Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Цените на горивата 2015-2016

Мнение от Nickelback » 29 Окт 2015, 16:15

А вие сигурни ли сте какъв му е канала за внос на Марешки, та купувал бил от наШте големи... ;)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Окт 2015, 16:30

Nickelback написа:А вие сигурни ли сте какъв му е канала за внос на Марешки, та купувал бил от наШте големи... ;)

То няма много канали за внос. Държавата така го е направила :mhihi: Освен това за 4 бензиностанции ако е успял да внесе гориво то ще е е**ти постижението.
Марешки може да откъсне 10-15ст. от маржа на бензиностанциите, но това няма да промени кой знае колко. Да гледате на него като големия спасител ми се струва доста пресилено. Ако успее да се пребори с Лукойл (подкрепян от държавата) :kuku: едва тогава може да говорим за реален ефект, който ще усетят всички

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 29 Окт 2015, 16:53

Не, просто се чудя покрай руската криза дали не си е уредил оттам горива на далавера от черния пазар...
Разбира се, че "държавата" нищо "няма да знае" по въпроса :mhihi:

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Окт 2015, 17:22

K_Ilkov написа:Мнението ти е едно и също независимо от темата :mhihi:

знаеш каква е целта на дъмпинга - не се сещам за нищо положително в дългосрочен план ;)

Така изглежда, но не е... просто такова нещо като нелоялна конкуренция няма. Има рекет, има кражби и т.н. Дъмпинг-а е някой, който продава на по-ниски цени и няма нищо незаконно в него. В момента Саудитска Арабия прави "дъмпинг" на цените на петрола... дай да ги осъдим в някакъв международен съд за да може да плащаме по-високи цени на петрола :mhihi: Желязна логика. Нищо положително за този, който прави дъмпинга, защото рано или късно се отказва или фалира... каквото ще стане и със Саудитска Арабия. Ако Марешки не ги краде лекарствата или ги взима на преференциални цени с помощта на любимата държава и не рекетира останалите аптеки... ако ще да ги раздава безплатно... това са неговите пари... ти кой защитаваш... потребителя или корпорациите ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Окт 2015, 18:01

Leon написа:
K_Ilkov написа:Трудно или бавно в случая явно не ги бърка ...

ще вземат дял и от тоя бизнес просто ... сигурно е от малкото останали, в които не са намесени ...

Като се замислиш, 90% от франчайза на ОМВ и ЕКО го държат хора с доста по-лошо минало, а и настояще. Та, където и да наливаш, петролният бизнес винаги е бил апетитен за "силовите" труженици.

Мислех точно същото нещо да напиша - дали ще си платиш като поп на едните мафиотчета или на другите мафиотчета разлика няма, освен в цената.

steeN написа:

знаеш каква е целта на дъмпинга - не се сещам за нищо положително в дългосрочен план ;)

Така изглежда, но не е... просто такова нещо като нелоялна конкуренция няма. Има рекет, има кражби и т.н. Дъмпинг-а е някой, който продава на по-ниски цени и няма нищо незаконно в него

Не винаги. В случая с горивата няма проблем да има дъмпинг, но представи си нещо друго. Дъмпънга е вид ценова политика, която може да се тълкува като нелоялна конкуренция в определени случаи - например обвързват те с договор за нещо. Да кажем някой ти предлага услуга под себестойостта ѝ (сателитен/кабелен оператор) и ти си взимаш оборудването от него, идват хора монтират ти чиний минии, разпробиват ти стените, свършва договора и фирмата решава, че е сключила достатъчно нови договора и ти казва сори цената за същата услуга вече е +20%. И ти седиш и гледаш тъпо, щото напрактика трябва да я смениш, да дойде друг да си сложи неговото оборудване, да си прекара неговите кабели, всичко това създава неудобство, ти нямаш пък време да се занимаваш с глупости и така. Това вече е пример за нелоялна конкуренция.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 29 Окт 2015, 18:10

Марешки - божеството на варненските шофьори....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Окт 2015, 18:37

steeN написа:Дъмпинг-а е някой, който продава на по-ниски цени и няма нищо незаконно в него.?
Разбира се,че има незаконен дъмпинг.Това е да продаваш на/под себестойност-целта е ясна в дългосрочен план каква е..Примерът със намаляването на износните цени на петрола от Саудитска хАрабия е точно обратното-вероятно противодействие на олигопола /картелното споразумение на ОПЕК (дори не знам дали членуват там и не ме и вълнува)..
А това за Еко и ОМВ франчайзите малко ме изненада,аз си мислех че като не сипвам на чесън ойл от няколко години и правя нещо смислено(щото едни титанични количества зареждам.. :mhihi: )..Еко все пак май е гръцка верига,та би трябвало някаква част от печалбата да не отива в типичните нашенски мутри?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 29 Окт 2015, 20:29

Т.е. потребителя, който получва ниска цена... да го духа :) Намери ми някакъв закон, който ми забранява да продавам нещо под себестойност. Ми ако имаш някаква стока и трябва да се отървеш от нея... кво прайш?

b00st написа:И ти седиш и гледаш тъпо, щото напрактика трябва да я смениш, да дойде друг да си сложи неговото оборудване, да си прекара неговите кабели, всичко това създава неудобство, ти нямаш пък време да се занимаваш с глупости и така. Това вече е пример за нелоялна конкуренция.

Е кое му е незаконното на това, нехуманно, неетично и т.н.? Това е просто ценова политика. Практикува се при принтерите приерно... продават се под себестойността им и после консумативите са по-скъпи.

Иначе това в случая вероятно е маркетинг трик за реклама на бензиностанциите му. Вероятно е преценено, че за Х пари ще получи много повече публичност от колкото ако пусне някакви реклами.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Окт 2015, 21:01

steeN написа:

Така изглежда, но не е... просто такова нещо като нелоялна конкуренция няма. Има рекет, има кражби и т.н. Дъмпинг-а е някой, който продава на по-ниски цени и няма нищо незаконно в него. В момента Саудитска Арабия прави "дъмпинг" на цените на петрола... дай да ги осъдим в някакъв международен съд за да може да плащаме по-високи цени на петрола :mhihi: Желязна логика. Нищо положително за този, който прави дъмпинга, защото рано или късно се отказва или фалира... каквото ще стане и със Саудитска Арабия. Ако Марешки не ги краде лекарствата или ги взима на преференциални цени с помощта на любимата държава и не рекетира останалите аптеки... ако ще да ги раздава безплатно... това са неговите пари... ти кой защитаваш... потребителя или корпорациите ?

Малко ме озадачи ...
Верно ли дискутираме какво е дъмпинг и с каква цел се прави?

Аптеките на марешки се славеха с ниски цени, в момента са по-високи от други вериги ...

Демек кво печели потребителя?
Марешки идва съсипва дребния бизнес и след това вдига цените ...
След това, който има глава и не го мързи избира, масата пазарува "отсреща" ...

С бензиностанцията кво мислиш ще стане?
Марешки ще съсипе ОМВ и Лукойл ли ... моля те :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 29 Окт 2015, 21:04

Ислямска държава продават по 20$ барела на Турция, що нашия да не продава по евтини горива :mhihi: :lol:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 29 Окт 2015, 21:12

K_Ilkov написа:Малко ме озадачи ...
Верно ли дискутираме какво е дъмпинг и с каква цел се прави?

Аптеките на марешки се славеха с ниски цени, в момента са по-високи от други вериги ...

Демек кво печели потребителя?
Марешки идва съсипва дребния бизнес и след това вдига цените ...

Потребителя пазарува там където цената е най-ниска, винаги... т.е. в момента не знам как печели от този дъмпинг... И съсипал дребния бизнес... Прайл "дъмпинг" известно време и после 50 години напред никой няма да отвори аптеки ли, понеже какво... взел им е страха ли... ама какви са тия плоски разъждения ;) Аз не защитавам бизнеса(нито дребен, нито едър) изобщо ако си останал с такова впечатление.

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Окт 2015, 21:39

При аптеките има хиляди лекарства, много доставчици, много и различни цени за различните количества. Предполагам Марешки с 300 и не знам колко си аптеки е постигнал някакви икономии от мащаба на продажбите и може да продава на възможно най-ниски цени. т.е. там той е голям и няма кой да го стигне.
При този пазар обаче стоките т.е. горивата са 2-3 вида горива с 4-5 доставчика или вносителя и то с почти изравнени цени. Ако намериш някой контрабанден канал, може да станат 5-6 доставчика. :mhihi: За да правиш дъмпинг или трябва да не си платил данъците, или да продаваш толкова много, че производителя да каже - не мога без този разпространител, трябва да му дам по-добри цени от на останалите :kuku: или да си го произведеш сам :kuku: или пък да си създал някаква съвършенна система на организация, че да може да намалиш до минимум разходите по складиране, транспорт и продажби. :kuku:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Окт 2015, 22:00

steeN написа:Потребителя пазарува там където цената е най-ниска, винаги...

доообре :mhihi:

Няма смисъл да тракаме ако не си четем мненията :yes:

повтарям и спирам :yes:

K_Ilkov написа:Марешки идва съсипва дребния бизнес и след това вдига цените ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Окт 2015, 22:29

steeN написа:Т.е. потребителя, който получва ниска цена... да го духа :) Намери ми някакъв закон, който ми забранява да продавам нещо под себестойност. Ми ако имаш някаква стока и трябва да се отървеш от нея... кво прайш?

b00st написа:И ти седиш и гледаш тъпо, щото напрактика трябва да я смениш, да дойде друг да си сложи неговото оборудване, да си прекара неговите кабели, всичко това създава неудобство, ти нямаш пък време да се занимаваш с глупости и така. Това вече е пример за нелоялна конкуренция.

Е кое му е незаконното на това, нехуманно, неетично и т.н.? Това е просто ценова политика. Практикува се при принтерите приерно... продават се под себестойността им и после консумативите са по-скъпи.

Иначе това в случая вероятно е маркетинг трик за реклама на бензиностанциите му. Вероятно е преценено, че за Х пари ще получи много повече публичност от колкото ако пусне някакви реклами.

Тук не говорим за т.нар. ефект на бръснарското ножче, който е това с принтерите - купуваш си самобръсначка Жилет струва 10лв, отиваш после за 4 ножчета - 25лв. НЕ бъркай понятията. Дъмпинга е друго нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 29 Окт 2015, 23:28

Не знам какво толкова дъвчеме някой по горе каза,че Марешки не бил големия спасител мисля,че Слави го спомена ...спасител или не нафтичката там е 1.79 и грам не ми пука какво точно прави - въпроса е че цената е 1.79,а на Фак ми ОЙЛ и ЕКО (меко), ШЕЛ и там разните помии цената си е 2.10 и лапат здраво ...не ми пука кой кво прави и как го прави щом предлага хубаво гориво на тази цена.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата