кормилна рейка бмв е 36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

кормилна рейка бмв е 36

Мнение от nasko_pol » 04 Авг 2014, 13:50

Колеги, здравейте.. Някой да даде съвет за тази кормилна рейка за БМВ Е36, 1.8 бензин. Омръзна ми това тропане по неравности... Цялата ходова част смених и самата рейка рециклирах( в София я пратих) и временен резултат.... Иначе самата рейка няма течове, но моя приятел който ми поддържа колата ми каза, че самите елементи(някъкви зъби ) били вече износени... Чудя се вече какво да направя, нова ли да търся(тя май е доста скъпа, до колкото знам,..) или втора употреба??? Нека някой да сподели мнение... Благодаря предварително..

Потребител
Аватар
Кара: 320 COUPE
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: black with M suspension!

Re: кормилна рейка бмв е 36

Мнение от aihobmw » 08 Авг 2014, 0:48

колега аз имам 1 такава рейка,точно от такава кола, тече самата рейка но другите и неща са добре,ако искаш може да я спазарим...не и търся много пари.Ако си заинтересуван драсни на л.с.
Бум - Бум - Бумер !

Аватар
Кара: е36 323и
Мечтае да кара: мерцедес 190 coswort 2.5 evo

Мнение от kostaka » 08 Авг 2014, 18:17

колега какъв е точно проблема ти ?
питам защото и аз имам подобен проблем всичко по предницата е ново ,а има едно (хрът) при неравност на 1-ва скорост и при обратен завои се чува понякога
твоите "симптоми " такива ли са ? :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d F10
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от bong_666 » 08 Авг 2014, 20:48

И аз имах разбита рейка и се чуваше едно гадно пукане, разбрахме че е от нея след една много елементарна проверка : колата на канал, един човек от долу на маншоните и един на волана, въртене наляво-надясно и си показва какво и е. Може и да има луфтове в ябълките. При моя случай се оказа че има вътрешен луфт в самата рейка, като в последствие ми се разби и заден тампон на единия носач и над 100 км/ч не можех да вдигна. Смених я с друга втора употреба, оправих си и ходовата част и всичко заспа, но пък другата рейка протече, ама за 1000км 200мл масло не е проблем за момента. Иначе е цяло чудо ако попаднеш на читава рейка втора употреба. Относно рециклирането съм чул че карат по година г/д и отново проблеми. Нова оригинална е около 1200лв а менте е около 200-300 лв но какъв пробег ще изкара е отделен въпрос. Иначе на е36 всички рейки са еднакви.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Авг 2014, 10:50

Първо се увери 100% , че проблема ти е в рейката , намери читав майстор да го потвърди , а след това си намери читава рейка втора ръка , не е вярно , че не може да се намери .... Всички морги вече работят по метода - купуваш , монтираш , ако си доволен оставяш часта на колата , ако не - връщаш я в моргата ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 20 Окт 2015, 21:16

Колеги не знам, и мойта тропа по неравности.... Иначе не дава ядове, нито завива колата нито пък да съм усетил да бие нещо волана.... Само този шум. Бих покарал още така, и ако намеря добра втора ръка ... Открих сайт където рециклрали http://www.argala.net/. Но нищо не знам за тях. А и както пише по-горе колега че карали по 1г.... Все пак ако може да ги отремонтират би трябвало изкарват повече.... Какво ви е мнението?
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 22 Окт 2015, 14:50

Колега аз имах тропане от рейката, като караш с ниска скорост по малки неравности, павета, чакълиран път. Проблема се реши с смяна на някаква шайба и затягане на някъв болт. Сега воланът е по твърд и в завой не се връща напълно но пък заспа, така две години. Има тема потърсия, със снимков материал.
Няма начин да няма начин

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 22 Окт 2015, 21:21

Последна промяна abracadabra на 23 Окт 2015, 22:31, променена общо 1 път
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 23 Окт 2015, 23:48

Няма начин да няма начин

Назад към E36