Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?
Вероятно 5000лв годишно на петанката (квото и да е това
) биха решили проблема с пистите
Кърлинга обаче ме впечатли и мен, макар годишнно сумата да не е грандиозна, наистина кой го гледа това
И си прав и не съвсем ... Федерацията и дъртите кримки там имат огромна вина, но ...
Този спорт е на ръба на колапса от много години поради липса на пари, спонсорски пари.
Нещата бяха в подем преди кризата, когато се развързваха кесиите яко,
и се плащаше разни наши момчета (мога да изброя поне 5-6 такива на прима виста дето вече никой не ги помни)
да карат скъпи коли и тогава имаше скъпи и много коли ...
Друго, шуробаджанащината е чудна. Но тя пак е свързана с парите ...
Просто тоя спорт у нас се крепи на спонсорски пари и те рядко отиват при случайни хора ...
Да Калояново, не е такава писта, а защо няма места за спане около пистата
смятам има доста други причини освен Дракона, ако държиш мога да ги изброя, но ми се струва,
че ще разводним темата със спа туризъм и кални бани
Сори приятел, но явно познанията ти в тази област са слаби ... няма такава дисциплина
Кой ти говори за конна езда
Внимавай с тона
Няма шадап тука, като искаш само ти да излъчваш ходи някъде да си говориш сам!
Обясни ми защо е най-печеливш и откъде идват парите щом толкова ги разбираш?

Кърлинга обаче ме впечатли и мен, макар годишнно сумата да не е грандиозна, наистина кой го гледа това

Sharo написа:Защото федерацията го убива този спорт и финансира само рали България ...
Иначе грешиш .. около калояново събоа и неделя когато има ивент не може си намериш място за спане чак до Пловдив.
Калояново не е писта, която може да дръпне сериозни шампионати ... за да има приток на туристи ...
И си прав и не съвсем ... Федерацията и дъртите кримки там имат огромна вина, но ...
Този спорт е на ръба на колапса от много години поради липса на пари, спонсорски пари.
Нещата бяха в подем преди кризата, когато се развързваха кесиите яко,
и се плащаше разни наши момчета (мога да изброя поне 5-6 такива на прима виста дето вече никой не ги помни)
да карат скъпи коли и тогава имаше скъпи и много коли ...
Друго, шуробаджанащината е чудна. Но тя пак е свързана с парите ...
Просто тоя спорт у нас се крепи на спонсорски пари и те рядко отиват при случайни хора ...
Да Калояново, не е такава писта, а защо няма места за спане около пистата
смятам има доста други причини освен Дракона, ако държиш мога да ги изброя, но ми се струва,
че ще разводним темата със спа туризъм и кални бани

k-hristov написа:ралитата по затворен маршрут
Сори приятел, но явно познанията ти в тази област са слаби ... няма такава дисциплина

k-hristov написа:В цял свят автомобилния спорт е един от най-скъпите, най-печелившите и най-гледани спортове, вие тука ми обяснявате че Конната езда била да бест.Аре шадап, окей?
Кой ти говори за конна езда

Внимавай с тона

Няма шадап тука, като искаш само ти да излъчваш ходи някъде да си говориш сам!
Обясни ми защо е най-печеливш и откъде идват парите щом толкова ги разбираш?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
K_Ilkov написа:Вероятно 5000лв годишно на петанката (квото и да е това) биха решили проблема с пистите
![]()
Пропуснах факта, че тук във форума 5 бона са джобни пари за седмицата, най-много...
Затова и няма проблем федерацията на радиолюбителите да получи 77 000 лв., корабен и авио моделизъм по 200 000 лв., снукър 330 000 лв., кърлинг 1 300 000 лв - все дребни пари

80% от тия пари потъват в нечии джоб, а с останалите 20% се отчита някаква дейност...
А като излезем извън спортната тема:
1 милиард за електронно правителство, през последните 15 години и в момента все още висим по гишета с дни...
3,5 млн за велоалеи в София (жълта боя и тук-там малко червен асфалт)
800 бона за велоалеи в Плевен (само и единствено жълта боя)
10 млн за подвижна фабрика за хангари за МО
Затова се сещам на прима виста, рано сутрин

И какво излиза - живеем в абсолютен кенеф, затова писта (и много други неща) никога няма да има

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- T0nk00
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с колкото пари изкара
- Мечтае да кара: BMW S1000RR
- Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
drago_pavlov написа:K_Ilkov написа:Вероятно 5000лв годишно на петанката (квото и да е това) биха решили проблема с пистите
![]()
Пропуснах факта, че тук във форума 5 бона са джобни пари за седмицата, най-много...
Затова и няма проблем федерацията на радиолюбителите да получи 77 000 лв., корабен и авио моделизъм по 200 000 лв., снукър 330 000 лв., кърлинг 1 300 000 лв - все дребни пари![]()
Не ми играй с тоя евтин популизъм

Повечето суми са периоди от 6-7 години ... някой за 12 ...
стига глупости това са смешни пари на фона на държавните приходи и разходи!
Докато се гледа в канчето на радиолюбителите с техните 11к на година,
от пътища и магистрали са се окрали милиарди всяка година ...
Да, за това няма пари за писта защото сме бедна и окрадена държава!
Аз за тва написах, че пистата не ни е проблем номер едно на обществото!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
K_Ilkov написа:стига глупости това са смешни пари на фона на държавните приходи и разходи!
По твоята логика и 50 млн. са дребни пари на фона на окрадените десетки (а може би стотици) милиарди за последните 25 години

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Отказвам се
ПрИби ме с логика 

...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
K_Ilkov написа:Отказвам се
А така, остави ги да направят пистата

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
То добре че в Младост не са се сетили да си искат плавателния канал....
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Тук в темата беше прокарана идеята, че адреналина на някои хора им идва в повече и за това трябва да се погрижи цялата държава, да му се намери подходящ отдушник. Ведно с това, се прокарва и идеята, че това е обществено и държавно значим спорт, съответно може да има и някаква печалба. Аз не знам как убиеца на две деца от Лесидрен, се вписва понятието спорт и как съществуването на евентуална писта би било достатъчно условие той да не убие тези деца. Смятам също, че дори да имаше такава писта, той пак ще си кара в Лесидрен или където и да е и единици ще са тези, които ще отидат да карат на писта, говоря в национален мащаб. И в крайна сметка, това ли е въпросът, който си заслужава 20-те страници? Това ли ни вълнува днес, някаква писта? Като им е толкова много адреналина на някои хора, знаете ли колко необработваема земя има? Една права лопата прави чудеса с адреналина. А ползите са много повече от загубеното време и пари на някаква писта. Мързела и свободното време май идват в повече.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа: Като им е толкова много адреналина на някои хора, знаете ли колко необработваема земя има? Една права лопата прави чудеса с адреналина. А ползите са много повече от загубеното време и пари на някаква писта. Мързела и свободното време май идват в повече.
Джизъс, тебе като ти се копа, копай!
Трябва ли всички да копаме щото така е богоугодно или каращите на писта ще горят в ада?

...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
K_Ilkov написа:k-hristov написа:ралитата по затворен маршрут
Сори приятел, но явно познанията ти в тази област са слаби ... няма такава дисциплина![]()
сакън! обиди го!

много ясно, че истинска няма да има, ама поне един плац , ама с хубав шлайфан бетон кат' на бензиностанцията

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?
Владо написа:То добре че в Младост не са се сетили да си искат плавателния канал....
Според мен един плавателен канал не може да е на загуба. Колко работни места ще създаде. Пък и ще има социален ефект... виж кво праят в Панама... никога няма станем бяла държава.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
K_Ilkov написа:Elesar74 написа: Като им е толкова много адреналина на някои хора, знаете ли колко необработваема земя има? Една права лопата прави чудеса с адреналина. А ползите са много повече от загубеното време и пари на някаква писта. Мързела и свободното време май идват в повече.
Трябва ли всички да копаме щото така е богоугодно или каращите на писта ще горят в ада?
Покажи ми една полза от карането на писта. Това са пари(не малко), време(не малко), инвестирани за какво?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Покажи ми една полза да караш бмв вместо голф. 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Elesar74 написа:K_Ilkov написа:Elesar74 написа: Като им е толкова много адреналина на някои хора, знаете ли колко необработваема земя има? Една права лопата прави чудеса с адреналина. А ползите са много повече от загубеното време и пари на някаква писта. Мързела и свободното време май идват в повече.
Покажи ми една полза от карането на писта. Това са пари(не малко), време(не малко), инвестирани за какво?
Принципно пистите и прилежащите им места .. като полиран бетон .. изкусвено намокрен полигон и т.н. в цял свят се използват за обучение на водачите .. Отделно един спорт учи на дисциплина та после като се качиш в колата да знаеш къде се намираш. Да не говорим ,че масово сега си мислят щом бятките от ЗМ въртят детелината за 1 минута дай да видя аз за колко ще я завъртя таз обиколка .. Включително и аз ... всеки иска да се мери с най-големите на тия свят.... иначе още да си седим по пещерите. Аз се научих да карам кола именно защото попаднах на "гонките". Иначе още да си спирам с натиснат съединител както се научих на курса и да не познавам как физиката действа в завоя ... Смея да твърдя, че все още съм жив точно благодарение на инстинктите изградени по пистите на които съм стъпвал .. като най-полезна ми е била Редбул Ринг поради сложноста си и понеже минах през всичките и полигони ...
За хотели .. ресотранти .. магазини за посртни стоки ... магазини за авточасти .. гумаджийници и такива .. за тях ползите мисля са ясни за всички ...
Около Калояново не може да намериш място по автомобилните събори и мероприятия масово ако не си си запазил поне 2 седмици предварително ... Гумаджията в труд па последния път работи до 12 вечерта ..
А за малоумниците по пътя дето нямат нищо общо с тия дето си правят драга на бояна .. или дрфта на по паркингите спасение няма ... от малък е закърмен с новините как бай мангау му се разминава всичко няма как да го обедиш, че той ттябва да спазва каквито и да е закони... нито писани .. нито морални
Тия неща ако въобще подлежат на обсъждане сме го закъсали тотално...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола