Проблем с климатроник и странен шум 318i 2006г.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с климатроник и странен шум 318i 2006г.
Здравейте,
Едната ми зона на климатроника духа хладен въздух при настройка: 25,26 градуса( двете духалки на шофьора, тази на прозореца и тази в краката)
При настройка на: 16,17 градуса няма проблем, духат си студен въздух. Забелязвам и че нищо не се случва, когато натисна бутонът "Rest"
Чува се не много силен шум сякаш на стържещ ремък на интервал от около 1 секунда, който по моя преценка локализирах -посредата някъде между двигателя и купето. Шумът го чувам само в колата. Не знам дали двата проблема водят към един общ.... Моля за съвет.
Едната ми зона на климатроника духа хладен въздух при настройка: 25,26 градуса( двете духалки на шофьора, тази на прозореца и тази в краката)
При настройка на: 16,17 градуса няма проблем, духат си студен въздух. Забелязвам и че нищо не се случва, когато натисна бутонът "Rest"
Чува се не много силен шум сякаш на стържещ ремък на интервал от около 1 секунда, който по моя преценка локализирах -посредата някъде между двигателя и купето. Шумът го чувам само в колата. Не знам дали двата проблема водят към един общ.... Моля за съвет.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Проблем с климатроник и странен шум 318i 2006г.
Проблема според мен води до ел. водна помпа. Провери си колата за грешки, вероятно ще я е записало. 

- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Само N43 е с ел. водна помпа и той е от 2007.
N46 и N46N са с нормална водна помпа и няма да запише нищо , а дори да е с първия мотор - ел.водна помпа направо умира от раз към 170 - 180х. км без да записва нищо.
Провери си клапите за разпределение на въздуха
N46 и N46N са с нормална водна помпа и няма да запише нищо , а дори да е с първия мотор - ел.водна помпа направо умира от раз към 170 - 180х. км без да записва нищо.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
doktorabg написа:Само N43 е с ел. водна помпа и той е от 2007.
Колега, това за което ти му говориш е водната помпа на мотора и при проблем в нея най-малкия проблем ще му е парното на колегата

Тук става дума за номер 4 от схемата

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Имаше доста обстойна тема за тази допълнителна помпа, там бяха подобни симптомите.
Never mistake motion for action...
5 мнения
• Страница 1 от 1