Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Какво мислите за тази: http://m.mobile.bg/details/11440838316795428
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

djvisage написа:Какво мислите за тази: http://m.mobile.bg/details/11440838316795428
И аз ги гледам от известно време тези, които се водят 525d - 197 кс , а мотора всъщност е 3000см3. Само софтуерно ли е скопен ?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Мартос написа:djvisage написа:Какво мислите за тази: http://m.mobile.bg/details/11440838316795428
И аз ги гледам от известно време тези, които се водят 525d - 197 кс , а мотора всъщност е 3000см3. Само софтуерно ли е скопен ?
Според мен, това е един от много добрите мотори. Доволно наличие на конски сили, заводска липса на "пеперуди" и старите дюзи-които подлежът на ремонт. Да не говорим че е много подходящ за ремап.
- naz
- Потребител
-
- Кара: E91 330XD
- Мечтае да кара: 280hp
Харесал съм една Е61 от Бургас
Моля някой със компютър и нужните програми който и разбира, да дойде да я погледнем .Срещу заплащане разбира се!!! За утре след обяд
Аз имам лаптоп с програмите но същия бачка само на ток
тел. 0893806079
Моля някой със компютър и нужните програми който и разбира, да дойде да я погледнем .Срещу заплащане разбира се!!! За утре след обяд
Аз имам лаптоп с програмите но същия бачка само на ток

тел. 0893806079
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Atsalov написа:Мартос написа:djvisage написа:Какво мислите за тази: http://m.mobile.bg/details/11440838316795428
Според мен, това е един от много добрите мотори. Доволно наличие на конски сили, заводска липса на "пеперуди" и старите дюзи-които подлежът на ремонт. Да не говорим че е много подходящ за ремап.
А какво мислите конкретно за тази кола? Заслужава ли си?
П.П. Калата е от Италия,закупена е преди 2 години,рейката е рециклирана. Човека каза,че по диагностика на DPF - а му оставали 30к - 40к километра. Някой може ли да обясни какво значи това? Понеже аз до колкото знам DPF - а се регенерира. По колата е правено единствено окачването или поне човека така твърди. Утре ще ходя в BMW да ги помоля да ми дадат информация за последното посещение на сервиз.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Един познат я е гледал. Собственика е бил отзивчив, но като цяло колата е била доста изморена.
Колата я гледах лично и карах. Собственика е много свестен и с възможности да я поддържа. Гаражна е и за тези пари е добра.
Имах възможност да карам малко на магистрала, но беше дъждовно. С лекота вдигна над 160 и определено този двигател 525д фейс е напълно и повече от достатъчен за ежедневно шофиране.
Определено е на доста км, волана беше прилично амортизиран, старт/стоп бутона също. Джойстика също не беше в първа младост.
Навигацията си работеше. Накладките били сменяни сравнително скоро с Textar. Синият салон не си личи и не дразни. Летните гуми са прилични 17ки.
Хубавото на колата са динамик ксенона и допълнителните фарове в завои. Задното и страничните стъкла са фолирани.
Имах възможност да карам малко на магистрала, но беше дъждовно. С лекота вдигна над 160 и определено този двигател 525д фейс е напълно и повече от достатъчен за ежедневно шофиране.
Определено е на доста км, волана беше прилично амортизиран, старт/стоп бутона също. Джойстика също не беше в първа младост.
Навигацията си работеше. Накладките били сменяни сравнително скоро с Textar. Синият салон не си личи и не дразни. Летните гуми са прилични 17ки.
Хубавото на колата са динамик ксенона и допълнителните фарове в завои. Задното и страничните стъкла са фолирани.
Atsalov написа:Според мен, това е един от много добрите мотори. Доволно наличие на конски сили, заводска липса на "пеперуди" и старите дюзи-които подлежът на ремонт. Да не говорим че е много подходящ за ремап.
Благодаря за полезната информация, не ги знаех тези неща - старите дюзи и липсата на пеперудки.

6HP19 е слаба кутия и се монтира само на бензинови двигатели. Доколкото си спомням кутията на 530д и 525д е една и съща и тавана и беше 600нм.
Tool - Fear Inoculum
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
6hp19 се монтира на 2литровите дизелови двигатели не САМО на бензинови ?
Преди фейслифта кутията на 525д и 530д е една и съща, тая по-яката с 600 нютона. При фейса вече мисля, че на 525д е по-слаба.
Преди фейслифта са с 6hp26 (600Nm) LCI от 2007 e s 6HP28(700Nm) - тоест твоята кола е с кутия която понася 700nm няма чиптунинг който да дигне толкова торк.
Tool - Fear Inoculum
Не знам, дори по ВИН като проверя в realoem за моята кола ми излиза GA6HP19Z.
Същата се монтира и в E92 335i и то също е 400 нютона. 

Моята е с чип слаган в Германия при закупуването преди 10 години. Кутията няма проблеми да чукнем на дърво, но маслото и филтрите се сменят на 50-60 хиляди км. Ако не се поддържа и с чип и без чип ще си иде по-рано. Не мисля, че чип-а, поставен от правилните хора влияе негативно или поне толкова негативно на двигателя и кутията както се опитват да го изкарат много хора 

Мнение за тази някои ако я е гледал.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=aw1bcg