Габарити при отключване, заключване и други добавки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Габарити при отключване, заключване и други добавки
Stony1, предполагам, че ти си доста навътре в принципа на работа на IBUS, а и на други подобни шини, съдейки и по 2-те ти страхотни "ъпгрейд" теми.
Но все пак, освен полезния линк от gentata, в който има много качествено обяснение на принципа на Ibus, ето и една тема, която смятам за полезна и където се съдържат доста на брой конкретни примери за работещи съобщения: http://www.e39-forum.de/thread.php?thre ... 144&page=1
Но все пак, освен полезния линк от gentata, в който има много качествено обяснение на принципа на Ibus, ето и една тема, която смятам за полезна и където се съдържат доста на брой конкретни примери за работещи съобщения: http://www.e39-forum.de/thread.php?thre ... 144&page=1
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Благодаря за двата ликна. Темат от немския форум опредлено не съм я чел, а съм се захванал да направя един файл с описание на съобщенията предавани по I-bus шината. Комуникацията между модулите на мултимедията е ясна и позволява тази система да работи независимо от останлите модули, използващи I-bus. По-интересна е комуникацията межу модулите извън мултимедийната система, възможностите за надграждане и съвместяване с модули, използващи други протоколи.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ето още за топологията на системите в Е39 BMW Bussystem. Няма ги точно протоколите но има начина на комуникацията. Ако се порови малко с чичко Гугъл може и протоколите на отделните шини да се намерят. Ако намеря нещо ще пиша.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Колега ще пишеш ли когато са тествани кодовете за огледала и всичко е наред за да си поръчаме модулчето.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Лично мен ме впечатлявя редуването габарит мигач халоген.....
Ще си го поръчам,ако може разбира се?
Ще си го поръчам,ако може разбира се?
wladio, радвам се, че ти е харесало нещо. Темата не е обява и не мисля да я превръщаме в такава.
Когато има някакво развитие - ще споделям, колеги.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
PeReZ написа:wladio, радвам се, че ти е харесало нещо. Темата не е обява и не мисля да я превръщаме в такава.
Не нещо,всичко ми хареса
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Само чакаме да споделиш когато си готов, за да си вземем и ние от тая хубава джаджа 
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Ivo_Borisov написа:Само чакаме да споделиш когато си готов, за да си вземем и ние от тая хубава джаджа

- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Колега как върви проекта? Имам едно предложение, надявам се и на други колеги би било от ползва. Може ли да се добави оцпия, да се включват "ангелските очи" автоматично, при даване на контакт с идея да се ползват като дневсни светлини. Досега си го правих с няколко хардуерни доработки, но със софтуерна опция би било супер.
Успех
Успех

Благодаря за предложенията, но засега стигат. Функциите ще са тези от първото мнение, което е е обновено.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Поздравления за усилията
Предполагам навеждането на огледалото се е оказало проблем и затова е отпаднало, но аз имам и още едно предложение ако позволиш. Като отключим колата или отворим вратата ако може да светва таблото /или цялата подсветка в автомобила/ би било хубаво според мен.

Предполагам навеждането на огледалото се е оказало проблем и затова е отпаднало, но аз имам и още едно предложение ако позволиш. Като отключим колата или отворим вратата ако може да светва таблото /или цялата подсветка в автомобила/ би било хубаво според мен.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
Благодаря!
Навеждането на огледалото не е направено поради липса на време, но пък и не съм пробвал дали има шанс стане, реших да завърша тази версия на първо време.
А това с подсветката на таблото заедно с габаритите е налично като възможност.
Клипа, който съм качил е с моята конфигурация, но ще има възможност за някои промени в комбинациите или интервалите на светене за всеки конкретен модул, т.е. някой може да иска при заключване да му светват халогените, да речем, или пък комбинацията с мигането да е по-дълга и да включва и къси или дълги и т.н., това е възможно като опция, не е задължително всеки модул да е с еднакви комбинации.
Навеждането на огледалото не е направено поради липса на време, но пък и не съм пробвал дали има шанс стане, реших да завърша тази версия на първо време.
А това с подсветката на таблото заедно с габаритите е налично като възможност.
Клипа, който съм качил е с моята конфигурация, но ще има възможност за някои промени в комбинациите или интервалите на светене за всеки конкретен модул, т.е. някой може да иска при заключване да му светват халогените, да речем, или пък комбинацията с мигането да е по-дълга и да включва и къси или дълги и т.н., това е възможно като опция, не е задължително всеки модул да е с еднакви комбинации.
Последна промяна PeReZ на 13 Ное 2015, 16:07, променена общо 1 път
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Аз друго се сетих,примерно колите които нямат функцията за дневни светлини (дългите да светят на %) при тях ще се получи,че като караме на къси дори и през деня на всеки мигач,ще светват халогените!?Или на всеки модул функциите ще са по избор на клиента от изброените.
Функцията халогените при мигач работи само когато сме с включени КЪСИ и само когато се движим със скорост под 40км/ч.
Не работи ако сме само на габарити, не работи ако сме на дневни светлини, не работи ако сме на дълги.
Функцията може да бъде активирана/деактивирана по всяко време.
С други думи няма да се получи това, което те опасява, а и на който .
Забележи при автомобилите, които фабрично имат тази екстра кога светват халогените и ще се увериш, че при повечето от тях светват дори когато не си на фарове, камо ли функцията да има ограничение по скорост.
Не работи ако сме само на габарити, не работи ако сме на дневни светлини, не работи ако сме на дълги.
Функцията може да бъде активирана/деактивирана по всяко време.
С други думи няма да се получи това, което те опасява, а и на който .
Забележи при автомобилите, които фабрично имат тази екстра кога светват халогените и ще се увериш, че при повечето от тях светват дори когато не си на фарове, камо ли функцията да има ограничение по скорост.
Последна промяна PeReZ на 13 Ное 2015, 17:47, променена общо 1 път