Странно поведение - климатироник
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31' 540i xDrive, F11' 530d xDrive
Странно поведение - климатироник
Колеги имаме следната ситуация: Външна температура 10 гадуса, спирам на светофара, перкта за охлаждане ще фръкне! Отварям капака, тръбата за високо налягане на климатика - гореща! Другата до нея-студена! Това е без да е включен климатика в колата. След известно време без да съм пипал нищо, отварям пак - студени и двете тръби! Така без ниаква закономерност от време на време се включва перката и като отворя винаги тръбата за високо е гореща, което за мен означава, че кмпресора работи и вдига налягане! Защо, при положение, че е изключен климатика и външната температура не е повече от 15 градуса! Защо прави налягане този компресор при изключен климатик?
Благодаря за съдействието!
Благодаря за съдействието!
Re: Странно поведение - климатироник
Здравей колега,
На въпроса с въпрос ама след всичките тези странни събития поне една грешка не записа ли?
А температурата до колко се вдига като го прави това с перката.
На въпроса с въпрос ама след всичките тези странни събития поне една грешка не записа ли?
А температурата до колко се вдига като го прави това с перката.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
А случайно да използваш обдухването на предното стъкло в това време?
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
Няма никаква грешка записана! Смених филтър дехидратор и датчик за високо налягане на фреона! И преди и сега все едно и също! И компресор е сменен - насила!- същото поведение.
Ами не, не е включено обдухването на стъклото!
Прави ми впечатление, че когато тази тръба е гореща и мотора работи на по-висока те пература!
Нещо кара компресора да работи! Без да е пуснат климатик и без да оказва влияние на температурата в купето!

Един ден я наблюдавах и установих, че при външна температура около 15-17 градуса, мотора работи в градски условия на 92-98 градуса! Без включен климатик, без да се товари колата и т.н. Абсолютно нормални условия. За мен в този случай кондензатора топли и радиатора от високата температура!
Ами не, не е включено обдухването на стъклото!
Прави ми впечатление, че когато тази тръба е гореща и мотора работи на по-висока те пература!
Нещо кара компресора да работи! Без да е пуснат климатик и без да оказва влияние на температурата в купето!

Един ден я наблюдавах и установих, че при външна температура около 15-17 градуса, мотора работи в градски условия на 92-98 градуса! Без включен климатик, без да се товари колата и т.н. Абсолютно нормални условия. За мен в този случай кондензатора топли и радиатора от високата температура!
Май имаш голям термостат за смяна.А тръбата предполагам не се загрява от работещ компресор
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
memorex написа:Май имаш голям термостат за смяна.А тръбата предполагам не се загрява от работещ компресор
Защо мислиш че е от големия термостат? Аз сменях скоро водно помпа и го свалях, беше си затворен и изглеждаше наред!
Работната температура на двигателя е висока така както си описал 98 ° че може и да ги минава щом “перката ще хвръкне“
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Когато загуби комуникация с панела на климатроника си включва перката до дупка.
Моят първо духаше яко жега в първите 5 минути, когато температурите бяха над 30 градуса. После почна да спира всякакво духане, т.е. вентилатора не се пускаше след запалване, след някво време тръгне или като мина през някоя неравност.. сега напълно спря да върви от няколко дни всякакъв въздух. Като я карам по магистралата си влиза въздух явно отвън, като я карам бавно много леко духа, но вентилатора не работи. Иначе като дам на стъклото и като вдигна градусите си става по-топло. Поръчах таралеж и следва голямото разглобяване
, дано е от него, че..

- karisto
- кандидат ентусиаст
-
memorex написа:Работната температура на двигателя е висока така както си описал 98 ° че може и да ги минава щом “перката ще хвръкне“
Ами да така е, но аз мислех, че кондензатора топли водния радиатор и от там идва температурата! Възможно ли е това? Вообще нормално ли е тази тръба за високото да е топло- гореща когато мотора е загрял, без да е пускан климатик?
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
SDLS написа:Моят първо духаше яко жега в първите 5 минути, когато температурите бяха над 30 градуса. После почна да спира всякакво духане, т.е. вентилатора не се пускаше след запалване, след някво време тръгне или като мина през някоя неравност.. сега напълно спря да върви от няколко дни всякакъв въздух. Като я карам по магистралата си влиза въздух явно отвън, като я карам бавно много леко духа, но вентилатора не работи. Иначе като дам на стъклото и като вдигна градусите си става по-топло. Поръчах таралеж и следва голямото разглобяване, дано е от него, че..
![]()
Това с пускането на вентилатора и аз го имах. Само, че имаше някакви луди стокности на високото налягане и набедихме датчика за високо, сменх го, започна да дава коректни стойности и перката си тръгваше. Какъв е този таралеж?
hmm... ще я закача преди да почнем да разглабяме..
http://pics3.alpics.info/pics/spares/big/50637.jpg
резистора, който е към вентилатора...
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
Колеги може ли да проверите на вашите баварки дали при нормален температурен режим на мотора и без пуснат климатик, тръбите на климатика са топли към горещи? И двете минават много близо до лявата част на радиатора.
Благодаря

Благодаря
- karisto
- кандидат ентусиаст
-
SDLS написа:hmm... ще я закача преди да почнем да разглабяме..
Това с перката и аз го ядох и затова ти казвам, че според мен не е от нея. В началото и аз си мислех че се е прецакакла и я смених - същото поведение! Тогава проверих стойностите на датчика и нещатат се нормализираха.
karisto написа:SDLS написа:Моят първо духаше яко жега в първите 5 минути, когато температурите бяха над 30 градуса. После почна да спира всякакво духане, т.е. вентилатора не се пускаше след запалване, след някво време тръгне или като мина през някоя неравност.. сега напълно спря да върви от няколко дни всякакъв въздух. Като я карам по магистралата си влиза въздух явно отвън, като я карам бавно много леко духа, но вентилатора не работи. Иначе като дам на стъклото и като вдигна градусите си става по-топло. Поръчах таралеж и следва голямото разглобяване, дано е от него, че..
![]()
Това с пускането на вентилатора и аз го имах. Само, че имаше някакви луди стокности на високото налягане и набедихме датчика за високо, сменх го, започна да дава коректни стойности и перката си тръгваше. Какъв е този таралеж?
Купих таралежа, свалихме всичко и се оказва вентилатора.......

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2