бутон за паметта на ел.седалки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
бутон за паметта на ел.седалки
здравейте колеги !! търсих много из темите но неможах да намеря каквото ме интересуваше...колата ми е е39...смених си ръчните предни седалки с електрически,с подгрев,надуване и памет...тъй като нямам прекарана инсталация за седалките,трябва аз да си я направя..всичко разбрах как се свързва освен бутона за паметта който стои на кората на вратата...от буксата на седалката остават 3 свободни кабела,които незнам за къде са...самия бутон за паметта има 6 кабела,които са различни по цветове от тези на седалката...бутона съм го купувал отделно и не е от същата кола от която е салона,може би затова кабелите се различават по цветове....ще съм благодарен ако някой може да ми обясни как се свързва точно паметта и кой кабел за къде се свързва 

Re: бутон за паметта на ел.седалки
Bmw-planet.com там ще намериш всички ел.схеми на колата си.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
До колкото си спомням повечето кабели от бутона за паметта се свързват към управлението за ел стъклата над него. 
Извадих ти схемата, но е за кола произведена след септември 98ма понеже не знам твоята коя година е.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/455 ... switch.pdf

Извадих ти схемата, но е за кола произведена след септември 98ма понеже не знам твоята коя година е.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/455 ... switch.pdf
моята кола е 97 година,седалките също са от кола 97 или 98,преди фейслифта тъй като са със старите копчета за подгрева...тази схема я гледам но не разбирам този модул на шофьорската врата какъв е и дали изобщо има такъв модул,тъй като оригинално колата е без ел.седалки с памет... 

4 от кабелите се връзват за управлението на стъклата (шоф.врата) ,един кабел към лайт модула (от всяка жица с определена разцветка можеш да го хванеш) и един към P bus (и него така )
добре колеги...само че не разбирам ел.стъклата какво общо имат със седалките и как тази памет ще работи чрез модула за стъклата...ако е така както казвате,би трябвало в този модул да влиза отделно някаква букса за бутона за паметта,и съответно да излизат други кабели които да отиват в буксата за седалката...иначе няма как да работи паметта.. 

колеги никой ли не е правил тази операция да сподели как става точно защото май май вече ще се откажа... 

kokoko 86 написа:колеги никой ли не е правил тази операция да сподели как става точно защото май май вече ще се откажа...
Колегата Giovanni ти е дал да пиеш вода от извора,а ти още не си ги вързал тези седалка

Ето на това управление трябва да ги вържеш :

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
kokoko 86 написа:колеги никой ли не е правил тази операция да сподели как става точно защото май май вече ще се откажа...
Ако се отказваш, давай седалките насам, че мисля и задните да ги напрвя електрически.
Сега по темата, схемата показана по-горе е лесна. Свързваш кабелите от бутона за паметта към модула за управление на стъклата и огледалата, който е в шофьорската врата.
Само едно нещо ме интересува. Като си взе салона с кабелите и буксите, взе ли едно реле К72 мисля, че беше? То е от системата на електрическия салон.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Ето една полезна информация от мен:
Някой ден може и да го преведа на български и да го направя като тема, но за момента ми върши работа и така. Дано колегата се справи и да приключи с ъпгрейда преди да завали сняг.
Някой ден може и да го преведа на български и да го направя като тема, но за момента ми върши работа и така. Дано колегата се справи и да приключи с ъпгрейда преди да завали сняг.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Българския вариант:
хаха...благодаря за информацията момчета...а бе разбирам от кабели,ама това не е от най лесната операция.особено ако нямаш информация кое къде трябва да се свърже...седалките ги купих без релета и копчета,само със отрязани букси към тях..след това си купих копчетата за подгрева и копчето за паметта...както вече казах всичко друго разбрах как се свързва без паметта...за кабелите от копчето разбрах че трябва да се свържат към управлението на стъклата,въпреки че незнам точно къде,може би трябва да съвпадат по цветове...въпроса е от там нататък,какво се свързва...към буксата на седалката откъде да пусна кабел...
колеги вече се отчаях тотално
...направих всичко както казахте но тъпата памет неще да работи...свързах кабелите от бутона към управлението за стъклата съответно по номерата на пиновете-пин 1 към пин 13,пин 2 към пин 5,пин 3 към пин 2,пин 4 към пин 18 и пин 6 към пин 14...вързах кабела от P-BUS който отива към седалката от кабел със същата разцветка/син със червена лента/ който хванах от под мокета на шофьорското място,но уви,паметта не прави нищо... на GM модула ми пише GM III HIGH...незнам вече какво друго да направя..май ще се откажа от тая памет...ще съм благодарен ако някой даде още някой съвет откъде може да е проблема...незнам дали задължително трябва да се активира или кодира тази екстра за да започне да работи... 

ами син кабел с червена ивица...дори пробвах от няколко места,да го хвана но откъдето й да го хвана неще да работи...да не би да трябва да се активира функцията,тогава да работи 

kokoko 86 написа:ами син кабел с червена ивица...дори пробвах от няколко места,да го хвана но откъдето й да го хвана неще да работи...да не би да трябва да се активира функцията,тогава да работи
Ами ,прочети GM-а и виж какво пише ,ако всичко ти е nicht active ,го направи на active
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2