Откраднаха ми колата Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Откраднаха ми колата Е90
vanka7a написа:xm_net написа:vanka7a написа:Много хора говорят, тези батерии се презареждат... Уви, вадя батерията, а тя е най- обикновенаСмени я, защото падне ли, няма да можеш да запалиш
Обикновена или не, батерията няма нищо общо със запалването - няма смисъл от излишна паника!
Как да няма? Аз съм с комфорт, беше ми паднала батерията, влезнах през багажника (нямам ключалка на шофьорската врата), вкарах ключа в слота, цъкнах старт и колата остана единствено на контакт - без да върти стартера. Смених акумулатора, защото имах съмнения, че е заради него - пак същото. Накрая си смених бат. на ключа - запали от раз... Каква е логиката или имам някакъв допълнителен имобилайзер или грешите?
Колега, не ми се обяснява надълго и нашироко, но нали не мислиш, че автомобилните инженери са толкова тъпи, че да оставят стартирането на двигателя да зависи от това, дали батерията на ключа е в "кондиция" или не! Не мога да гадая какво се е случило при теб, но едно е сигурно - не търсиш причината там, където трябва.
Колегата не е успял да запали, когато е влезнал през багажника вероятно защото алармата му е свързана към ключа, т.е. блокира запалването, ако колата не се отключи с бутоните на ключа.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Alexius написа:Колегата не е успял да запали, когато е влезнал през багажника вероятно защото алармата му е свързана към ключа, т.е. блокира запалването, ако колата не се отключи с бутоните на ключа.
нещо такова е стнало ама нали трябва да сме във всяка манджа мерудия и си пишем глупости и водим безумни спорове.
Ела на моя комфорт да ти махна батерията да видиш как стартира от раз.

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Аз не водя спор, а споделих случка с моята кола. Няма как да знам, че моята е по- различна от Вашите и че не се дължи на паднала батерия? Извинявам се за грешната информация, явно само моята, като й падне батерията на ключа и не иска да пали 

vanka7a написа:Аз не водя спор, а споделих случка с моята кола. Няма как да знам, че моята е по- различна от Вашите и че не се дължи на паднала батерия? Извинявам се за грешната информация, явно само моята, като й падне батерията на ключа и не иска да пали
Колега, няма проблем да направиш един прост тест - отключи си колата нормално (имам предвид с ключа), седни вътре, извади батерията на ключа, постави го в слота и запали! Сам ще се увериш, че батерията няма участие в процеса по стартиране на двигателя.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Задължително ще пробвам да. В случай че запали, значи имам някаква защита против кражба, която е слагана от собственика преди мен и както казахте Вие, може да е вързана с алармата. Ще пробвам да запаля и без да я отключвам с централното и се активира алармата. Ще споделя резултата, това е идея, която все пак може да се ползва от всички, като допълнителна защита 

Допълнителна защита, ако затруднява крадците е прекодиране да не пали ако колата не е отключена с дистанционното.
Отключвате механично, слагате ключа и стартирате (с оригиналния ключ). Стартера върти но колата не пали.
Това става на Е60 LCI, като кодировката се прави с Carly. Ако някой пробва на Е90 дали става да сподели.
Отключвате механично, слагате ключа и стартирате (с оригиналния ключ). Стартера върти но колата не пали.
Това става на Е60 LCI, като кодировката се прави с Carly. Ако някой пробва на Е90 дали става да сподели.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
andy написа:Допълнителна защита, ако затруднява крадците е прекодиране да не пали ако колата не е отключена с дистанционното.
Няма да помогне това не си губете времето.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Ново 20 - http://m.blitz.bg/news/article/367177 - през багажника
Моят съм пробвал при заключена кола, въртя с ключа и отваря само багажника, не се вдигат палчетата на вратите. Чувал съм, че патрон на багажник е по-трудно да се разбие в сравнение с този на вратата. Странна работа...

Моят съм пробвал при заключена кола, въртя с ключа и отваря само багажника, не се вдигат палчетата на вратите. Чувал съм, че патрон на багажник е по-трудно да се разбие в сравнение с този на вратата. Странна работа...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Няма как на нашите през багажника тъй като той не е вързан на общата линия - ключалката си е самостоятелна.
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
FE LIPE написа::D Седаните имат...ама пък през ключалката да се свържат с компютъра,ако може някой по-запознат да се включи и сподели дали е възможно или е журналистическа измислица.
Точно едно мнение нагоре и можеше да прочетеш, няма връзка между ключалка и компютъра и ако отключиш багажника НЕ СЕ отключва колата
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic