Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

Мнение от K_Ilkov » 13 Окт 2015, 7:30

alekangg написа:Делян си каза направо, че царят е гол..
Просто няма какво повече да се добави.
Дано някой ден направят хубава картинг писта, за друга ни миришат краката...

Тъжната истина ...

///M Power написа:Пък и ако се направи като хората, мисля и парите ще си избие (все пак няма да има кой знае каква конкуренция в БГ). Представете си колко авто-клуба има, колко събора и мероприятия може да се организират там.

Айде сега си представи колко време е сезона и колко уикенда имаш ...
Виж цените на Дракон и помисли какви ще са на тази нова писта ...

С две думи направи една груба сметка и да видим за колко време се избива една писта?
Щото така с аз си мисля, че ще се избие не се хвърлят 50 млн ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Окт 2015, 8:38

K_Ilkov написа:Айде сега си представи колко време е сезона и колко уикенда имаш ...
Виж цените на Дракон и помисли какви ще са на тази нова писта ...

С две думи направи една груба сметка и да видим за колко време се избива една писта?
Щото така с аз си мисля, че ще се избие не се хвърлят 50 млн ...

Виж колко е цената на зала Арена Армеец (108 млн.), колодрум за 40-50 млн., ремонта в залата във Варна 10 млн. и още много други малки и големи обекти. Тази писта няма нужда да отговаря на най-високите изисквания на ФИА (за Ф1), което спестява доста разходи.
Сигурно цените ще са по-високи, но и възможностите ще са по-големи. Трудно се избива да. Точно заради това, никой частен няма да инвестира. Държавата може да си позволи да инвестира и в по-дълъг срок.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Окт 2015, 9:03

Като изключим примера с колодрума тези със залите не са коректни понеже обслужват интересите
на огромна част от обществото за разлика от една писта ... помисли си колко неща се организират в Арена Армеец,
концерти, спортни мероприятия дори и моторни спортове ...

Държавата какво може да си позволи е една отделна тема ... Сигурен ли си, че може?
Би било добре ама аз пак да кажа - всичко друго сме оправили в държавата само до писта опряхме и ставаме 5 звезди държава ...

пп.
Ти говориш за една писта освен това ... Къде ще е тая писта? До София? ... а другите градове ...
Кой ще се вдигне от Варна Бургас и тн за трак дей и колко често?
Нали си спомняте от къде тръгна всичко - каране от ентусиасти на писта ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 13 Окт 2015, 9:28

///M Power написа:
Не разбира се :winky: , но няма сила която да спре това нарушаване напълно :(

Що да няма, ако ти трЕснат една глоба 3к, спрат ти таралясника от движение, и гражданската ти стане по 2к за следващите 5 години - да видим колко рацери ще подпръцкват по улицата ....

И аз искам басейн 15м дълбок да си тренирам фриидайвинг - ама нема. Не съм изкарал джепането да пострелям пред блока или на детската площадка, м/у децата и кучетата по мишените, щото не са ми осигурили безплатно стрелбище :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Окт 2015, 10:11

Спете спокойно деца, мечтите ви се сбъдват.

http://news.ibox.bg/news/id_2074449002
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 13 Окт 2015, 10:21

:mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 13 Окт 2015, 10:22

K_Ilkov написа:Като изключим примера с колодрума тези със залите не са коректни понеже обслужват интересите
на огромна част от обществото за разлика от една писта ... помисли си колко неща се организират в Арена Армеец,
концерти, спортни мероприятия дори и моторни спортове ...

Държавата какво може да си позволи е една отделна тема ... Сигурен ли си, че може?
Би било добре ама аз пак да кажа - всичко друго сме оправили в държавата само до писта опряхме и ставаме 5 звезди държава ...

пп.
Ти говориш за една писта освен това ... Къде ще е тая писта? До София? ... а другите градове ...
Кой ще се вдигне от Варна Бургас и тн за трак дей и колко често?
Нали си спомняте от къде тръгна всичко - каране от ентусиасти на писта ...

На една писта могат да се провеждат много различни мероприятия, не е задължително да са с автомобили (макар при никаква алтернатива може да се запълни само с авто събития). Къде да е, ще се прецени. Да говоря за една, защото няма никаква друга, поне една да има. И да сигурен съм, че може, стига да има желанието. Това за ентусиастите го забрави, никога не съм казвал, че може да се осъществи. Просто споделям мнение, че България има нужда от писта.

Пс: Живея до Арена Армеец, мога да ти кажа, че не е чак толкова натоварена, една писта ще е не по-малко. (да не споменавам, че мястото на което я направиха е тотално грешно)

пс2:
hell's angel написа:
///M Power написа:
Не разбира се :winky: , но няма сила която да спре това нарушаване напълно :(

Що да няма, ако ти трЕснат една глоба 3к, спрат ти таралясника от движение, и гражданската ти стане по 2к за следващите 5 години - да видим колко рацери ще подпръцкват по улицата ....

Бай ти Гошо от село, пие ракия, няма книжка, няма гражданска има кола за 500 лв, ко го бърка, или пък този дето има няколко милиона в сметката, или тъпунгерите които не мисля 5 мин по-късно за действията си и тн. много още мога да дам примери :yes:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 13 Окт 2015, 10:44

hell's angel написа:Що да няма, ако ти трЕснат една глоба 3к, спрат ти таралясника от движение, и гражданската ти стане по 2к за следващите 5 години - да видим колко рацери ще подпръцкват по улицата ....

Tц. Решетки му е майката. И не много време зад тях. 1 месец мисля ще е предостатъчен за едно 95% от торето уанабитата. Като излезе панделата и в свидетелството за съдимост да те видя ще се правиш ли пак на дънкан маклауд.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Окт 2015, 12:32

Мне, България няма нужда от писта. От писта има нужда някаква група от хора, която си вярва, че нейните интереси са "важни" и всички трябва да ги споделят :yes:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 13 Окт 2015, 13:19

steeN написа:Мне, България няма нужда от писта. От писта има нужда някаква група от хора, която си вярва, че нейните интереси са "важни" и всички трябва да ги споделят :yes:

Ако всеки почне така да мисли (че България няма нужда от нещо, което той не намира за функционално) знаеш ли до къде ще се стигне ?
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Окт 2015, 13:27

ogata написа:Ако всеки почне така да мисли (че България няма нужда от нещо, което той не намира за функционално) знаеш ли до къде ще се стигне ?

до сегашното положение :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Окт 2015, 13:48

:mhihi:

Истината е, че писта е нужна, но далеч не е най-належащото нещо, за което да се дадат пари у нас и то обществени ...
И на мен ми се иска да има повече от 1 писта, доколкото е и писта, но има доста по-важни неща ...

Пак казвам в това, няма икономически смисъл! Ако имаше щеше да има писти.
Ако няма икономически смисъл, кой очаквате да плати масрафа?

Автомобилния спорт е с ниска обществена полезност, рисков и опасен ... Сори!
Няма почти никаква логика държавата да го приоритизира с някаква голяма инвестиция при положение,
че много спортни съоръжания са занемарени изоставени и тн ..., а те биха били много по-полезни на обществото ...
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

Мнение от steeN » 13 Окт 2015, 13:57

Логиката е точно обратна... щото всеки със специален интерес източва държавата... за тва е на това положение... ама знам, че това ви дава на късо платките в мозъка :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Окт 2015, 14:19

Абсолютно съм съгласен с K_Ilkov. Не може 7 млн. български граждани, да бъдат заставени медийно, политически и дори ултимативно, да бъдат съгласни от техните данъци да се отделят пари за нуждите на изкл. ограничен кръг от хора, от което няма никакъв икономически ефект. Аз като данъкоплатец съм първия несъгласен. И нещо повече, никой няма да умре от това, че няма къде да кара. Но спокойно може някой да умре, ако това продължава да се случва по улиците. Мнозина вече казаха, че дори да има писта, пак ще се кара по улиците, което аз съм склонен да вярвам. Дневния ред на обществото е подменен от една банда типове. Дневния ред би следвало да е какъв натиск да се окаже на МВР да се справи с тези хора и техните изпълнения да бъдат спрени или ограничени. Още повече че има и средствата и начини това да стане. Вместо това, се два трибуна на хора, които дори изнудват въпросните 7 млн. и си мислят, че всички останали трябва да споделят техния ентусиазъм.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 13 Окт 2015, 15:07

А така, баш това и аз.

:OT: В тоя ред на мисли искате ли да обсъдим националния отбор по футбол. :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата