Чип за Е39 530д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
Мечтае да кара: S65 AMG

Re: Чип за Е39 530д

Мнение от W140_S600_V12 » 18 Окт 2015, 20:00

choio написа:
W140_S600_V12 написа:Не знам как може да има чип и да не изпушва колата при подаване на газ при положение, че се вкарва повече гориво отколкото на същата кола без чип.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Колега изобщо не си прав един качествен ремап направен при хора които разбират и които знаят какво правят НЕ води до пушене. :yes:

Ами колега , колата ми не пушеше грам преди ремапа. А него го направи най - квалифицираният човек. От Варна е, мисля се сещате за кого става дума да не правя реклама във форума.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 19 Окт 2015, 13:41

Нека да не изпадаме в излишни спорове а да споделяме впечатленя от чипа (който има разбира се).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325Ci
Мечтае да кара: М5

Мнение от tiho_madjarov » 19 Окт 2015, 16:26

Колеги и аз съм пред дилемата да слагам чип или не.Имам 530 дизел - 184 коня. Моля който има такава чипосана да споделя плюсове и минуси след ремапа като цяло-разход,вървеж,пушаци и т.н. Ще съм ви много благодарен наистина,предполагам и други колеги също.Че тука в близкия месец мисля и да за подложа кораба на процедурата.Не знам регламентирано ли е да се казва къде са слагани чиповете Ви и на какви цени,но ако няма проблем споделяйте. :bchug: :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 19 Окт 2015, 16:43

184кс , комби , брезел ми прави чипа преди 6-7 години за 150евро .
плюсове - набира много по-бързо и вдигна максималната скорост !
минуси - за сега няма , но от сега натам даже и да счупя нещо по двигател или трансмисия надали ще е по вина на чипа , колата мина 400к , а чипа го боднах на 250к...
Изображение

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 19 Окт 2015, 20:37

Колеги,а къде за София мога да отида и да проверя конски сили,слаган ли е някакъв чип или не и т.н,,,,колата за мен си върви-много,,,гледам,че при повече газ поизпушва,но не е кой знае какво.Та идеята ми е ако може някой да каже :wave:
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

Аватар
Кара: кво ли не
Мечтае да кара: БМВ над 500 к.с. ама без много копчета
Детайли за колата: за коя? :D

Мнение от bmw_fanatic_sofia » 20 Окт 2015, 4:34

Радвам се, че темата предизвика такъв интерес и толко много коментари.
Както вече писах и питах 2 пъти обаче, темата беше направена с главен и единствен въпрос дали след чип тунинг се пръскат турбини на този двигател (530д 193 коня) а и разбира се който има впечатление от подобни двигатели също може да сподели.
Вторият ми пост май доста хора не го прочетоха защото беше одобрен след като вече други колеги дискутираха за пушенето.
Другото което забелязвам и на живо, а и сега тук(не ме очудва) е че доооста хора бъркат чип тунинг и ремап (къстам ремап) като ги мислят и слагат за едно и също .... Спорите някой път без да знаете базови неща приятели, от чип тунинг до истински ремап има огромна разлика и въобще няма какво да се подхваща тази тема, седнете прочетете..
Моля ако някой има впечатления да каже за това заради което написах темата какво мисли и знае.
Относно пушенето както вече писах се увеличи драстично и това е 100% нормално. Колегата дето говори за ремап бърка нещата, там е друг вид тунинг и ремапа е силов тунинг, докато чипа е най-лекия тунинг .......
Назраве и поздрави

Аватар
Кара: кво ли не
Мечтае да кара: БМВ над 500 к.с. ама без много копчета
Детайли за колата: за коя? :D

Мнение от bmw_fanatic_sofia » 20 Окт 2015, 5:09

choio написа:
hamann25 написа:Няма чипосан дизел да върви и да не пуши :idea:

+ 1

Далеч съм от мисълта да споря с Вас колеги щом така мислите. :yes: аз зная доста дето вървят бая и никак не пушат.[/quote]

Колега ти спориш и след това казваш че си далече от мисълта да спориш.. Това само по-себе си показва демагогия в мислите и твърденията ти. Тя се потвърждава и от факта, че не си прав. Също наричаш чипосването ремап което окончателно показва, че не разбираш. Затова и не ти вярвам, че знаеш "доста дето вървят и никак не пушат" :lol: :lol:
Мен лично ми е проблем, че спамиш защото хората се занимават да ти обясняват колко е 1+1 докато отклоняваш същината на темата. Направил съм дискусията да чуя мнения и впечатления дали чип тунинга чупи турбини и др. в случая. А не да четем безсмислен спор дали пушели колите след чип, не сме в 1 клас....
Не желая повече да пишеш в темата ми, ако ли не ще репортна спама ти на модератор. Предварително го казвам за да няма недоразбрали

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tiho_madjarov » 20 Окт 2015, 8:57

Знам за Брезел,че прави супер чипове но за ВАГ групата.За БМВ май не може много да ги докарва.Лично мнение и споделям каквото съм чувал от приятели и познати.Ориентираха ме към едини мапери в Горна Оряховица.Известни са,но не искам да правя реклама,запознатите може би се сещат за тях.Цената им е добра с вкючен динотест.Ако някой знае нещо за въпросните хора,моля да сподели. :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Окт 2015, 10:50

Много сте се развълнували тук, да взема да ви кажа кое какво е, пък вие си мислете каквото искате :D

1.Ремап и чип тунинг е едно и също. Дали ще ти свалят чипа (като при ТДС) и ще го заменят с ремапнат или ще ремапнат съществуващия ти чип в DDE-то е едно и също.
2.Няма причина да гръмне турбина от ремап....просто няма физична причина. Може да започнат да гърмят маркучите, ако я надуете на 2 бара, ама турбото какво общо има. Ако ще гърми, ще си гръмне и без външна намеса.
3.Може хем да е ремапната, хем да не пуши. Виждал съм доста DDE-та на 530-ки с лепенка Manhart и със сигурност не пушат повече от обикновеното, а като коне изкарват същото, като чипосана от БГ тунери и пушеща като ТЕЦ Марица изток.
4.След ремап повече се тревожи за скоростната кутия (ако е автомат), защото тя със сигурност ще сдаде багажа по-рано.

Колега @bmw_fanatic_sofia, турбо няма как да се счупи от ремап. Има доста клипчета из youtubе, как работи турбо с променлива геометрия, разгледай ги и ще видиш, че повишаването на налягането няма общо с натоварването на турбината. Въобще този двигател не позволява чак толкова голямо повишаване на мощноста, защото дюзите ще спънат още на 260к.с, така че съвсем пък няма какво да се счупи по двигателя при чип със стандартна карантия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tiho_madjarov » 20 Окт 2015, 11:21

Ей това е истински смислен отговор по темата.Благодаря mad_presley! :bchug:

mad_presley написа:Много сте се развълнували тук, да взема да ви кажа кое какво е, пък вие си мислете каквото искате :D

1.Ремап и чип тунинг е едно и също. Дали ще ти свалят чипа (като при ТДС) и ще го заменят с ремапнат или ще ремапнат съществуващия ти чип в DDE-то е едно и също.
2.Няма причина да гръмне турбина от ремап....просто няма физична причина. Може да започнат да гърмят маркучите, ако я надуете на 2 бара, ама турбото какво общо има. Ако ще гърми, ще си гръмне и без външна намеса.
3.Може хем да е ремапната, хем да не пуши. Виждал съм доста DDE-та на 530-ки с лепенка Manhart и със сигурност не пушат повече от обикновеното, а като коне изкарват същото, като чипосана от БГ тунери и пушеща като ТЕЦ Марица изток.
4.След ремап повече се тревожи за скоростната кутия (ако е автомат), защото тя със сигурност ще сдаде багажа по-рано.

Колега @bmw_fanatic_sofia, турбо няма как да се счупи от ремап. Има доста клипчета из youtubе, как работи турбо с променлива геометрия, разгледай ги и ще видиш, че повишаването на налягането няма общо с натоварването на турбината. Въобще този двигател не позволява чак толкова голямо повишаване на мощноста, защото дюзите ще спънат още на 260к.с, така че съвсем пък няма какво да се счупи по двигателя при чип със стандартна карантия.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack

Мнение от ivailo0 » 20 Окт 2015, 11:34

Подкрепям колегата :yes: . Единственното нещо което страда от това е автомата. Опитвам се след чипа да не го "удрям" рязко, по леко подавам газ, че става наистина един удар и колата рязко тръгва. Това са моите впечатления.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tiho_madjarov » 20 Окт 2015, 12:15

Искам да попитам модераторите можем ли да споменаваме имена на фирми и сервизи и кой е доволен съответно и недоволен от тях след чипосването.Все пак ще се сондират точни и обективни мнения кои стават и кои не от хора вече имащи чип на колите си.Също и цени на услугите.Благодаря! :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 20 Окт 2015, 12:30

След ремап при перфектен мотор и добър мапер няма причина да пуши, камо ли като чавдар. Ако една кола пуши така или мапера си остваил ръцете или трябва да влиза в сервиз...

Чип тунинг няма как да направиш на е39 по простата причина, че чип физически не се пипа, това което правят майсторите е да променят горивните карти( карта на английски е мап) и от там идва думата ремап. Това само за тия дето дето са чели недочели... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 20 Окт 2015, 16:31

bioz написа:След ремап при перфектен мотор и добър мапер няма причина да пуши, камо ли като чавдар. Ако една кола пуши така или мапера си остваил ръцете или трябва да влиза в сервиз...

Чип тунинг няма как да направиш на е39 по простата причина, че чип физически не се пипа, това което правят майсторите е да променят горивните карти( карта на английски е мап) и от там идва думата ремап. Това само за тия дето дето са чели недочели... :)

И аз това се опитах да им обясня на колегите в предния си пост...но не вярват.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 20 Окт 2015, 17:23

Само да попитам някои колеги да не бъркат чип тунинга с power бокса? Щото едното е една кутийка plug'n'play, а другата е пренаписване на горивните карти.
За друг двигател става въпрос при мен /пак дизел/, но вече към 180к километра никакви проблеми и изобщо не пуши, а мощността е усезаемо по-голяма и съм решил, че на всяка следваща кола ще слагам чип. Не за друго, а защото при по-ниски обороти колата се изстрелва така, както искам и двигателя не се мъчи.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39