Масло за скорости в диференциала
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Масло за скорости в диференциала
Здравейте, понеже ми омасляваше диференциала, днес му сменихме семеринга и доляхме към 150 мл масло (толкова беше изгубила), само че не оргинално, а на Кастрол - Syntrans transaxle 75-90(в магазина явно това им е излезнало по спецификация). Сега обърнах внимание, че май това е масло за ръчна скоростна кутия. Някакви идеи дали е подходящо.
БМВ маслото също е 75-90.
БМВ маслото също е 75-90.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Масло за скорости в диференциала
Кое точно те притеснява ?! Че не е БМВ, или че пише за скорости ?
Моята ръчна скоростна кутия е с АТФ масло (което е за автомати) да речем
Моята ръчна скоростна кутия е с АТФ масло (което е за автомати) да речем

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- expl0de
- младши ентусиаст
-
Притеснява ме дали е съвместимо, понеже Кастрол имат и някакво специално за диференциали. На етикета отзад пише, че може да се прилага на различни места и отговаря на GL4 стандарт.
Това моето на Кастрол е аналог на БМВ маслото за скоростна кутия (имам малко останало такова и на практика 40 лева набутвация стана като купих това, ама здраве да е). Все едно съм си долял от маслото за скоростната кутия в диференциала, не би тр. да е проблем, но знам ли, все пак се смесват.
Това моето на Кастрол е аналог на БМВ маслото за скоростна кутия (имам малко останало такова и на практика 40 лева набутвация стана като купих това, ама здраве да е). Все едно съм си долял от маслото за скоростната кутия в диференциала, не би тр. да е проблем, но знам ли, все пак се смесват.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, маслата за скорости нямат нищо общо с маслата за диференциал, не си дал VIN номер, за това показаното може да не е вярно, но всепак:
- многодисков самоблокиращ диференциал- Castrol SAF-XJ или 83 22 9 407 870
- ако не е многодисков самоблокиращ диференциал-Castrol SAF-X0 или 83 22 9 407 768
Ето как изглежда, но за мен най-добрият вариант е да източиш всичко, което е в диференциала и да налееш оригинално масло, взето от дилър по VIN номер, наистина цената не е приятна, но като имаш в предвид, че количествато е малко и никога повече няма да го сменяш, може би се получава.
Castrol Syntrax Longlife 75W-90 (Formerly SAF-XO 75w-90)

а ти най-вероятно си сложил:

- многодисков самоблокиращ диференциал- Castrol SAF-XJ или 83 22 9 407 870
- ако не е многодисков самоблокиращ диференциал-Castrol SAF-X0 или 83 22 9 407 768
Ето как изглежда, но за мен най-добрият вариант е да източиш всичко, което е в диференциала и да налееш оригинално масло, взето от дилър по VIN номер, наистина цената не е приятна, но като имаш в предвид, че количествато е малко и никога повече няма да го сменяш, може би се получава.
Castrol Syntrax Longlife 75W-90 (Formerly SAF-XO 75w-90)

а ти най-вероятно си сложил:

- expl0de
- младши ентусиаст
-
Правилно си дал маслата, колега. В сервиза нямаше помпа за източване и затова доляхме. Следващият път просто ще си взема 1 правилно масло и ще сменя всичко.
- sakata01
- Потребител
-
- Кара: 523i
- Детайли за колата: e39 1996 г.
Колега, май не си сложил правилното масло, защото знам, че на всички диференциали се налива GL-5.
6 мнения
• Страница 1 от 1