Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Re: Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

Мнение от Stoqnov_1979 » 14 Окт 2015, 0:35

Държавата да направи писта!? Няма как да стане,защото после разните му там концесионери няма да имат никаква печалба! Частно лице да направи писта-същото! Трябва да има някаква европейска програма,за да се изкрадат малко пари със завишени цени,защото след това пак няма да има печалбо от 50-60 човека,които ще ходят там!
Който си кара като дивак на пътя,да не си мислите,че ще ходи на пистата? Нееее,той му е по-хубаво да си кара на пътя. На пистата няма кой да го види,все пак сме българи! Тук не те ли засекат на пътя,не карат ли бързо,не се ли опитат да те избутат все едно не са живяли днес. Как да го вкараш такъв на писта. Замислям се да си купя ИФА и после ще ги видя тези с двата чифта т....ци със лъскавите коли,дали ще имат смелост да си помислят да се правят на луди когато съм на пътя!
Оправия няма. 21 век,а мисленето ни падна като за средновековието!

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 14 Окт 2015, 0:45

Тука не мога да ви схвана логиката: едни и същи хора едновременно твърдят, че пистата трябва да се направи с държавни пари и в същото време твърдят колко добре щяла да се харчи, пък накрая почнахте да я сравнявате с Нюрбургринг ( която не съм сигурен, че е на печалба ). Моля ви уточнете се зад кое становище точно заставате защото те са противоположни. Колкото до сравненията с Германия - малко са неуместни. Германия произвежда автомобили. С оглед на българската икономика можем да изградим писта за надплюване с шушлюпки от слънчогледово семе. Мисля примера с тениса не го схванаха много хора, но той е показателен за възвращаемостта на инвестицията. А инвестицията от писта за 50 млн. ( за която в края на проекта ще са похарчени поне 150 млн.) е леко спорна. Мисля това е форума с най-много ентусиасти за моторни спортове и не мога да видя къде са онези които започват да тренират от утре заделяйки по 500 лв на ден за гуми, накладки, масла, бензин и т.н. 90 % от уличните рейсъри в тази държава нямат 20 лв на ден за бензин, пък се кикерят за писта. Това е все едно аз да искам ново ферари - даже и да вземат парите от държ. бюджет и да ми го подарят аз не мога да си позволя да му плащам даже и каското, камо ли другите разходи. Същото е и с рейсърите - като сте такива специалисти колко излиза един трак дей и колко човека мислите ще си го позволят?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

Мнение от steeN » 14 Окт 2015, 0:46

Хаха, за бай Тошо говориш... а ти си, който предлагаш неговите методи, забавно :) Таз година полупроводници, догодина цели щото така е решил :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 14 Окт 2015, 8:18

Тръгвам да пиша няколко пъти и спирам ...

Сравнява се писта с болници, спортни зали, детски площадки и армия ...
Сравнява се дрифт с тенис, футбол и прочие спортове "с топка" ...

Явно е излишно да си говорим какво седи зад тези спортове, просто защото нас ни кефи писта и дрифт. :dunno:
Аз мисля, че е хубаво да се коментират обективно нещата, а не да си носим от 100 кладенеца вода за "нашто".

Тва не ви е съдебна зала дето се решава до петък дали да се прави писта или не,
ако беше така и аз щях да пледирам за писта ... дишайте малко и мислете трезво, а не с крак на газта. :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Окт 2015, 8:30

bum_bum написа:Баси примера :shock: Да беше хой да ти го набия, ама то акъл.. няма как :dunno:

И аз си мислех същото, но все пак направих опит, макар и очевидно неуспешен ;)

Човек трябва да се опитва да гледа от всички възможни ъгли, а не само през собствената си призма.

Аватар

Мнение от efren » 14 Окт 2015, 8:46

И ние това казваме: искате писта - направете си писта. Ние не сме склонни да ви я платим, още повече, че вие и така и така няма да карате на нея защото нямате пари за това ( средностатистически погледнато ).
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 14 Окт 2015, 8:56

Състоя ли се въпросния протест?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Окт 2015, 9:06

KPETEH написа:Състоя ли се въпросния протест?!

да ве... :mhihi:

Изображение

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 14 Окт 2015, 9:29

1. Писта макар и малка трябва да има и явно ще има. ( Задължително платена, трябва да се поддържа )

2. Акт зависещ от дохода няма смисъл тъй като към 2015, максимален месечен размер на осигурителния доход е 2600 лв
Дори да имаш фирма, парите, които печелиш са на фирмата, за да са на собственика се плащат данъци!

3. След като има РЕГЛАМЕНИТРАНО СЪС ЗАКОН място за разпускане с автомобилити нека има сурови закони както са казали старите хора: Дай за да получиш. Накратко има се регламентирани места за това, уличните реисъри да го мислят...

Ако ще ме плюете питайте 90% от другарите с жилетките къде аджеба има сега регламентирано място за дрифт мрифт и т.н? :OT:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 14 Окт 2015, 10:17

k-hristov написа:Форумните умници да ми отговорят на един въпрос :

След като глупавата държава дава пари за спортове като ритане на топка, подмятане на топка, плуване с топка, спортно ходене, стреляне с лък, удряне на топка с ракета, и т.н. защо няма никакви резултати ?!?!!!!А в автомобилните спортове КОЛКОТО И ДА ВИ Е НЕВЕРОЯТНО ЗА ВЕРВАНЕ успехите в последните години са в пъти по-големи от колкото в другите спортове.Европейски дрифт шампиони, Шампион на планинско, Шампион в GT4 сериите, Автомобил в GT сериите, победи в дисциплината Драг при участие в чужбина (и то не 1 път случайно, а си е направо масова практика).И всички тези неща са постигнати БЕЗ ДА ИМАМЕ КИЛОМЕТЪР СЪСТЕЗАТЕЛНО ТРАСЕ, и без ЛЕВЧЕ ОТ ДЪРЖАВАТА.А за другите велики и древни спортове няма да говоря, само ще кажа че публиката само на последните кръг от Драг Шампионата беше повече от колкото на Националният Отбор по Ритане на Топка ЗА ЦЕЛИЯТ КВАЛИФИКАЦИОНЕН ЦИКЪЛ!!!

+ 1 :yes:

Никога не съм разбирал наливането на пари примерно във БГ футбола ... Пълна трагедия! Като си пуснеш Левски - Славия и после гледаш Манчестър Сити и Арсенал примерно... не знам за вас ама на мен ми става неудобно че имаме изобщо БГ футбол. И това е всяка година... Наливат се едни луди пари и нищо и пак нищо и всички ни бият и сменяме треньори и дългове се опрощават и кви ли не простотии, а в същото време има уникално талантливи момчета които участват на Супер Дрифт Сериите примерно в клас стрийт с някви въшливи 20-ки. Те си личат кои са и всеки който ги е виждал как карат няма как да не си е представял какво би било ако имат колата Павлин Пенев примерно... ;) А за спонсорството не ми се говори, че там каква пародия е не е истина...

От нищо нещо правят нашите състезатели и ги бият на въпреки! Ама няма братче.. няма да инвестираме в писта.. Кой ша да дойде да гледа кръг от Кинг ъв Юръп... Я да дадем за бездарните ни футболисти милионите, току виж вкарали гол на Малта! :censored:
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Окт 2015, 10:31

Stahlblau написа:Я да дадем за бездарните ни футболисти милионите, току виж вкарали гол на Малта! :censored:

ще вкарат те, отдавна сме ПОД нивото на Малта и на едно с Фарьорски Острови :mhihi:

ЦСКА във В група, Левски и те са едни, та е леле...

мъкааааа... мъка!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 14 Окт 2015, 10:58

Не знам дали има някъде извадка от Българската Федерация по Мотоциклетизъм, с колко са се променили приходите след построяването на пистата за супермото в Долна Митрополия и на трасето за мотокрос в Горна Росица. Тва ще е интересно да се види? Така ще можем да направим сравнение, рентабилно ли е или не е подобно съоражение. ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

Аватар

Мнение от efren » 14 Окт 2015, 11:23

Тъй като някой спомена мотокроса и рекох да се загледам как въпросния благороден спорт се справя с бюджетните проблеми и как с пистата изградена от ... избиваме здраво и яко сме на печалба и какво да видя - таксичките и разходите за провеждане на шампионати са не повече от 2 млн лв годишно и кой да ги плати - държавата ( от бюджетни излишъци ).
Представям си ако направим писта до София за 150 млн как ще имаме и по 50 млн годишно за покриване на такси, разходи, организация и прочие.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V8ka » 14 Окт 2015, 11:26

:cry:
Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:51, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 14 Окт 2015, 17:04

vicho написа:
Stahlblau написа:Я да дадем за бездарните ни футболисти милионите, току виж вкарали гол на Малта! :censored:

ще вкарат те, отдавна сме ПОД нивото на Малта и на едно с Фарьорски Острови :mhihi:

ЦСКА във В група, Левски и те са едни, та е леле...

мъкааааа... мъка!

А кво да кажем за дълга на ЦСКА от 60 000 000 лв, който искат да го връщат половин стотинка на лев. :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата