Проблем: аварийни мигачи при отворени врати
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Pufel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 Touring
Проблем: аварийни мигачи при отворени врати
Та, както донякъде става ясно от заглавието на темата - имам "екстрата" на компота, която кара аварийните мигачи да светят при отворени врати.
Всичко беше ок, беше. От няколко дена имам изключително дразнещ проблем - когато карам и мина през неравност, което, както знаете, се случва постоянно, се включват аварийните. Същото се получава и когато натисна повече газта и невероятно мощния 1,6 двигател на компота ни понесе напред.
Предполагам, че проблема идва от багажника и там вратата не прави хубав контакт.
Доколкото знам, тази система с мигачите е свързана с алармата, която в моя случай не работи откакто съм взел колата (само приписква понякога три пъти когато заключа колата с ключ).
Въпросът ми е, мога ли да спра цялото това чудо по някакъв начин? Заедно с алармата? Така или иначе не ми трябва нито едното нито другото.
Благодаря и поздрави!
Всичко беше ок, беше. От няколко дена имам изключително дразнещ проблем - когато карам и мина през неравност, което, както знаете, се случва постоянно, се включват аварийните. Същото се получава и когато натисна повече газта и невероятно мощния 1,6 двигател на компота ни понесе напред.

Предполагам, че проблема идва от багажника и там вратата не прави хубав контакт.
Доколкото знам, тази система с мигачите е свързана с алармата, която в моя случай не работи откакто съм взел колата (само приписква понякога три пъти когато заключа колата с ключ).
Въпросът ми е, мога ли да спра цялото това чудо по някакъв начин? Заедно с алармата? Така или иначе не ми трябва нито едното нито другото.
Благодаря и поздрави!

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Проблем: аварийни мигачи при отворени врати
Провери си бутоните на предните врати. С течение на времето се износват и започват да не контактуват, което води до премигване на централния плафон или реакции от страна на алармата. Понеже плафоните са с кружи с нажежаема жичка леките прекъсвания на веригата на някой от контактите на вратите почти няма да се забележи на плафона, но алармата ще ги отрази.
Щом няма да ползваш алармата може да я махнеш и няма да има проблем.
Щом няма да ползваш алармата може да я махнеш и няма да има проблем.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
Колега и аз имах тази екстра когато ми слагаха първата аларма-кеф голям отначало ,но един път по време на движение се включваха аварийките.На сутринта съседа идва рано в къщи и ми казва че колата цяла нощ пищяла(заради копченцата).Заради тази екстра дадох много пари:нов акумулатор-бош силвър(75ам) 275лв,нова аларма сменях и нямаше оправия пак си мигаха аварийките когато си искаха ...Та накрая се оказаха тези копченца на колонката на предните врати-изтъркали се и заради тях ядове и пари на ватъра,та най добре смени тези две копченца има ги по моргите или някой колега от форума -само от тях е проблема.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
- Pufel
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, за копчетата на ел стъклата ли става въпрос? Изглеждат ми добре. Освен това в компота тези копчета са на централния тунел, до скоростния лост.

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Не става въпрос за копчетата на стъклата, а за тези на бравата, които отчитат отворена или затворена е вратата. Най-често се износва на шофьорската. Освен ново, вариант е да се вземе и втора ръка. За е36 купе съм сигурен, че няма разлика м/у лява и дясна брава - еднакви са, проверено и тествано на колата на жената. Винаги пасажерското е по-малко износено. Затова ако се взима от десняк, най-добре да се вземе лявото, ако се взима от ляв волан - дясното. Още нещо- бравата с "копчето" се държи на 2 болта, които са завити в гредата на колата. Имайте предвид, че от вътрешната страна има пластиня, на която е резбата за болтовете. Ако развиете и двата болта едновременно, пластината пада и трябва да се сваля задната кора, за да се сложи отново 

Сложи анкерпласт на бутоните на купето, там където ти се заключва вратата 

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Rumba7a написа:Сложи анкерпласт на бутоните на купето, там където ти се заключва вратата
Върши работа, но е до време. Аз даже изрязах лентичка от капачка за буркан, която подложих под анкерпласта, за да е по-дебело. Издържа около 3 години

- Pufel
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, проблемът се реши като махнахме и без това неработещата аларма. Благодаря на всички за съветите! 

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Това не е решение...
Пак ще ти свети плафона в движение и ще се ебава прозореца.
Пак ще ти свети плафона в движение и ще се ебава прозореца.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Аз като се замисля на шофьорската брава вече година и половина съм с една скрита дебела свинска опашка през бутона, за да се "удебели" и не е мръднала, а беше уж временно решение докато се прецака пак. Оправи си го, защото ако не прави контакт, като я заключиш може да не ти заключва май 

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
Той като я заключи, тя ще се заключи. Обаче ми се случи на няколко пъти от силни пориви на вятър да реши, че е отворена. Не е приятно в 3:30 през ноща да слизам да я спирам алармата да не пищи. Да не говориме, че става студено, ще светне плафона и на сутринта си без акумулатор. Най-добре да смени закопчалката, с някоя със здраво копче. Ако не да мисли свински опашки или каквото и да е само да прибере малко повече вратата, за да натисне хубаво копчето.
12 мнения
• Страница 1 от 1