и десетки хиляди още и не работят в София за 800-900 лева - как да платят 100 лева наведнъж???
Колега, карането/притежаването на автомобил/и е по лична преценка, никой не те задължава. Ако ти е скъпо има и алтернативни превози.
Постоянно мрънкаш по темите, че не ти стигат парите. Стегни се и си намери друга работа, с мрънкане до никъде не се стига

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
За зимните гуми е различно. Винаги си е има изискване за дебелина на грайпфера. Всеки го тълкува различно.
А и зимни гуми има на много различни цени за всеки джоб.
Отделно не съм чул да гледа някой катаджия като те спре дали пише сноу или уинтър на гумата!
И като чета в момента точно изискването е само за дебелина.
Според бг. пътния закон щом е с ХХ мм. грайпфер значи е зимна и няма глоба.
Девент - Аз не мрънкам - а изнасям факти на Молов!
А и зимни гуми има на много различни цени за всеки джоб.
Отделно не съм чул да гледа някой катаджия като те спре дали пише сноу или уинтър на гумата!
И като чета в момента точно изискването е само за дебелина.
Според бг. пътния закон щом е с ХХ мм. грайпфер значи е зимна и няма глоба.
Девент - Аз не мрънкам - а изнасям факти на Молов!
Последна промяна Демирев на 11 Ное 2015, 14:37, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Аз все още не мога да загрея кое му е евтиното на 100 лв винетка, при условие, че в европейска страна с над 1700 км магистрали (истински), средна работна заплата 4 500 лв има цена за винетка на км магистрала по-нисък от нашата! Отделно с една заплата там можеш да си купиш 27 винетки, а тук можеш да си купиш цели 6 
В Румъния винетката е 55 лв за същата дължина магистрали почти, качеството на пътя пак е над нашето.

В Румъния винетката е 55 лв за същата дължина магистрали почти, качеството на пътя пак е над нашето.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Демирев написа:Може да идва 6 лв. на месец - но ги искат накуп 100 лв!!! А месечната е 30 лв.!!!! Ако ставаше да се разбият тези 97 лв. на 12 месеца и всеки месец да се внасят по 6 лева в Апи и така накрая на година да се събират 100 лв. за 12 мес е перфектно - ама не може!!!
Аргументите са ти несериозни. Държавата ми е виновна, че аз не мога да си разпределям бюджета и да предвиждам бъдещи разходи

Също ми е много интересно как така ценообразуването за всичко трябва да е според заплатите. За ток, за вода, за винетки, за гориво, за храна, за цигари, за алкохол и т.н. То тогава няма да има значение колко пари взимаш, щом с всякаква заплата ще можеш да си позволиш всичко.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Демирев написа:Админе - За шофьорите
Малко ми извърташ думите, ама айде... то така ако натрупваш различните разходи е ясно, че става голяма купчина... ама да не сме единствените тук със застраховка, данък, винетки и прочие? Някакво изключение ли сме, а другите държави да не плащат нищо... дай малко по-сериозно... ти може да не пиеш и пушиш, ама всеки има някъв подобен разход, който е напълно оправдан, само че винетката е скъпа.
И аз пак казвам - който пътува много, годишната винетка излиза баш по 6лв на месец... даваш ги на куп, ама по логиката, която ти вкарваш за внасянето по 6лв всеки месец в АПИ, по същият начин можеш предходната година да си отделяш по 6лв на месец и в края на годината събраните пари да отидат за винетка... ама никой не го прави, нали, ами хваща да реве, че трябва да плати 100лв на куп... айде стига глупости. Баба знае 2 и 200... кой както му отърва, така гледа на нещата, че и е обективно... ако отделяш по 6лв на месец, в края на годината ще ти се струва, че си взел винетката "безплатно"...
Излагаш факти, ама по субективен начин...
@boost - подобни сравнения с Австрия според мен не са напълно правилни, защото говорим за предоставяне на някаква възможност за използване на пътища, върху които има винетна такса... т.е. говорим за легалното им използване. Нали тук всички са големи плащачи и си плащат всичко, никога не лъжат и прочие... та както вече казах, говорим за под 6лв (вече за 8лв) на месец за възможност автомобила съвсем легално да се движи по всички магистрали и извънградски пътища в BG... хората, които използват активно магистрали и извънградски пътища харчат много повече пари на месец за гориво и прочие, в сравнение с тия 6-8лв за винетка...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Mollov написа:ако отделяш по 6лв на месец, в края на годината ще ти се струва, че си взел винетката "безплатно"...
Това е доста вярно

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Колко страници назад казах, че щом увеличението идва от това, че са изградили някаква пътна мрежа от магистрали, то тогава тя да важи само за тях и да има свобода на избора.
Не е нормлано в демократична държава да бъдеш задължен да плащаш, за да напуснеш областта, в която се намираш.
Не е нормлано в демократична държава да бъдеш задължен да плащаш, за да напуснеш областта, в която се намираш.
Демирев написа:И Гр.Отгворност вдигнаха този месец с 20%....пак нищо не е - нали?
Преди 15 мин си направих гражданска и даже беше с 20ст по-евтина от миналата година

Последна промяна M-coupe на 11 Ное 2015, 15:58, променена общо 1 път
..Bayerische Motoren Werke..

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
k.milanov написа:Колко страници назад казах, че щом увеличението идва от това, че са изградили някаква пътна мрежа от магистрали, то тогава тя да важи само за тях и да има свобода на избора.
кой е казал, че сме демократична държава
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
M-coupe написа:Демирев написа:И Гр.Отгворност вдигнаха този месец с 20%....пак нищо не е - нали?
Преди 15 мин си направих гражданска и даже беше с 20ст по-евтина от миналата година![]()
къде ги видя тея +20% нз
Марешки сигурно им е вдигнал във варна застраховките за да си покрие загубата от бензина

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
vicho написа:кой е казал, че сме демократична държава
Е уж сме, преход това онова...

поредния ББ ход - кажете им, че ще е 150 лева и после им кажете, че ще е 100 лева и всички ще са доволни. Само да кажа, че това са около 44% увеличение на винетката 
Сега всички се кротнаха, защото са ок да е 100 лева.... защото ги е било страх, че ще е 150лв.

Сега всички се кротнаха, защото са ок да е 100 лева.... защото ги е било страх, че ще е 150лв.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Можеше просто да се направи да са на номера на колата. Тези 30лв увеличение щяха да се покрият от тарикатлъците със разлепяне на винетки.