Винетката от догодина - 97 лева!*
Модератор: Общи модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Винетката от догодина - евентуално 145 лева!*
Stoqnov_1979 написа:Официално винетката за лек автомобил за 2016 година ще е 97 лв. Честито на спечелилите!
Нещо не чувам/виждам някой да иска да протестира?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
bum_bum написа:За какво точно трябва да протестирам?
Ето един пример, от темата за пътната обстановка:
vicho написа:пътната обстановка както винаги е прибиванье
http://news7.bg/predavania/oshte-neshto ... kJQ2CvQhBH

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
cod-cdbp написа:Stoqnov_1979 написа:Официално винетката за лек автомобил за 2016 година ще е 97 лв. Честито на спечелилите!
Нещо не чувам/виждам някой да иска да протестира?
И да протестирам,сам нищо няма да направя! Ще ви направя 1-2 снимки на пътищата около мен,за да се види за какво плащам. Ако си продавам счупените щарнири и разбитите накрайници за една година за скрап и с парите може да си купувам винетката

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Прескоференция на Лиляна Павлова и шефа на Пътна агенция по Канал 3.
Окончателно от 15 декември стартира продажбата на винетки за 2016 с цена 97 лева годишна за лека кола до 3.5 тона.
Според шефа на АПИ пътна агенция 97 лева е абсолютно недостатъчна сума за качествена поддръжка на асфалта и снегопочистване.
Окончателно от 15 декември стартира продажбата на винетки за 2016 с цена 97 лева годишна за лека кола до 3.5 тона.
Според шефа на АПИ пътна агенция 97 лева е абсолютно недостатъчна сума за качествена поддръжка на асфалта и снегопочистване.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
100 лева за винетка ще платя когато спра да ходя по гумаджийниците да изправям джанти, и когато спра да подскачам като пинг-понг топче по неравностите! 100 лева за винетка ще платя когато сваля колата ми на 5 см от земята и не опирам никъде, и когато на магистралата волана ми със 160 "спи", а не да трябва да се налага да се "държа за живота си"! До тогава - няма да плащам винетка, и мисля и да не спирам на палки вече, пък да става каквото ще... НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Е то не е задължително да се купува годишна. Има месечна 
Малиии - изтръпнах....100 лв. годишна

Малиии - изтръпнах....100 лв. годишна

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Е сега с новата цена от по 12 ст/км изравняваме и дори надхвърляме стандартите в Чехия и Австрия, справедливо ми се вижда

Последна промяна b00st на 11 Ное 2015, 13:14, променена общо 1 път
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Проблема с недостига на пари за подръжка и изграждане на нови пътища идва само заради глупаво измислената ни система. Парите събрани от винетки се дават на МФ заедно с план за тяхното харчене за ремонти, снегопочистване и тн, обаче от министерството отпуснат едва 10-20% от сумата, останалите средства използват за запълване на другите дупки в бюджета. Заради това единствения начин АПИ да получи повече пари е като поиска вдигане на цените на винетките. Сега беше идеалния момент за това, тъй като се пуснаха доста нови пътища и го използваха за оправдание.
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Ако беше за вдигане на доходите на хората,в парламента ще се мотат с години. А за вдигането на цената на винетката за има няма 10 дни и готово! Догодина по това време ще стане и 150 лв,то както казват 50% са нищо!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То е очевидно, че със сегашното положение на пътищата не 97, ами и 9.70 са много.
За какво питам обаче да протестирам? Преди няколко години като се протестираше срещу високите сметки на тока аз ходих пред парламента, въпреки че сметките не ме бъркаха. Бях дал 4-5 бона за климатици и топлех цяла къща срещу 300лв зимата. Проблем с цената в момента нямах. Но отидох заради хилядите хора на които тия цени са им непосилни.
После гътнаха КТБ. Аз имах пари, а същите тия хора заради които аз протестирах преди това нямаха. Те казаха "ми нека им на тъпаците".
100лв за винетка за момента не са ми проблем за това не виждам защо да протестирам заради някой на който са му много. Като са му много да не кара или да яде цяла зима картофи за да спести. На мен ми е през кора.
За какво питам обаче да протестирам? Преди няколко години като се протестираше срещу високите сметки на тока аз ходих пред парламента, въпреки че сметките не ме бъркаха. Бях дал 4-5 бона за климатици и топлех цяла къща срещу 300лв зимата. Проблем с цената в момента нямах. Но отидох заради хилядите хора на които тия цени са им непосилни.
После гътнаха КТБ. Аз имах пари, а същите тия хора заради които аз протестирах преди това нямаха. Те казаха "ми нека им на тъпаците".

100лв за винетка за момента не са ми проблем за това не виждам защо да протестирам заради някой на който са му много. Като са му много да не кара или да яде цяла зима картофи за да спести. На мен ми е през кора.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:То е очевидно, че със сегашното положение на пътищата не 97, ами и 9.70 са много.
После гътнаха КТБ. Аз имах пари, а същите тия хора заради които аз протестирах преди това нямаха. Те казаха "ми нека им на тъпаците".![]()
ЕВала ти правим, да живее принципа, НЕ Е ВАЖНО НА МЕН ДА МИ Е ДОБРЕ, ВАЖНО Е НА ВУТЕ ДА МУ Е ЗЛЕ!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
След последната година за Вуте изобщо не ме боли. На мен като ми беше зле Вуте къде беше?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Doberman_vas написа:
ЕВала ти правим, да живее принципа, НЕ Е ВАЖНО НА МЕН ДА МИ Е ДОБРЕ, ВАЖНО Е НА ВУТЕ ДА МУ Е ЗЛЕ!
Гледаш малко супер субективно на нещата... само виж на какъв принцип стават протестите - главно ходят хора, които са конкретно засегнати... бакшишите - за Uber, куките - за условия... и т.н... народа не се хвърля повсевместно да протестира за "общото благо"... а, може би го прави, когато е срещу някоя партия, примерно... ама като е скъп бензина, тия на газ ги "боли шмайзера"... ей тва е проблема... та тва "евала" го правиш на БАЯ народ в България...
Освен това... ще ме прощавате, ма 67лв винетка за 1 година си е евтино, независимо че масово 1-вокласните пътища в BG са зле... тук говорим за 1 година, което е 12м... разбито на месечна основа говорим за 5.6лв на месец... хората, които ползват по-активно междуградската пътна мрежа го получават срещу 5.6лв на месец... много е скъпо, няма що... дават се по 5лв на ден за цигари, и е супер оправдано, ама 5лв на месец за винетката е скъпо и неоправдано.
И в тоя ред на мисли - никой не задължава да се купуват винетки и да се използват тия разбити пътища... не ти харесват, не караш по тях, не разбиваш колата...
Единственият ми проблем (поне на мен) с тия винетки е, че обхващат цялата междуградска мрежа в BG... сравнение с Австрия трябва да се прави не на ниво цена, ами на ниво прилагане на винетката - необходима е само за магистрали и големи 1-вокласни пътища... по другите пътища можеш да караш и безплатно.... т.е. пак стигаш от точка А до точка Б, но по второстепенни пътища...
Ама като въведат ТОЛ таксите... ето тогава ще плачете за 67лв винетка... или 95лв... на годишна база.... 'се тая...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Преди малко чух нещо за решение за цена 97лв. за 2016г.
Never mistake motion for action...