Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от ludnik » 27 Сеп 2015, 19:33

ludnik написа:
Don_Diego написа:
Don_Diego написа:Аз обмислям оферта за Швеция и една за Канада, която е доста по-сложна, но пък ще е по специалността ми :dunno:
Според изчетенето до момента за двете дестинации, смятам че и двете са супер за живеене

Канада отпада, но вече имам конкретна оферта за Швеция. Колегите живеещи в Скандинавкя биха ли споделили преки впечатления за живота там.

Защо не те привлече тази Канада ? Междудругото някои има ли пресни впечатления от емиграцията там, аз съм маг. електроинженер, моята е магистър микробиолог ? Кажете някоя приказка ?

Никои ли няма пресни впечатления???
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 28 Сеп 2015, 13:22

От това, което гледах много от Българските цигани ходят там да просят :mhihi:
Изкарват много! Давам ти линк към статията.

Хафте в Швецията :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 03 Окт 2015, 3:33

ludnik написа:
ludnik написа:
Don_Diego написа:
Don_Diego написа:Аз обмислям оферта за Швеция и една за Канада, която е доста по-сложна, но пък ще е по специалността ми :dunno:
Според изчетенето до момента за двете дестинации, смятам че и двете са супер за живеене

Канада отпада, но вече имам конкретна оферта за Швеция. Колегите живеещи в Скандинавкя биха ли споделили преки впечатления за живота там.

Защо не те привлече тази Канада ? Междудругото някои има ли пресни впечатления от емиграцията там, аз съм маг. електроинженер, моята е магистър микробиолог ? Кажете някоя приказка ?

Никои ли няма пресни впечатления???

Колега, ето ти линк към форума за имиграция в Канада http://www.bgcanada.com/phpBB2/

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 07 Окт 2015, 17:38

Канада. Ако искаш да си седиш у дома, да не правиш нищо, да плюеш по страната, времето, снега, простотията, скъпотията, да караш 12-15 годишна хонда и за всичко това да ти плащат 1-1500$ на месец (зависи колко члена ти е семейството), Квебек е идеалното място. За всичко друго към останалите провинции. Приготви се да легализираш дипломи и бъди готов, никой да не му дреме какви документи имаш. Ако обаче си много напред с езиците, професионален опит и т.н., то няма да имаш ядове да минеш 80-100К годишно след третата година тук.

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 08 Окт 2015, 18:46

BMW_POWER написа:Канада. Ако искаш да си седиш у дома, да не правиш нищо, да плюеш по страната, времето, снега, простотията, скъпотията, да караш 12-15 годишна хонда и за всичко това да ти плащат 1-1500$ на месец (зависи колко члена ти е семейството), Квебек е идеалното място. За всичко друго към останалите провинции. Приготви се да легализираш дипломи и бъди готов, никой да не му дреме какви документи имаш. Ако обаче си много напред с езиците, професионален опит и т.н., то няма да имаш ядове да минеш 80-100К годишно след третата година тук.

Мерси за отговора, имам френска диплома за магистър и мисля за скачам направо за процедурата в Квебек с мойта мацка. Не искам да прелетя океана и да живея на цосиали, мога и тук да "живуркам". Просто търся пресни впечатления. Много ми се иска да паднат визите за САЩ и Канада, ама май няма да е този живот, американците ще спират 2018 зелената карта и май ще въведат точкова система като канадците.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Окт 2015, 18:19

ludnik написа:Мерси за отговора, имам френска диплома за магистър и мисля за скачам направо за процедурата в Квебек с мойта мацка. Не искам да прелетя океана и да живея на цосиали, мога и тук да "живуркам". Просто търся пресни впечатления. Много ми се иска да паднат визите за САЩ и Канада, ама май няма да е този живот, американците ще спират 2018 зелената карта и май ще въведат точкова система като канадците.

Заплащането на електроинжинерите е доста сериозно

http://www.payscale.com/research/CA/Job ... eer/Salary

http://ca.indeed.com/jobs?q=Electrical+ ... &sort=date

Проблемът ще ти е да се пребориш с местните ордери да ти признаят дипломата.

Съпругата ти няма да е по-зле платена от теб

http://ca.indeed.com/jobs?q=microbiolog ... &sort=date

Живот и здраве, ако се преборите със системата, легализирате дипломите и намерите работа по специалността, определено ще живеете добре в Квебек. Относно френския обаче не забравяйте, че той тук е малко по-различен. Послушай долният хубавец и ако му разбираш над 80%, няма да имаш никакви ядове.

https://www.youtube.com/watch?v=4o2Ky5nKb6g

Бих ти препоръчал да наблегнеш и на английския. И то сериозно. Двата езика отварят много врати.

Ако мога нещо да ти помогна с допълнителна информация, питай :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 18 Окт 2015, 22:29

BMW_POWER написа:
ludnik написа:Мерси за отговора, имам френска диплома за магистър и мисля за скачам направо за процедурата в Квебек с мойта мацка. Не искам да прелетя океана и да живея на цосиали, мога и тук да "живуркам". Просто търся пресни впечатления. Много ми се иска да паднат визите за САЩ и Канада, ама май няма да е този живот, американците ще спират 2018 зелената карта и май ще въведат точкова система като канадците.

Заплащането на електроинжинерите е доста сериозно

http://www.payscale.com/research/CA/Job ... eer/Salary

http://ca.indeed.com/jobs?q=Electrical+ ... &sort=date

Проблемът ще ти е да се пребориш с местните ордери да ти признаят дипломата.

Съпругата ти няма да е по-зле платена от теб

http://ca.indeed.com/jobs?q=microbiolog ... &sort=date

Живот и здраве, ако се преборите със системата, легализирате дипломите и намерите работа по специалността, определено ще живеете добре в Квебек. Относно френския обаче не забравяйте, че той тук е малко по-различен. Послушай долният хубавец и ако му разбираш над 80%, няма да имаш никакви ядове.

https://www.youtube.com/watch?v=4o2Ky5nKb6g

Бих ти препоръчал да наблегнеш и на английския. И то сериозно. Двата езика отварят много врати.

Ако мога нещо да ти помогна с допълнителна информация, питай :yes:

Мерси за топлото инфо. Ще трябват две-три години докато се преборим с цялата процедура.
Ха, на тоя бакшишо тук-там закачих по нещо, явно квебекарския френски е далеч от литературния.
Ще се борим, дано да е за добро :lol: :lol:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Окт 2015, 2:45

Кебекарският "френски" е много тежък диалект на европейския френски. За прекалено много неща си имат практически различни думи. В големите градове що годе се ядва. Но в провинцията си говорят практически различен език.

Потребител
Аватар

Мнение от ludnik » 20 Окт 2015, 20:42

BMW_POWER написа:Кебекарският "френски" е много тежък диалект на европейския френски. За прекалено много неща си имат практически различни думи. В големите градове що годе се ядва. Но в провинцията си говорят практически различен език.

Да, гледам техните телевизии понякога, забелязвам, че си имат английски думички и местни изрази.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 21 Окт 2015, 12:10

А някой може ли да сподели опит как става заминаването и намирането на работа в САЩ.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 22 Окт 2015, 21:45

За САЩ май първо трябва да имаш осигурена работа за да получиш работна виза, но не съм напълно сигурен. Погледни в сайта на американското посолство, би трябвало да пише.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 22 Окт 2015, 21:53

Колега BMW_POWER, какви са настроенията в Канада след избора на новият министър-председател :?:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 23 Окт 2015, 9:59

Don_Diego написа:За САЩ май първо трябва да имаш осигурена работа за да получиш работна виза, но не съм напълно сигурен. Погледни в сайта на американското посолство, би трябвало да пише.

Накратко, понеже скоро четох:
Има няколко вида работни визи. За хора, който искат да инвестират - има определена сума, която не е непосилна, но не е никак малка, която трябва да покажеш и да кажеш как ще инвестираш.
За висши мениджъри на компании - хамериканска фирма с клон/офис в Българиа. Могат да поискат виза за някой мениджър от високите етажи.
Обикновена работническа виза - тука си е пак лотария. Има определена бройка за тея визи. Съответно, за да стигнеш до нея, трябва първо да имаш работодател, който да докаже пред властите в Щатите, че за твоята позиция няма местен, който да може да я изпълни, че ти си единствения. Трябва да подаде солидна бройка документи в Щатите, след това да ти ги прати на теб задължително по пощата и ти да ги върнеш. През април месец, всяка година, ако всичките документи са изрядни, се гледа колко кандидата за виза има и каква е бройката. Последните години кандидатите са винаги повече от визите и съответно се разиграва лотария. Общо взето е тегаво, щото работодателя евентуално и да те хареса, трябва да се занимава доста време и накрая пак не е сигурно, че ще те пуснат.
За най-точна информация, сайта на посолството.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Окт 2015, 13:52

Аз да се похваля, че скоро заминавам за Стокхолм, много бързо се разбрахме с хората и нямаше как да откажа :wave:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Окт 2015, 16:51

Wierdo написа:
Don_Diego написа:За САЩ май първо трябва да имаш осигурена работа за да получиш работна виза, но не съм напълно сигурен. Погледни в сайта на американското посолство, би трябвало да пише.

Накратко, понеже скоро четох:
Има няколко вида работни визи. За хора, който искат да инвестират - има определена сума, която не е непосилна, но не е никак малка, която трябва да покажеш и да кажеш как ще инвестираш.
За висши мениджъри на компании - хамериканска фирма с клон/офис в Българиа. Могат да поискат виза за някой мениджър от високите етажи.
Обикновена работническа виза - тука си е пак лотария. Има определена бройка за тея визи. Съответно, за да стигнеш до нея, трябва първо да имаш работодател, който да докаже пред властите в Щатите, че за твоята позиция няма местен, който да може да я изпълни, че ти си единствения. Трябва да подаде солидна бройка документи в Щатите, след това да ти ги прати на теб задължително по пощата и ти да ги върнеш. През април месец, всяка година, ако всичките документи са изрядни, се гледа колко кандидата за виза има и каква е бройката. Последните години кандидатите са винаги повече от визите и съответно се разиграва лотария. Общо взето е тегаво, щото работодателя евентуално и да те хареса, трябва да се занимава доста време и накрая пак не е сигурно, че ще те пуснат.
За най-точна информация, сайта на посолството.

начина е правиш си един хубав профил в линкедин, написаш си едно хубаво резюме и записваш един курс по английски в някой обществен колеж. колежа ти дава една от студентските визи и отиваш в америка. докато си караш курса кандидатстваш за работа. щото както ти каза за простосмъртните така отдалече (от българия) да си търсиш някой да те хареса и да се занимава да ти вади Н-1В виза - трудно става. а като си на място има повече варианти и шанса да те харесат достатъчно, че да те спонсорират за виза е много по-голям. ако ти свърши курса и не си си намерил работа - записваш или още един курс ако може или записваш да учиш- един вид купуваш си още време. и продължаваш с търсенето. а може да ти се услади ученето и да завършиш... като си америка - пътища много. не познавам един човек дето да е искал да остане легално и да не го е направил по някаква схема.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата