Датчици за налягането на гумите при E70 LCI
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Датчици за налягането на гумите при E70 LCI
Здравейте,
В процес съм на оборудване на колата за зимата от 20'' джанти, с които дойде колата към 18'' и съответно след покупката на джантите (които идват без сензори за налягане на гумите) се замислих, че за да не разнасям сензорите от едните джанти на другите е добра идея да си взема за 18'' джантите. Търсих в www.realoem.com, но не ми изкарва нищо (става дума за фейслифтова Е70-ка). Четох в интернет, че за европейските модели при фейслифта не се монтират такива сензори, а информацията за налягането на гумите се вземало от ABS сензора, което ми се стори малко странно, та искам да попитам някой, който е правил същата процедура с 2 комплекта джанти вземал ли е сензори или наистина няма нужда от такива?
В процес съм на оборудване на колата за зимата от 20'' джанти, с които дойде колата към 18'' и съответно след покупката на джантите (които идват без сензори за налягане на гумите) се замислих, че за да не разнасям сензорите от едните джанти на другите е добра идея да си взема за 18'' джантите. Търсих в www.realoem.com, но не ми изкарва нищо (става дума за фейслифтова Е70-ка). Четох в интернет, че за европейските модели при фейслифта не се монтират такива сензори, а информацията за налягането на гумите се вземало от ABS сензора, което ми се стори малко странно, та искам да попитам някой, който е правил същата процедура с 2 комплекта джанти вземал ли е сензори или наистина няма нужда от такива?
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Re: Датчици за налягането на гумите при E70 LCI
При мен разчита на абс датчиците и предупреждава за спаднала гума, но не казва коя е и не показва налягането в гумите. Ако и при теб е така, явно е същата система. Освен това тези датчици ще имат и кабел, който трябва да се откачи при смяна на джантата.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Да, при мен не показва налягането на всяка една гума. Изглежда по следния начин:

Което не знам колко е надеждно, но щом всички европейски модели са така може би са го измислили.
Можеш ли да споделиш повече за този кабел на датчика? Някак е вързан към джантите и няма как да се сменят без да се откачи?
Което не знам колко е надеждно, но щом всички европейски модели са така може би са го измислили.
Можеш ли да споделиш повече за този кабел на датчика? Някак е вързан към джантите и няма как да се сменят без да се откачи?
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Изглежда при теб абс датчиците следят всяка гума, при колите със сензори изписва и налягане като тази снимка:
http://www.bimmerfest.com/forums/attach ... 1343707200
Така че просто гледай да си с 4 еднакви гуми и да ги напомпиш по спецификации.
Като се зачетох, няма кабели дори и при колите със сензори, работят с радиовълни и във всеки калник има приемник,а във всяка гума сензор с предавател. Според мен еу системата е по-хитра, макар и да не дава точни данни.
http://www.bimmerfest.com/forums/attach ... 1343707200
Така че просто гледай да си с 4 еднакви гуми и да ги напомпиш по спецификации.
Като се зачетох, няма кабели дори и при колите със сензори, работят с радиовълни и във всеки калник има приемник,а във всяка гума сензор с предавател. Според мен еу системата е по-хитра, макар и да не дава точни данни.
4 мнения
• Страница 1 от 1