Паразитен шум - тракане.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Alex.mitev
- Потребител
-
- Кара: BMW 391, 2D 177 hp
Паразитен шум - тракане.
Здравейте,
Отското имам един ужасно дразнещ шум - тракане, равномерно с вибрациите на мотора (2.0 дизел, 177 коня), като на откачена пластмаса, чува се от края на таблото, около чистачките.
много странното е, че когато запаля тракане няма (уж тогава самият мотор вибрира повече.) КОгато покарам, по възможност повече тракането става осезаемо, на празен ход се чува най-много, но когато карам и натисна рязко спирачка отново. Дори на място, когато натисна спирачката, като че се усилва. Проверих кутията на въздушният филтър, кората над двигателя - нищо.
Някакви идеи?
Мерси
Отското имам един ужасно дразнещ шум - тракане, равномерно с вибрациите на мотора (2.0 дизел, 177 коня), като на откачена пластмаса, чува се от края на таблото, около чистачките.
много странното е, че когато запаля тракане няма (уж тогава самият мотор вибрира повече.) КОгато покарам, по възможност повече тракането става осезаемо, на празен ход се чува най-много, но когато карам и натисна рязко спирачка отново. Дори на място, когато натисна спирачката, като че се усилва. Проверих кутията на въздушният филтър, кората над двигателя - нищо.
Някакви идеи?
Мерси
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Паразитен шум - тракане.
Колега внимавай, сменил ли си веригата по сервизна акция? Ако не тичай веднага да се провери - на N47 двигател веригата е откъм купето (една от драмите със смяната и) и това, което описваш прилича точно на проблема. Провери на загрял двигател да слушаш на отворен капак откъм стъклото ако чуваш тракане отивай да сменяш.
N47 двигателя е известен с това и драмата ако скъсаш верига ще е огромна.
N47 двигателя е известен с това и драмата ако скъсаш верига ще е огромна.
- Alex.mitev
- Потребител
-
Да - прозореца е сменян, но преди половин година. Не е имало никакъв проблем.
И веригите с обтегача са сменени.
Говорим за едно тракане на пластмаса - преставете си, че не сте завили винтовете на кутията на въздушният филтър или капака на мотора не е сложен правилно. При палене и гасене не се чува притракване. Тракането се чува само в купето, отивам при капака, отварям го, всичко си работи перфектно и равномерно.
Другото е, че скоро смених тампоните на двигателя, скоростите и демпферната шайба. Знам за оригиналните тампони, но по уверение на майстора, сложих лемфьордер тампони (цената е горе долу същата), и шайба Кортеко. Никакви засилени вибрации или шумове не усещам. Старата шайба беше напукана, но нито е тресяла, нито нищо. Тези малки паразитни шумове ме карат да си намразя колата, не знам вас дали ви дразнят така тези неща... но хората са различни.
И веригите с обтегача са сменени.

Другото е, че скоро смених тампоните на двигателя, скоростите и демпферната шайба. Знам за оригиналните тампони, но по уверение на майстора, сложих лемфьордер тампони (цената е горе долу същата), и шайба Кортеко. Никакви засилени вибрации или шумове не усещам. Старата шайба беше напукана, но нито е тресяла, нито нищо. Тези малки паразитни шумове ме карат да си намразя колата, не знам вас дали ви дразнят така тези неща... но хората са различни.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Alex.mitev написа:Да - прозореца е сменян, но преди половин година. Не е имало никакъв проблем.
И веригите с обтегача са сменени.Говорим за едно тракане на пластмаса - преставете си, че не сте завили винтовете на кутията на въздушният филтър или капака на мотора не е сложен правилно. При палене и гасене не се чува притракване. Тракането се чува само в купето, отивам при капака, отварям го, всичко си работи перфектно и равномерно.
И аз мразя паразитни шумове смятаи че съм си поръчал една 3м лента със която се премахват скърцания и тем подобни работи, и ми струва 70 долара

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Alex.mitev написа:Да - прозореца е сменян, но преди половин година. Не е имало никакъв проблем.
И веригите с обтегача са сменени.Говорим за едно тракане на пластмаса - преставете си, че не сте завили винтовете на кутията на въздушният филтър или капака на мотора не е сложен правилно. При палене и гасене не се чува притракване. Тракането се чува само в купето, отивам при капака, отварям го, всичко си работи перфектно и равномерно.
Тогава при мен имах едно потракване и се оказа от въздуховода, два от болтовете се бяха разкачили, виж също гумените уплътнения на самата кора на двигателя. лемфьордер са ОЕМ дори отдолу емблемата на бмв е изтъркана (от личен опит го знам), но шайбата Кортеко е абсолютен trash пробвай да махнеш въздуховода и на загасен двигател с юмрук да тропаш в различни отсеци на шайбата - трябва шума да е идеално глух ако чуваш, каквото и да е като удариш отиди и я върни.
Под планката, на която седи филтъра на купето също има какво да тропка ако не си разглабял давай смело

- Alex.mitev
- Потребител
-
Не знам за шайбата, беше ми препоръчана от известен тук майстор, увери ме че слага само такива и, че оригиналната е кортеко. Разликата в цената не беше голяма 130-140 лв. Просто се доверих.
Не съм разглобявал мн... Ако я закарам в Дарукар, дали ще се занимаят с подобно нещо? Не ми се занимава да разглобявам...
Когато се сменят тампоните ма мотора, сещате ли се за нещо откъм купето и таблото да се пипа/ разглобява?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не съм разглобявал мн... Ако я закарам в Дарукар, дали ще се занимаят с подобно нещо? Не ми се занимава да разглобявам...
Когато се сменят тампоните ма мотора, сещате ли се за нещо откъм купето и таблото да се пипа/ разглобява?
- Alex.mitev
- Потребител
-
Да, чува се и при спряна духалка и т.н Не знам къде се намира този вентилатор, но и аз си го помислих. Странното е, че като загрее почва, когато колата е под наклон с предницата надолу, на свободна скорост, с натисната спорачка почва мн сериозно да трака. Чудех се да не е акумулатор или нещо такова
за съжаление и при мен се появи подобно тракане, идващо откъм средата на таблото, някъде отвътре. При мен притраква само при потегляне без газ и по - слабо осезаемо на павета
Все едно се е охлабила някоя пластмасова част и бие в друга ....абе който е имал опел кадет-знае 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Alex.mitev написа:Не знам за шайбата, беше ми препоръчана от известен тук майстор, увери ме че слага само такива и, че оригиналната е кортеко. Разликата в цената не беше голяма 130-140 лв. Просто се доверих.
За тампоните нищо освен корите отдолу за товсе съмнявам. В дару ще ти одерат кожата за подобни неща
Моята я оправих.Мога да те посъветвам да свалиш декоративния капак на мотора и да провериш дали пак го има това тракане
- Alex.mitev
- Потребител
-
Как я оправи? АКо капака е тракал, как го оправи?
- Alex.mitev
- Потребител
-
ShoxX ще погледна - на самият капак отдолу трябва да има гумено уплътнение
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2