Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?
Модератор: Общи модератори
Re: Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?
M-coupe написа:Аз пък нещо не мога да разбера какъв ви е проблема с пистите? Имало по-важни неща... някой да знае, че управляващите ни крадат като за последно? Тези 5-10-50млн които са нужни за писти, ако не се дадат за такива то 100% няма да бъдат дадени за това което ви се иска и изобщо няма да отида за по-различни неща от нови лимузини или палати за нашите толкова работливи деПУТАти
bum_bum написа:Човек ако чете тая тема няма да рече, че се намира във форум на автомобилни ентусиасти, а не знам къде...
Говори се за строеж на писта. Тук се предполага, че сме форум автомобилни ентусиасти които обичат колите, искат да карат, искат да гледат я някоя гонка, я някое състезание на свестна писта. Ходим на Серес само за за зяпаме как другите карат. Ходим на разните дрифт, трак, драг събития. Кефим се като видим хубави коли. Има тема със стотици страници коя кола е по-по-най и ако застанат една до друга коя ще е по-бърза. Гледаме нон-стоп клипове в тубата...
В подобен форум винаги бих очаквал да видя мнения само от рода на "да, трябва да има писта". А почваш да четеш и кво "аа то тва много скъпо", "не, от мойте пари няма да се прави писта", "няма смисъл от писта", "закво ни е тая писта като пак ще дават газ по улицата"...
Пичове, кво не ни е наред? Може ли подобна тъпотия само и единствено защото някой е поставил искане по един не особено умен начин да скачат всички "ентусиасти" и да казват- не, писта не трябва да има.
![]()
Казвайки 5-10-50 млн. предполагам знаеш, че една писта като тази която повечето колеги виждат в мечтите си, ако бъде изградена от държавата няма да струва по малко от 100 млн. лв и проблема даже не е в това. Проблема е, че легендарна писта като Нюрбургринг има задължения от половин милиард евро и приход около 6-8 мил евро годишно, което прави 1.2-1.5 процента приход спрямо задълженията, което гарантира на собственика (държавата) разход от още минимум 30-40-50 млн евро годишно само за покриване на лихвите по облигаторния заем за Нюрбургринг. Как хората каращи колиби и притесняващи се от 50-те млн лв отишли за стикери за гражданска отговорност за последните 10 год (Иначе казано по 1.50 лв годишно на автомобил) ще ме убедят да им плащам борчовете? Чудя се дали да не създам благотворителна организация с която да подпомагам "истинските" автомобилни ентусиасти притесняващи се от 1 лев и 50 ст. годишно?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bum_bum написа:Човек ако чете тая тема няма да рече, че се намира във форум на автомобилни ентусиасти, а не знам къде...
Говори се за строеж на писта. Тук се предполага, че сме форум автомобилни ентусиасти които обичат колите, искат да карат, искат да гледат я някоя гонка, я някое състезание на свестна писта. Ходим на Серес само за за зяпаме как другите карат. Ходим на разните дрифт, трак, драг събития. Кефим се като видим хубави коли. Има тема със стотици страници коя кола е по-по-най и ако застанат една до друга коя ще е по-бърза. Гледаме нон-стоп клипове в тубата...
В подобен форум винаги бих очаквал да видя мнения само от рода на "да, трябва да има писта". А почваш да четеш и кво "аа то тва много скъпо", "не, от мойте пари няма да се прави писта", "няма смисъл от писта", "закво ни е тая писта като пак ще дават газ по улицата"...
Пичове, кво не ни е наред? Може ли подобна тъпотия само и единствено защото някой е поставил искане по един не особено умен начин да скачат всички "ентусиасти" и да казват- не, писта не трябва да има.
Виж ... аз искам писта, искам писти даже ...
Това обаче не ми пречи да гледам реалистично на нещата. Аз ги гледам нещата все едно става въпрос за моя личен бюджет ...
Някак ми се струва неуместно да живея в коптор и да си купя последното М3 с пари на заем. (Да се разпиша и аз се един тъп пример

А това, че видиш ли се краде много повече от тия 50-100 млн, не разбирам какво точно обяснява или оправдава ...
Ако кажете, че финансовата страна е офтопик в тая тема съм съгласен

Почваме да викаме всички "Искам писта" и тва е ... искаме много ясно!
Малко тия обвинения, че видиш ли не искаме ми напомнят за разговор със сина ми:
- Тати, искам еди кво си?
- Тати, не може понеже ... следват 5-6 смислени довода защо не може
- Ама аз искам ...
И аз искам много неща ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Финансовата част принципно е несравнима със социалния ефект, който имат такива съоражения ... да не говорим за развитие на региона около пистата ако се направи както трябва и примеа и европейски шампионати на нея.
Отделно финансирането може да дойде по какви ли не програми за развитие ... Все пак за поредна година ни грози глоба за неусвоени средства от ЕС
Отделно финансирането може да дойде по какви ли не програми за развитие ... Все пак за поредна година ни грози глоба за неусвоени средства от ЕС
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
efren написа:Как хората каращи колиби и притесняващи се от 50-те млн лв отишли за стикери за гражданска отговорност за последните 10 год (Иначе казано по 1.50 лв годишно на автомобил) ще ме убедят да им плащам борчовете? Чудя се дали да не създам благотворителна организация с която да подпомагам "истинските" автомобилни ентусиасти притесняващи се от 1 лев и 50 ст. годишно?
ти с 20-ската си се притеснил, че ще платиш нещо ли? давай леко на колибката да не пръцне
а ТИ плати ли си данъка, че аз моя от 392лв и 36 стотинки си го платих, а па полза не виждам
така че по-тихичко
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Sharo написа:Финансовата част принципно е несравнима със социалния ефект, който имат такива съоражения ... да не говорим за развитие на региона около пистата ако се направи както трябва и примеа и европейски шампионати на нея.
Съгласен съм с теб макар да продължавам да твърдя, че авто-мото спорта далеч,
не е сред най-обществено полезните и масови, че да има някакъв сериозен импакт върху обществото като цяло ...
И нещо друго - това, за което ти говориш е доста далече от пистата, на която всеки да си "полъзга" за кеф откъдето тръгна всичко ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Абе то и волейбола до преди няколко години не се знаеше, че имаме национал ама виж с малко успехи какво става - вчера залата беше пълна та чак хора отвън на екран
Другата крайност пък е национала по футбол... колко пари се наливат в тоя отбор и на края пълни бездарници! Та моторния спорт не е по-малко спорт от футбола според мен. Нямало толкова хора за да се избият парите... ми то по тая логика предлагам да закриват направо Formula E, защото няма толкова интерес все още и не се знае дали ще има и ще си избие инвестицията в бъдеще 

..Bayerische Motoren Werke..

vicho написа:efren написа:Как хората каращи колиби и притесняващи се от 50-те млн лв отишли за стикери за гражданска отговорност за последните 10 год (Иначе казано по 1.50 лв годишно на автомобил) ще ме убедят да им плащам борчовете? Чудя се дали да не създам благотворителна организация с която да подпомагам "истинските" автомобилни ентусиасти притесняващи се от 1 лев и 50 ст. годишно?
ти с 20-ската си се притеснил, че ще платиш нещо ли? давай леко на колибката да не пръцне
а ТИ плати ли си данъка, че аз моя от 392лв и 36 стотинки си го платих, а па полза не виждам
така че по-тихичко
"По тихичко" викай на баба си, на леля, на майка си, на дилъра или на когото поискаш... на мен не, както аз не ти викам.
Не разбрах за данъка - ако моя е 300 а твоя е 390 значи си мноо милионер и трЕба да ти слушаме идеите...
АКО си мноо милионер бЕгай на Серес и газ, газ... Ако нямаш пари, пускаш Евроспорт и цъкаш с език...
И ако нямате пари да карате истински недейте да искате като малки деца... Съответните федерации по моторни спортове ги прескочихте пък почнахте да искате...
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
M-coupe написа:Абе то и волейбола до преди няколко години не се знаеше, че имаме национал ама виж с малко успехи какво става - вчера залата беше пълна та чак хора отвън на екранДругата крайност пък е национала по футбол... колко пари се наливат в тоя отбор и на края пълни бездарници! Та моторния спорт не е по-малко спорт от футбола според мен. Нямало толкова хора за да се избият парите... ми то по тая логика предлагам да закриват направо Formula E, защото няма толкова интерес все още и не се знае дали ще има и ще си избие инвестицията в бъдеще
Отбор по волейбол сме имали винаги през последните 50 години. И винаги е бил сред най-добрите в света. Ако вие не го помните не значи, че сме нямали.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Стикера за Гр.отговорност е точно десет лева за всяка година.
Плаща се още при подписването.
Последна промяна Демирев на 15 Окт 2015, 13:03, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- vicho
- старши ентусиаст
-
efren написа:Не разбрах за данъка - ако моя е 300 а твоя е 390 значи си мноо милионер и трЕба да ти слушаме идеите...
аз идеи нямам, ама ако си мислиш, че 50 милиона за стикерчета (които НЕ вършат работа) е нормално значи си много проста личност
а за данъците, милионер не съм, но ги плащам за разлика от много хора (може и да съм наивен, като си мисля, че нещо ще се промени)
efren написа:АКО си мноо милионер бЕгай на Серес и газ, газ...
в последно време е оферта

efren написа:И ако нямате пари да карате истински недейте да искате като малки деца...
къде ме видя да искам нещо... онзи пост беше ироничен, ако не си разбрал, да ти кажа
не съм съгласен да се дават пари за ТЪПОТИИ, а това са 100-ци милиони (дори милиарди) на годишна база

Демирев написа:Стикера за Гр.отговорност е точно десет лева за всяка година.
х 10 години х 2 милиона автомобила

Демирев написа:Стикера за Гр.отговорност е точно десет лева за всяка година.
Ама това със или без ДДС?
http://www.broko.bg/za-kolata/grazhdans ... kvo-sluzhi
Нямам вина ако си плащате ГО на вноски и ви излиза по-скъпо.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Предполагам, както аз така и ти правиш разлика между повода за темата и писта в България. Тия малоумници не искат писта!
Писта според мен трябва да поискат всички АСК-та и автомобилни форуми в друг вид "протест", мотивирано предложение, годишен календар на мероприятия, очаквани приходи, разходи, първоначална инвестиция и така нататък. Пък може и да не е до София!!! Трябва да се избяга от БФАС или с тях ако наистина имат желание и възможности, и тогава съм сигурен, че от форума ще има подкрепа на 100%. Вече ще говорим за хиляди хора застанали зад идея за създаване на нещо истинско и стойностно, а не за некви глупости. Подобни искания, не трябва да са обвързани със закона за движение по пътищата или каквото и да било. Нека се покаже, че това е вид спорт, практикуван от много хора и може да бъде развит дори и на частни начала, стига да има начална инфраструктура. Кой може да подеме подобна инциатива?! Аз и ти ли? Адски трудно. Не смятам, че пък са кой знае колко много пари, като знаем, че километър магистрала ни стъпва на 1 млн. еврака. Необходим е проект и достатъчно сериозни хора и организации подкрепящи го.
Според мен тази тема, за точно този "протест" се изчерпа и всички стигнахме до съгласие, че хората организирали го нямат реална представа за какво се борят. Също стана ясно, че и за каквото и да се борят, то не е това което ние всички желаем.
Не знам какво повече.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- vicho
- старши ентусиаст
-
btw. писта не ни трябва
плац за донъти + 1500 метра права широка 20 метра е достатъчно
плац за донъти + 1500 метра права широка 20 метра е достатъчно
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
А беее, мисля си и си мисля... Нямаме ли един куп дрифт и тайм атак доказали се пилоти, които да поемат инициативата..? От всеки по едно клипче със стойности кадри от участията му и ще се популяризира акцията. Минков вече повлече крак, нека и другите да се задействат. Иначе кой ме знае мене, че искам писта...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- T0nk00
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с колкото пари изкара
- Мечтае да кара: BMW S1000RR
- Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)
https://www.facebook.com/automotoparksliven?fref=ts
Има ли някой запознат с развитието на проекта и по-точно с фазата на проектиране?
Има ли някой запознат с развитието на проекта и по-точно с фазата на проектиране?