Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Протест на автомобилните ентусиасти за писта до София?

Мнение от steeN » 12 Окт 2015, 15:35

Не бе човек... ултиматума не е към държавата, а към хората потенциални жертви на насилието. Дайте ни пари за писта, иначе няма да спрем да ви тормозим. Държавни пари НЯМА, тва са парите на всички хора в нея.

Те ти баницата... да. Аз казвам, че таз баница е много евтина (ниски глоби, ниски застраховки, не събиране, не налагане) и за тва си позволяват да я ядат толкова хора.
Последна промяна steeN на 12 Окт 2015, 15:39, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Окт 2015, 15:38

K_Ilkov написа:С тоа ник да ти се чуди човек кви обосновани и смислени мнения даваш :mhihi:

In_Memoriam написа:Дай да не си говорим глупости, че нямало зависимост... една Корса 1.0 на газ ти влияе по същия начин на психиката и оттам на десния крак както кола 500+ коня на задно? :ok: Да, има ги и такива примери, но те са повлияни от комплекси от липса на мощност. Който е изпитал едната и другата крайност знае за какво става дума.

Да, правя го (тестването, понеже в 90% от времето карам нормално) точно, защото няма писти. Ако има писти пак няма да спра да го правя на 100%, но на 90%, което е достатъчно да намалеят предпоставките за инциденти с много.

И стига с тоя Дракон... освен да почна да вадя снимките с криви/спукани джанти, разпаднати плейтове и други красоти след тракдей там?

Аз не говоря за желанието за каране, то е ясно,че човек не си взима 400 коня кола да се вози ...
Ама това няма общо с темата с пистите според мен - кой ти е длъжен да ти осигури писта заради това, че имаш мощна кола?
Нека го кажа така - това, че имаш мощна кола си е твой проблем, а не на всички, не на обществото.

Ако полицията си беше на място и глобите като в чужбина щеше много бързо
тия проценти дето коментираш да ги сведеш до прилични стойности без писти и тн :yes:

Когато още няколко хиляди души имат мощни коли става проблем на обществото. Дали някой на някого е длъжен това всеки да си го преценява.

Глобите да са като в чужбина ако и пътищата са като в чужбина, и писта да има направена като в чужбина, и заплатите когато станат като в чужбина. Дотогава ще почесваме пръстчета в безсмислени теми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 12 Окт 2015, 15:40

Ми то целата схема за криминализация е иницирана от държавата, не от хората... Те хората са само "хората" :mhihi: Хората ако се вземат в ръце тия разцери, ще ми станат само на рацинг части...
Безсмислени теми :yes:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 12 Окт 2015, 15:48

Нищиме няква тема, без въобще да знаем каква е идеята на цялата глупост. Без дори да знаем какви са желанията и аргументите на протестиращите. Кои са тия ентусиасти? Аз, дори и да си тунинговам колата, нямам нужда да се организирам на бензиностанция, вечер всяка седмица с куп зяпачи за да видя аджеба дали съм станал по-бърз... Към момента не се сещам за нито една причина за да застана на страната на "протестиращите". Ако става дума да има хазартни гонки и там да е място където да идват секви пичуе, то това трябва да бъде изцяло частно мероприятие. Според мен това е пореден предизборен напън да се събират разни хора да дигат шум...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с колкото пари изкара
Мечтае да кара: BMW S1000RR
Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)

Мнение от T0nk00 » 12 Окт 2015, 16:09

K_Ilkov написа:Което, само доказва, че няма икономически смисъл в инвестиция в тази сфера у нас ...

Дано се намери някой играчор ентусиаст да направи нещо, щото иначе ще му се радваме на Дракона само :yes:

VARNADROME_2.jpg

Само с ентусиазъм не става. Личен опит.

П.П.
Терена, на който е ситуирана пистата, е реален и с предназначение за "СПОРТ И АТРАКЦИИ" съгласно ОУП на гр.Варна.
Говори се, че ще става голф игрище....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Окт 2015, 16:16

За това написах играчор ентусиаст :mhihi:
Демек, човек с пари и възможности да натисне да се случат нещата ...

Тва е интересно кажи, нещо по-подробно ако не е неква тайна :yes:

In_Memoriam написа:Когато още няколко хиляди души имат мощни коли става проблем на обществото. Дали някой на някого е длъжен това всеки да си го преценява.

Глобите да са като в чужбина ако и пътищата са като в чужбина, и писта да има направена като в чужбина, и заплатите когато станат като в чужбина. Дотогава ще почесваме пръстчета в безсмислени теми.

Темата е безсмислена заради протеста, който няма смисъл.

Интересна логика ...

Защо искаш глобите да са свързани с доходите ти? Да можеш да си позволиш да нарушаваш правилата ли?

Пак ти казвам нашето общество има много повече и по-важни проблеми от пистите.
Или иначе казано ако си решим другите проблеми вероятно и въпроса с пистите няма да седи на дневен ред ...

И няколко хиляди да са не са съществено важни за обществото, и ще спазват реда по пътищата защото иначе ще бъдат санкционирани.
Толкова е просто!

Кво ще стане ако любителите на ММА решат, че нямат условия по залите и решат да се бият в ресторантите и заведенията
между хората, щото им е по-близо, удобно или реалистично примерно ...

Изобщо защо коментираме спазването на закона във връзка с нечий мераци, хобита и тн :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 12 Окт 2015, 16:31

Айде земете, че леко ме ядосахте :mhihi:
http://m.novanews.novatv.bg/blogs/view/ ... /09/126678
КАК БЕЗ ПАРИ ТИЯ ХИПАРЧЕТА ЩЕ ГАРАНТИРАТ СИГУРНОСТТА НА ВСИЧКИ ХОРА НА ТОВА МЯСТО? КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЯКОЙ ПОСТРАДА? ТОЯ ЛИ МУХЛьО ЩЕ БЪДЕ ОТГОВОРЕН?! ОТНОВО ИМА САМО БМВ-ТА! ЯВНО ИМА ХОРА ОТ ФОРУМА КОИТО ГО ПОЗНАВАТ, ЯВНО ЩЕ Е ДРАМА, ПОРЕДНА.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Окт 2015, 16:34

K_Ilkov написа:Защо искаш глобите да са свързани с доходите ти? Да можеш да си позволиш да нарушаваш правилата ли?

Много ясно, ниските цени създават свръхпредлагане (на насилие в случая) :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Окт 2015, 16:41

K_Ilkov написа:Защо искаш глобите да са свързани с доходите ти? Да можеш да си позволиш да нарушаваш правилата ли?

За да може "батките" с Макларъни, Ферарита и т.н. също да ги заболи. Защото сега ги боли к*ра :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 12 Окт 2015, 16:42

steeN написа:

Много ясно, ниските цени създават свръхпредлагане (на насилие в случая) :mhihi:

Не бре, просто тия с по-големи доходи ще плащат повече и така масата ще спи по-спокойно ... все пак тука сме измислили поговорката "не е важно на мен да ми е добре, а на вуте да му е зле"
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Окт 2015, 16:44

Не е точно така. Защото този с 700лв. заплата и този със 100 бона могат еднакво да те утрепят :yes: И докато на този с 700, като го глобят с 300 му се реве, този със 100-те бона го боли фара. Аз не съм видял от новата S-класа на магистралата в дясна лента със 100км/ч :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Окт 2015, 16:47

във верижната катастрофа имаше ли нови ес-класи? :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 12 Окт 2015, 16:53

TNT написа:Не е точно така. Защото този с 700лв. заплата и този със 100 бона могат еднакво да те утрепят :yes: И докато на този с 700, като го глобят с 300 му се реве, този със 100-те бона го боли фара. Аз не съм видял от новата S-класа на магистралата в дясна лента със 100км/ч :dunno:

Това щеше да е някакъв вариянт ако имаше въбираемост на глобите ...
Аз лично мойта глоба не съм си я плащал щото няма сила дето да ме накара да си изгубя един ден в КАТ... а повечето хора и отпуска трябва да си вземат за тая цел и съвсем не ги еня за глобите.
Също може и да проработи ако колата ти е на твое име .. ама като е на фирма как точно ще те глобят по дохода .. веднага ще пратиш най-ниско платения във фирмата, че той е карал и ай готово..
Частните коли па ще са регистрирани на баба им със 100лв пенсия дето е ...

Единственяи вариянт е да се образоват хората .. да се повиши квалификацията им ... и така ще намалеят птп-тата ...
Да не говорим, че ако прочетеш статистиакта за птп-тата ще видиш как над 80% са от коли над 15 години ... и проблема не е висока скорост ами несъобразена .. демек скороста е била по-висока от възможностите на пътя като сцепление или повърхност (дупки и т.н.) или по-висока от способностите на водача...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 12 Окт 2015, 16:59

Има страни, в които е % от дохода. Помня, че някое футболистче беше изяло глоба 6 цифрена сума в евро. А това, което си обяснил, е как ще стане в България :dunno: Иначе съм напълно "ЗА", че основния проблем е в хората :yes: Видя се по клиповете при катастрофата в тунела.

Вичо, доста добър стандарт трябва да имаме, че 2% от колите да са нови S-класи (статистически за катастрофата говоря :ok: ). Ако имаше - щеше да си спре, и след това да го изпукат отзад.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 12 Окт 2015, 17:16

Кучетата си лаят керванът си върви, Боко Тиквата к*ра го боли :mhihi:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата