Работна температура на двигателя
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Re: Работна температура на двигателя
Наистина на бензина много бързо достига работна темперетура - явно са така . В началото мислех да не е проблем даже 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- E///MO
- Потребител
-
- Кара: Е60 535d 2008 Mpack
xxx500 написа:Здравейте ,колеги .От скоро съм горд собственик на Е60 530д ,никъде на таблото не виждам индикатор за температурата.Моя майстор ме светна ,че се показват едни бели чертички на обортомера и като загрее колата чертичките са между 4 и 5 на оборотите ,по към 4 .Има ли някъде на др. място където се наблюдава .Питам ,защото чета тук ,че на някой му държи 97 градуса ,на др 100.Колата е 2004 г
При мен тези 4 бели чертички си седят статично и на студена и на загряла кола. Да не са ми развалени нещо?
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
E///MO написа:xxx500 написа:Здравейте ,колеги .От скоро съм горд собственик на Е60 530д ,никъде на таблото не виждам индикатор за температурата.Моя майстор ме светна ,че се показват едни бели чертички на обортомера и като загрее колата чертичките са между 4 и 5 на оборотите ,по към 4 .Има ли някъде на др. място където се наблюдава .Питам ,защото чета тук ,че на някой му държи 97 градуса ,на др 100.Колата е 2004 г
При мен тези 4 бели чертички си седят статично и на студена и на загряла кола. Да не са ми развалени нещо?
Ако колата ти е преди фейс лифта са ти развалени , ако е след фаце лифта мисля , че там вече не се движат и са статични наистина. на 4ри чертички става като вдигне 75 градуса, темп се вижда от скритото меню инфо има много или напишете в youtube bmw e60 hidden menu.
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Всички ли LCI модели имат активни клапи на решетката защото моята няма 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
foxi написа:Всички ли LCI модели имат активни клапи на решетката защото моята няма
Това дали е LCI или е preLCI не е от значение, моята беше preLCI и имаше....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
Сигурно е така. Нека колегите с моя мотор се включат и да кажат дали техните имат такива клапи.
Това което съм видял е че всички с М пакет нямат клапи. Без значение фейса и конете.
А другите които нямат...по-скоро са махнати, което винаги си личи.
А другите които нямат...по-скоро са махнати, което винаги си личи.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
foxi написа:Сигурно е така. Нека колегите с моя мотор се включат и да кажат дали техните имат такива клапи.
Мисля че всички имат. идеята на клапите е освен да загрява по бързо колата и да има и по добра аеродинамика. Виж в реломето дали по вин ти излизат клапи
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Докторе, тук с аеродинамиката ме изгуби
. Клапите са направени за автомобили които се използват в студен климат, не само за да избекнат замръзването на кондензатора или дросел клапата, но така също да се избегне шоково засмукване на леден въздух на студен старт (дизела не се разбира много с водата).
Клапите не са подходящи за нашия топъл климат, защото въздуховода смуче след тях (дефакто топъл въздух) и от там получаваме загуба на мощност.

Клапите не са подходящи за нашия топъл климат, защото въздуховода смуче след тях (дефакто топъл въздух) и от там получаваме загуба на мощност.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Atsalov написа:Докторе, тук с аеродинамиката ме изгуби. Клапите са направени за автомобили които се използват в студен климат, не само за да избекнат замръзването на кондензатора или дросел клапата, но така също да се избегне шоково засмукване на леден въздух на студен старт (дизела не се разбира много с водата).
Клапите не са подходящи за нашия топъл климат, защото въздуховода смуче след тях (дефакто топъл въздух)
Четох една статия ама не мога да я намеря сега, че подобрявали и аеродинамиката по този начин, може и да не е така

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Визията да, защото ми е странно да се взирам в кондензатора на климатика, който е на една педя по навътре.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
adovet написа:Atsalov написа:Докторе, тук с аеродинамиката ме изгуби. Клапите са направени за автомобили които се използват в студен климат, не само за да избекнат замръзването на кондензатора или дросел клапата, но така също да се избегне шоково засмукване на леден въздух на студен старт (дизела не се разбира много с водата).
Клапите не са подходящи за нашия топъл климат, защото въздуховода смуче след тях (дефакто топъл въздух)
Четох една статия ама не мога да я намеря сега, че подобрявали и аеродинамиката по този начин, може и да не е така
На F10 и F30 efficient dynamics и аз бях чел ама те не са толкова навътре а точно зад решетката на бъбреците
- adovet
- старши ентусиаст
-
http://www.dragtimes.com/video-viewer.p ... 0g&feature ето малко материал. И на Е60 са зад решетките
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
adovet написа:http://www.dragtimes.com/video-viewer.php?v=Bdm3kruDt0g&feature ето малко материал. И на Е60 са зад решетките
Доктора винаги говори с факти, няма да спорите повече с него

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
Моята е италиянка и има клапи ,така че незнам дали зависи от климата,на мой познат е от Германия и няма.