Брава на врата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Брава на врата

Мнение от Игнатов » 09 Ное 2015, 11:54

Здравейте колеги,
трябва да сменям бравата на шофьорската врата на компакт (целия механизъм) и ме интересува:
- еднакви ли са при всички е36-ци или само от компакт да търся;
- става ли да се вземе от кола с десен волан;
- има ли някаква разлика в буксите за централно с дистанционно, без дистанционно и т.н.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: Брава на врата

Мнение от vladi_a_i » 09 Ное 2015, 12:07

Игнатов написа:Здравейте колеги,
трябва да сменям бравата на шофьорската врата на компакт (целия механизъм) и ме интересува:
- еднакви ли са при всички е36-ци или само от компакт да търся;
- става ли да се вземе от кола с десен волан;
- има ли някаква разлика в буксите за централно с дистанционно, без дистанционно и т.н.

Еднакви са предните дръжки на всички е36 :yes: ,само виж,като свалиш твоята с колко букси е и си търсиш същата,не,че е проблем да вземеш и такава със всичките букси,само дето няма да ги ползваш :D
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 09 Ное 2015, 12:38

Колега, кое точно от бравата ще сменяш? Бравата вътре в самата врата или частта, която е на колонката, за която се закопчава механизма?

Ако става въпрос за частта върху гредата, може да бъде и от англичанка, няма разлика м/у ляво и дясно. Ако ще е втора ръка, по-добре вземи или от лявата врата на англичанка, или от дясната вряата на ляв волан (палчето се износва доста по-малко). Тука ще видиш, за кои модели става http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxre ... series=E36, с 1 дума всички.
Ако говориш за бравата вътре във вратата, тя вече е с посока - лява и дясна. И в двата случая няма значение модела на е36цата или годината. Ето ти за бравата във вратата от realoem-a http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxre ... series=E36

Ако ще сменяш частта от колонката, имай предвид че от вътрешната страна има метална пластина, за която се хвашат болтовете отвън. Тая пластина не е закрепена и ако махнеш двата болта едновременно пада в колонката и следва махане на корите, за да се хване отново отвътре. С малко внимание и търпение можеш да го предотвратиш и да смениш всичко без да сваляш корите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 09 Ное 2015, 15:56

само за дръжката става въпрос (със целия ѝ механизъм) ... :confused: оплетох са вече...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 09 Ное 2015, 18:51

Забрави тогава какво съм ти писал, то се отнася до друга част. За съжаление (по-скоро мое щастие :)) на 36цата още не съм правил дръжката. Предполагам, обаче, че ще има разлика лява с дясна, най-малкото ключалките са на срещуположните страни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Ное 2015, 21:11

Еднакви са всички,просто трябва да е от същата врата (лява/дясна),то е ясно.Твоята защо ще я сменяш? Питам защото,когато си мислех,че трябва да сменям моята,се оказа,че за смяна ми е ключа :mhihi: .Иначе два пъти съм я свалял и си е гадничко,няма много място,внимавай с щифта за покриващата лайстна...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 10 Ное 2015, 21:32

Няма кой да ме накара пак да сменям брава :kuku: :kuku: :ranting:
Изображение

Назад към E36