Съединител и диф.?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
E36 320i написа:оригиналното маслото в скоростите и съединителя не се сменя!това е много голяма грешка,
стига де след десетата година се сменяв на всеки 2-3 години иначе оригиналното може да кара и 20 ако не ти тече кутията . БМВ не праят масла а само кутии . никой не може да ме убеди че едно маско сипано 8 и незнам си коя е вече масло особено ако колата е на половин милион. нали
Аз си сменям маслата редовно и нямам проблем, но каква грешка съмнаправил че съм сменил маслото.

не сам сигурен дали може да се намери масло,добро толкова,колкото оригиналното,което е в кутията.сам каза,че може да изкара и 20 годс оригиналното,а ти като си го сменяш на определен пробег,просто зашото това,което си сипал не е толкова добро,колкото оригиналното.един приятел си напати така със смяна на масло в скоростите,та за година и няколко месеца направи 4-5 ремонта,след това други скорости,та покара колата малко,та ремонтите му излезнаха над 8к.....ако не е сменяно и няма теч ,по-добре не го барай.поздрави и безавариини.
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Аз вече го барнах и не съм доволен от новото масло. Скоростите влизат трудно когато е студено и ... Днес сутринта забелязах, че стъргането се появява само като покараш малко колата и позагрее. В началото когато е студена стъргането го няма. Кажете някакво хубаво АТФ масло и масло за диф., да взема да ги сменя пак. На някой да му скривуца някоя от ролките на ремата, щот при мен има когато е влажно едно скривуцане ама немога да разбера дали е от ролката дет опъва, от ремака няма как да е щот е доста стегнат.
B M W и всички останали!
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Маслото на скоростната кутия специално е 2 типа. Има си лепенка на нея и в зависимост от цвета и но не си спомням какъв цвят какво значеше - или постоянно маслото или трябва да се сменя на 60000км.
Така че гледа се какъв е типа и се действа съответно. А и на скоростна кутия с постоянно масло не мисля че е проблем ако се смени стига да се сипе пак масло каквото си трябва.
Така че гледа се какъв е типа и се действа съответно. А и на скоростна кутия с постоянно масло не мисля че е проблем ако се смени стига да се сипе пак масло каквото си трябва.
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Това е маслото в скоростите http://www.midland.bg/transmisii10.htm , а това в дифа. http://www.midland.bg/transmisii8.htm , но не съм доволен. Трудно влизат скоростите рано сутрин, започна да стърже по-силно и да вие по-силно, абе общо взето не съм доволен. Когато колата работи на празен ход с леко натиснат педал до към 850-900 оборота стърженето го няма, тук из форума също прочетох че стърже само когато колата работи на по-ниски обороти. Кажете къде да сменя маслото на скоростната кутия и дифа кат хората, че ще стане белята.
B M W и всички останали!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Иди си купи Мотул бе човек какво е тва дето си го сипал за пръв път го виждам
Или Мотул или Масло от ДаруКар
За дида маслото е специално.
И тва са пълни глупости,че не се сменя.Не се сменя в Италия в нормалните държави се сменя
За скоростите мисля че беше :дакстън2" същото е и за хидравликата.
За дифа си е някакво специално.
Доста е обсъждан въпроса за маслата във форума и въобще като цяло мненията за Мотул-а са най-добри качество.

Или Мотул или Масло от ДаруКар

За дида маслото е специално.
И тва са пълни глупости,че не се сменя.Не се сменя в Италия в нормалните държави се сменя

За скоростите мисля че беше :дакстън2" същото е и за хидравликата.
За дифа си е някакво специално.
Доста е обсъждан въпроса за маслата във форума и въобще като цяло мненията за Мотул-а са най-добри качество.

- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Te са бях у дару и ми казаха ненормална цена за диф. масло
52лв. а смяната 30лв. -луда работа, а маслото на скоростната кутия е на бмв 18лв. литара
тва по се ядва ама смяната 24лв. - луда работа 

B M W и всички останали!
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Върви си вземи масло от Вари и виж някой майстор да ти го смени не е голяма философия със сигурност ще ти стъпи доста по надолу от цените в Дару.
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Вече се снабдих с масло за скоростите Fuchs atf 3000 Dexron II и за дифа Castrol Differential 80W-90. Някой знае ли къде в София има изоставен канал да ида аз да си го сменя, защото ми омразна да ми пипат по колата някви ... просто нямам думи какви 

B M W и всички останали!
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
не го знам точно какво ти е маслото което си взел, което знам със сигурност е че трябва на скоростите да сложиш масло за АВТОМАТИК. задължително. По 'съвет от БМВ', като 'съвет' беше дефиниран от бмдрайвър като ЗАКОН
п.с. аз смених масло преди 10тина дена, защото имах ултра-малко сълзене (но имах) от семеринг (сменен), и бат Йонко факира ме светна че ми е сипал автоматик задължително. В момента скоростите влизат абсолютно като в масло.

п.с. аз смених масло преди 10тина дена, защото имах ултра-малко сълзене (но имах) от семеринг (сменен), и бат Йонко факира ме светна че ми е сипал автоматик задължително. В момента скоростите влизат абсолютно като в масло.
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Пич според теб какво означава АТФ
( Automatic Transmission Fluid). Маслото което съм взел е точно за автоматик с доказах произход (Гемания) . Някой сипвал ли е Castrol Differential 80w-90 което аз съм взел да каже как е ?

B M W и всички останали!
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Това е болежка на почти всички Е36, а шума ще го чуваш още по силно лятото, когато маслото в кутията загрее сериозно. Шумят лагерите на първичния или междинния вал, но това не пречи на работата на кутията. Лечението е наливане на масло 75W90, полусинтетика, но да те предупредя че зимата скоростите стават по-тежки докато кутията загрее а след това няма проблем. Пробвано е и работи 

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3