Място за незаводски пожарогасител в Е70
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Място за незаводски пожарогасител в Е70
Здравейте,
Имам един леко странен въпрос към тези от вас с Е70-ки. По закон трябва да носим аптечка, жилетка, триъгълник и пожарогасител в колата. Взех си комплект от Метро и започнах да го нагласям из багажника. За щастие има много готин джоб под самия багажник и там влиза всичко - (малката дупка от снимката):

Напъхах всичко и мислех си, че съм успял да наредя добре нещата, обаче пожарогасителя си е тежък и при минаване през легнал полицай понеже не се придържа към нищо хлопа в багажника и е адски дразнещо (вероятно се удря в аптечката или някоя от стените на джоба).
Та въпросът ми е дали някой е намерил някакво по-добро място или някакъв тип укрепване на пожарогасителя в колата така че да не се мърда много и да стои добре. Знам за заводския под пасажерската седалка, но вече съм взел комплект и се опитвам да го пригодя към колата.
Някой с подобен проблем да сподели опит?
Имам един леко странен въпрос към тези от вас с Е70-ки. По закон трябва да носим аптечка, жилетка, триъгълник и пожарогасител в колата. Взех си комплект от Метро и започнах да го нагласям из багажника. За щастие има много готин джоб под самия багажник и там влиза всичко - (малката дупка от снимката):

Напъхах всичко и мислех си, че съм успял да наредя добре нещата, обаче пожарогасителя си е тежък и при минаване през легнал полицай понеже не се придържа към нищо хлопа в багажника и е адски дразнещо (вероятно се удря в аптечката или някоя от стените на джоба).
Та въпросът ми е дали някой е намерил някакво по-добро място или някакъв тип укрепване на пожарогасителя в колата така че да не се мърда много и да стои добре. Знам за заводския под пасажерската седалка, но вече съм взел комплект и се опитвам да го пригодя към колата.
Някой с подобен проблем да сподели опит?
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Re: Място за незаводски пожарогасител в Е70
Уплътни го с нещо... парцал за бърсане, стара тениска, одеяло при нужда 

---
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
С одеало може да те забави, докато отвиеш пожарогасителя в критична ситуация...
Колега, можеш да го уплътниш с изолационна лента или ръкави от микропореста гума.

Ръкавите се използват за изолация на тръби с диаметър до 170мм. - вероятно ще намериш подходящ за твоя пожарогасител.
Колега, можеш да го уплътниш с изолационна лента или ръкави от микропореста гума.

Ръкавите се използват за изолация на тръби с диаметър до 170мм. - вероятно ще намериш подходящ за твоя пожарогасител.
Excellent! Steven is my name!
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
А вие къде го държите при вас? С уплътнения ли го държите или сте намерили по-добро място или въобще без?
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Аз съм с оригинална аптечка от БМВ и се намира под десния страничен капак. Там също се намира и оригиналния триъгълник. Има си специално място за тях и не тракат. Пожарогасител нямам.
- Sportakus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5, Е46 330 XI
- Мечтае да кара: X6
[quote="Flipz"]А вие къде го държите при вас? С уплътнения ли го държите или сте намерили по-добро място или въобще без?[/quote
Увит в една хавлиена кърпа и толкоз, не тропа не хлопа и т.н., просто и лесно
Увит в една хавлиена кърпа и толкоз, не тропа не хлопа и т.н., просто и лесно

- Flipz
- младши ентусиаст
-
Май към дебела хавлия отиват нещата
Гледах и по чужди форуми и там или с оригинален под седалката или без...

7 мнения
• Страница 1 от 1