Няколко ел. въпроса по е36 купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Няколко ел. въпроса по е36 купе
Здарейте колеги, тъй като ще се заигравам интериорно ще имам нужда от малко помощ от по информирани от към ел.
1.От както купих колата запалката и пепелниците не светят, дори и с нови крушки как вървят тези кабели за да знам какво и къде да гледам?
Видно кабелите, които се виждат са здрави, няма изгорели бушони.
2.Колата е facelift, нямаше плафон в жабката при покупката, купих нов но той се счупи избяга му крачето, което държи крушката от вътрешната страна.
Жабката си беше влезнала като хората и не съм имал проблеми, дайте носака къде да гледам? И защо се случва това o.O
3. Колата оригинално няма плафон на предния капак, как върви оригинално тази инсталазия (имам плафон с малко кабели и ключе)
Тъй като не им разбирам нищо на схемите в наръчниците, моля проявете разбиране и обяснете като на
.
Искам тези неща да ги направя сам по възможност най близко или като оригинално.
1.От както купих колата запалката и пепелниците не светят, дори и с нови крушки как вървят тези кабели за да знам какво и къде да гледам?
Видно кабелите, които се виждат са здрави, няма изгорели бушони.
2.Колата е facelift, нямаше плафон в жабката при покупката, купих нов но той се счупи избяга му крачето, което държи крушката от вътрешната страна.
Жабката си беше влезнала като хората и не съм имал проблеми, дайте носака къде да гледам? И защо се случва това o.O
3. Колата оригинално няма плафон на предния капак, как върви оригинално тази инсталазия (имам плафон с малко кабели и ключе)
Тъй като не им разбирам нищо на схемите в наръчниците, моля проявете разбиране и обяснете като на

Искам тези неща да ги направя сам по възможност най близко или като оригинално.

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
Re: Няколко ел. въпроса по е36 купе
1.
това си го виждал, нали:

от ляво, при отварачката за капак търсиш същото със сиво-червени кабели(по-голям е от този горе, сиг три пъти):

от дясно зад жабката търсиш такъв сплит с кафяви кабели:

провери с мултицет, ако нямаш връзка до пепелниците, си прекарай наново от удобно място, че оригиналното прекарване е бая заврено.
2. лош късмет - дефектен плафон
3. вземи си маса от бутона отпред вдясно на маската:

мисля, че плюс се взимаше изпод бушоните, където са вързани габаритите - т.е. плафона да работи при вкл. габарити и отворен капак.
кабелите се прекарват паралелно с маркучето за пръскалките на джама
това си го виждал, нали:

от ляво, при отварачката за капак търсиш същото със сиво-червени кабели(по-голям е от този горе, сиг три пъти):

от дясно зад жабката търсиш такъв сплит с кафяви кабели:

провери с мултицет, ако нямаш връзка до пепелниците, си прекарай наново от удобно място, че оригиналното прекарване е бая заврено.
2. лош късмет - дефектен плафон
3. вземи си маса от бутона отпред вдясно на маската:

мисля, че плюс се взимаше изпод бушоните, където са вързани габаритите - т.е. плафона да работи при вкл. габарити и отворен капак.
кабелите се прекарват паралелно с маркучето за пръскалките на джама
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Тоест ми казваша къде са + и - свободни в купето с отговора на 1 ? 

- eekset
- младши ентусиаст
-
Haddess написа:Тоест ми казваша къде са + и - свободни в купето с отговора на 1 ?
там са ти закачени оригинално по схема кабелите, дето не ти работят... плюсът е след регулиране през димера, масата си е маса
- Haddess
- младши ентусиаст
-
eekset написа:Haddess написа:Тоест ми казваша къде са + и - свободни в купето с отговора на 1 ?
там са ти закачени оригинално по схема кабелите, дето не ти работят... плюсът е след регулиране през димера, масата си е маса
Благодаря.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Така купето ми е фейслифт, запалката работи а осветлението на запалката и пепелниците са ми със страни букси, в които влиза като фасунка, в която влиза крушката. Вероятно няма ток, защото не светят новите крушки. Много са тънки пинчетата, за да вкарам мултицет.
А да прекарам инсталяция за 2 пепелника и една запалка не намирам смисъл, като гоня нещата да са оем.
А да прекарам инсталяция за 2 пепелника и една запалка не намирам смисъл, като гоня нещата да са оем.

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
На пепелниците, фасунката и крушката са едно цяло. Мойта изгоря и аз покрай нея с 8лв на крушка... мани, мани. Ама като караш БМВ абитурентка на 19 ще плащаш ... , като мене 

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Крушки имам нови. Интересно ми е да не са вързани с нещо друго поред и за това да не светят? Фасунките се делят.
От това което виждам сив/червен и + а кафяв е - и са на една верега с ел. стъклата или ? Обяснете като на идиот моля.
Фасунките са ми такива:

От това което виждам сив/червен и + а кафяв е - и са на една верега с ел. стъклата или ? Обяснете като на идиот моля.

Фасунките са ми такива:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Haddess написа:Никой ли неможе, да ми обясни схемата?
Какво толкова сложно има, схемата е, че имаш плюс от ключа на фаровете и маса. Въпросните лампи за пепелника и запалката са на букси, а фасунка и крушка са едно цяло неразделно нещо. Изгоряли са ти най-вероятно, нови са скромните 25лв едната, китайски не са алтернатива. 61138353797
- Haddess
- младши ентусиаст
-
b00st написа:Haddess написа:Никой ли неможе, да ми обясни схемата?
Какво толкова сложно има, схемата е, че имаш плюс от ключа на фаровете и маса. Въпросните лампи за пепелника и запалката са на букси, а фасунка и крушка са едно цяло неразделно нещо. Изгоряли са ти най-вероятно, нови са скромните 25лв едната, китайски не са алтернатива. 61138353797
Това исках,някой да каже

Благодаря!

Може модераторите да заклячат темата!

- eekset
- младши ентусиаст
-
все пак преди да и ударят ключа...
за този който не му се дават 10лв за крушка, или няма време да ходи на другия край на града (като мен) има вариант:
до 95-та фасунгите за съответните места са със сменяема крушка, а вместо буксата има обикновени кабелни обувки 2.5мм
т.е.:

в общи линии отрязах въпросните букси, кримпнах си кабелните обувки, изолирах ги с термошлаух, купих си нови крушки и въпросните фасунги и всичко в общи линии излезе, за 2 пепелника и касетник, колкото цената на една крушка от джиджения вид.
ПРИ ТОВА без да е цигания или нещо кой знае какво. В крайна сметка колите до 95-та са ОЕМ с тази схема, която си направих...
за този който не му се дават 10лв за крушка, или няма време да ходи на другия край на града (като мен) има вариант:
до 95-та фасунгите за съответните места са със сменяема крушка, а вместо буксата има обикновени кабелни обувки 2.5мм
т.е.:

в общи линии отрязах въпросните букси, кримпнах си кабелните обувки, изолирах ги с термошлаух, купих си нови крушки и въпросните фасунги и всичко в общи линии излезе, за 2 пепелника и касетник, колкото цената на една крушка от джиджения вид.
ПРИ ТОВА без да е цигания или нещо кой знае какво. В крайна сметка колите до 95-та са ОЕМ с тази схема, която си направих...
12 мнения
• Страница 1 от 1