Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Цените на горивата 2015-2016
Пазара е свободен
който иска ще продава на 3лв който иска на 1.80 ама на 1.50 си е чист дъмпинг на цената и също подлежи на санкция от закона - КЗК би трябвало да го посети моментално 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Между другото, последните дни вадят и карти за отстъпки, но все още не съм зареждал с нея да видя с колко е по-надолу цената 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Делян написа:Между другото, последните дни вадят и карти за отстъпки, но все още не съм зареждал с нея да видя с колко е по-надолу цената
5 стотинки на нафтата и 8 стотинки на бензина май беше отстъпката с картата.
Mollov смешно ти е нещо, ела у Варна да живееш

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ба... зарад единият по-евтин бензин няма да се пренеса НА Варна... никъв шанс
Иначе аз тия дни минавам към зимният автомобил с разход 5.5/100 и ич ми не е...

Иначе аз тия дни минавам към зимният автомобил с разход 5.5/100 и ич ми не е...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
В София в понеделник дизела беше 1.95, а А95 - 1.92 на бензиностанции Го петролеум
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Mollov написа:sambeto написа:Марешки казал пред мой приятели, че няма проблеми да продава и на 1.50лв/л
БАХАХАХАХАХАХАХААХ
На маса на три ракии в кръчмата, всевъзможни фантасмагории се дрънкат.
Най-важното е да задържи Марешки цените и след година на 25-28 ст. по-ниски от картела и качеството на горивата му да все така високо като в момента.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Делян написа:Между другото, последните дни вадят и карти за отстъпки, но все още не съм зареждал с нея да видя с колко е по-надолу цената
Според мене играта му ще е покрай тия карти да зариби повече хора да му станат лоялни клиенти и после ще си върне цените нагоре обратно, вероятно няколко стотинки под другите. Просто в момента си търси пазарният дял.
- Демирев
- ентусиаст
-
С няколко стотинки, няма как да задържи лоялните си клиенти, на дизел особено, които сега се тълпят пред неговия обект.
По-скоро ще постави стандартни цени и тези с карти ще имат отстъпка 25 ст. - ако зареждат минимум 20 л. дизел за кола 40 л. за джип и 100 литра за бус.
Аз така ги виждам нещата.
И в момента се зареждат подобни количества. Така няма да му избягат клиентите.
По-скоро ще постави стандартни цени и тези с карти ще имат отстъпка 25 ст. - ако зареждат минимум 20 л. дизел за кола 40 л. за джип и 100 литра за бус.
Аз така ги виждам нещата.
И в момента се зареждат подобни количества. Така няма да му избягат клиентите.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Цените на горивата 2015-2016
Картите по принцип не ги следят, гледа се табелата на бензиностанцията и от там всички регулират цените си. Но ОМВ, които са най-агресивни от към цени проверяват всичко и ако има прекалено големи промоции свалят цените. Сигурен съм, че ако Марешки държи тази цена една година, то те ще са най-малко на същата цена или под него също толкова време.
какво по-различно прави Марешки от верига за магазини "Аванти" ?
"Аванти" тръгнаха от гаражни магазинчета и вижте ги къде са сега
Лично аз не съм на мнение, че с подбиване на цените се прави бизнес, но може би си зависи и от бизнеса.
"Аванти" тръгнаха от гаражни магазинчета и вижте ги къде са сега

Лично аз не съм на мнение, че с подбиване на цените се прави бизнес, но може би си зависи и от бизнеса.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Цените, марешки и т.н....некой прави ли си сметка, колко харчи за гориво? Спестил ли е от цените или кара повече? Колко пари е плащал при едните цени и сега при тия? Колко пари се прибират от акциз, сега и преди, и т.н. и т.н.....
Риторичен въпрос само...
Риторичен въпрос само...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
На тия цени дето карахме цяло лято, всеки си е купил по 2-3 винетки.Бацю да си ги прихване и да ги маха от 2016. Ся поне не лъжат с количеството и качеството, щот' колонките ги пломбира

Ubi dubium, ibi libertas
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- Вие подбивате цените?
- Не подбивам цените. Всичко е законно и регулирано в интерес на хората. Не е финансирано от държавата. Парите са от другия ми бизнес.
- Във Варна се разиграва истинска война заради евтиния бензин. Защо подбивате цените? Как успяхте да раздвижите пазара?
- Не аз подбивам цените. Това е реалната цена. Пазарен механизъм.
- Значи сте на плюс?
- Разбира се, че съм на плюс. Аптеките, бензиностанциите си работя на печалба. Няма как някой да работи на загуба. Малка печалба, през нисък марж с ниски цени. Всичко е в законовите норми. Другите бензиностанции, след големите цени сега са на загуба, само за да убият конкуренцията. Аз съм направил точните изчисления къде е прага, а те с цел да не работи тази бензиностанция да не е на плюс, работят на дъмпингови цени.
- Ще има ли други бензиностанции?
- Разбира се. Те са в полза на хората.
http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/3 ... stcron.com
- Демирев
- ентусиаст
-
Хъ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Относно въпроса, свързан с аптеките, Марешки обясни в „Здравей, България”: „В момента правим изкуствени разходи заради това, че трябва да регистрираме много повече дружества. А регистрирането на нова фирма и съответно новите разходи се плащат от джоба на българина. Когато отпадне едно такова противоконституционно изискване разходите на хората, които се занимават с този бизнес, ще намалеят, съответно и лекарствата ще поевтинеят”.
За да има над 300 аптеки, Марешки е регистрирал сто фирми.
за това е четвъртия въпрос в този национален референдум, а защо не и няколко бензиностанции на достатъчно ниски цени, за да може да се нарича спасител.
Човека има допълнителни разходи, с регистрацията на фирмите си, помогнете му!