Винетката от догодина - 97 лева!*

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Re: Винетката от догодина - евентуално 145 лева!*

Мнение от intention » 07 Ное 2015, 21:07

TNT написа:
Министърът на финансите, Владислав Горанов, потвърди скока на цените на пътните стикери, но побърза да успокои водачите на автомобили, че цената няма да надскочи 100 лева.

:ok: :ok: :ok:

Средният вариант - 97 лв...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 07 Ное 2015, 23:51

Жалка работа...това овеличение няма основание просто.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 08 Ное 2015, 9:15

Бат боко каза 100 лв. Да е жив и здрав спасителя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Ное 2015, 10:28

Имаше хора, които казаха че няма да плащат акоя вдигнат. Други казаха, че ако се вдигне ще падне правителството. Трети щяха да стачкуват. И кво стана? Цената ще е 100лв, и всички ще плащат без да гъкнат. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 08 Ное 2015, 10:55

intention написа:
TNT написа:
Министърът на финансите, Владислав Горанов, потвърди скока на цените на пътните стикери, но побърза да успокои водачите на автомобили, че цената няма да надскочи 100 лева.

:ok: :ok: :ok:

Средният вариант - 97 лв...

средният вариант беше 120 лева. Избраха най-евтиния. И стига сте ревали че имало пари от тук имало пари от там. Акциза си е акциз и с него се попълва бюджета с който плащат тока на градините и училищата в които са децата ви. А винетката е пътна такса и си се ползва за пътя. Нормалко е като предложиш 2-3 пъти по-хубав продукт в сравнение с преди 8 години, да му вдигнеш и цената. Надявам се скоро да въведат тол система само за товарните автомобили или ел винетка. Щото не може протоварените турски тирове да чупят Марица и да плащат 20-30 евро за седмична винетка!
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Ное 2015, 11:07

Коя градина да плащам с акциза? Тая на която трябва да си запиша детето преди да се роди ? Или тая до която като ида да го взимам чувам отвътре как лелката вика "изродиии, млъкнете бе"? Или тая където цял ден не му дават да пие вода, че да не пълни памерса? Или тая на която като питаш дете на една година какво е яло днес ти отговарят "ми каквото там е хапнал сам".. става въпрос за дете, което не може да се храни само дори? мога да продължа с още 10 примера поне за ясли и градини.

А по-хубав продукв пътното строителство къде видя. Че аз вчера минах по новата магистрала към Гърция и бих могъл да намеря доста забележки.

Деба тва тъпо робско съзнание, дето сме с всичко съгласни и на всичко навити и всичко оправдаваме. :ranting: :banghead:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Винетката от догодина - евентуално 145 лева!*

Мнение от b00st » 08 Ное 2015, 11:22

Вчера даваха по новините на новата магистрала марица как един се блъснал в...крава на пътя. Ограждения нещо, това онова? Или пак бързахме предизборно да режем лентичката. Дано сега с новата винетка имаме поне мантинели и огради като белите хора. http://www.marica.bg/опел-премаза-крава-на-магистрала-(снимки)-news497376.html

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 08 Ное 2015, 12:12

Щом към момента не се организира протест против вдигане цената на винетките, значи на хората не им е проблем повишението.

Служителите на МВР си постигнаха целта с протестите...

Потребител
Аватар
Кара: Х5,Е класа

Мнение от krasimo » 08 Ное 2015, 13:27

https://m.facebook.com/cena.vinetka/

Sent from my GT-P5200 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 08 Ное 2015, 15:49

Не съм гледал какви са официалните статистики. Не знам и колко са достоверни. Но всеки може да се позамисли

В България образно имаме около 3 млн. коли. Според мен са повече, но да приемем, че са толкова като извадим и тия, които не плащат нищо.
Държавата има 3 основни прихода от тях: данък, винетка, акциз

Проста сметка за постъпленията:
От данък:
3 000 000 x 100лв (средно) - 300 млн.

От винетка: масово се пише цифрата - 200 млн.

От акциз:
3 000 000 x 1200 лв годишно за гориво (100лв. на месец, което е доста занижено) - 3.6 млрд, от които акциза е 1.3 млрд.

Прибавяме и 200 млн, които държавата печели от билбордове и други неща и се получава цифрата от около 2 млрд. лв годишно.

Цените на инфраструктура, които най-често се споменават са следните:
1 км магистрала (6 ленти плюс 2 аварийни) - 10 млн.
1 км първокласен двулентов път - 3 млн.
1 км ремонтна дейност на стар път - 500 хиляди

Та така, с 2 млрд, годишно можем да си позволим:
100 км магистрали - 1 млрд.
100 км нов първокласен път - 300 млн.
1500 км ремонти на стари - 750 млн

Нещо не съм забелязал дори да сме близо до такива резултати. И хубаво, допускам да ми е крива сметката, ама чак толкова едва ли. Даже съм убеден, че сумата от акциз е доста по-дебела.
Да не говорим, че в тая сметка не влизат парите усвоени от ЕС.

Та питам, приятелчета, докога ше ги търпим тия неща? Докога ше храним и "тъпия ушев", че е излезнал да си отстоява правата?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 08 Ное 2015, 16:03

Евалата ,че ти се занимава да го напишеш разбираемо и за тотално дебилните.Отговора на въпроса ти е - Докато не се вдигнем 2 милиона и държавата да спре във всеки един смисъл на думата и да започнат истински промерни . Истинският въпрос е има ли национална воля за това - отгорова е "Няма" . Аз и ти и още шепа хора , който виждат елементрарните неща , които могат да подобрят живота ни много сме минимален процент.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 08 Ное 2015, 17:49

Очакваше се като понаправят някоя и друга магистралка да вдигнат цените. Тогава въпроса е за чии се плащаха тия винетки до сега?

От много отдавна съм на мнение, че е абсолютна подигравка, да трябва да се плаща ЗАДЪЛЖИТЕЛНО винетка, ако ще напускаш областта. Винетките да са задължителни за магистралите, за всички останали пътища да не са това е най-правилния вариант, след като поскъпването идва с отварянето на толкова нови парчета магистрали. Просто първите са зле направени, вторите под всякаква критика.

Не може в демократична държава хората да са ЗАДЪЛЖЕНИ да плащат, за да движат напред назад. Трябва да имат избор. Дали ще плащат и ще карат по "първо класен път - магистрала" или няма да плащат и да си карат по "второкласен път - не магистрала"
Не може да ти искат 100лв и да караш по пътища не ремонтирани от 20 години.
Не може да задължават хората да трябва да дадат по 100 лв, за да отидат от едно село до друго, само защото са в различни области.

Друг вариант е да се направят два вида винетки. Да кажем една за 40лв годишна за всички пътища БЕЗ магистрали и една за 100 ВКЛЮЧИТЕЛНО магистралите. Тъпо е но всеки да си прави сметката и да има избор, а не да си задължен да дадеш 100 лв като може и да не стъпиш на магистрала.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 08 Ное 2015, 19:06

Е добре де,100 лева добре! Но като ми правят ремонт по тези пътища,не да ми го правят с пръст и камъни да запълват дупките,а поне да го направят,за да ми замажат очите! Не може да ми казват,че винетката е задължителна,а те с какво ще пълнят дупките си е било тяхна работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 09 Ное 2015, 14:54

Това дето му казваш пътен данък, не е пътен данък - пътен данък няма, има винетка.
Това е данък МПС и е същият като данък сгради - данък, че притежаваш нещо. Няма общо с пътищата. Дори да не караш кола, а само я имаш и да ти седи в гаража 20 години пак ще плащаш данък, нищо че не ползваш пътната мрежа.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 11 Ное 2015, 12:02

Официално винетката за лек автомобил за 2016 година ще е 97 лв. Честито на спечелилите! :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата