Консумация в покой
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Консумация в покой
Значи умирачката не е от колата 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Да, смениха ми го с друг, но с доста зор, мерене на динамо 6 пъти и други такива. Три дни ме въртяха, ама аз съм нахален и ми го смениха...
Иначе си знаех, че не е в колата проблемът - той акумулаторът предната вечер си беше ок, на сутринта не искаше да "мъцне". В същото време показваше на уреда 12,6 волта, а при стартер падаше на 3 волта, без дори да превърти веднъж.

Иначе си знаех, че не е в колата проблемът - той акумулаторът предната вечер си беше ок, на сутринта не искаше да "мъцне". В същото време показваше на уреда 12,6 волта, а при стартер падаше на 3 волта, без дори да превърти веднъж.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Колеги извинявам се за некомпетентността но ще ви помоля да ми отбележите на коя позиция трябва да завъртя уреда за да замеря реално каква е консумацията? Прикачам снимка за да стане по-ясно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
На ляво, 20V. 3 позиции на ляво от OFF. В обсег DCV.
Това е да измериш в момента V, като запалиш, дали зарежда и колко (генератора). По долу ще ти пиша как да направиш верига за да мериш консумацията, ако някой не ме изпревари.
Това е да измериш в момента V, като запалиш, дали зарежда и колко (генератора). По долу ще ти пиша как да направиш верига за да мериш консумацията, ако някой не ме изпревари.
Последна промяна ivailo0 на 12 Окт 2015, 14:50, променена общо 2 пъти
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Благодаря! Иначе процедурата нормална ли е в смисъл на закачен акумулатор допирам мултицетът + на + ; - на -.
и също да попитам ако искам да измеря колко зарежда алтернатора на каква позиция да завъртя ключа. То това са двете основни неща които за които ще използвам уреда.
и също да попитам ако искам да измеря колко зарежда алтернатора на каква позиция да завъртя ключа. То това са двете основни неща които за които ще използвам уреда.
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
За да измериш консумацията ще трябва да го врътнеш на DCA 10A и да преместиш черната сонда на дупката долу дето пише 10ADC. Откачаш единия кабел от акумулатора. Връзваш едната сонда на клемата на акумулатора, другата на откачения кабел. Затваряш всички врати и следиш какво се случва. След 16тата минута ти казаха колко трябва да падне консумацията. При първия опит не включвай алармата, тъй като тока ще мине 10А за момент и ще изгори предпазителя на уреда.
За да измериш как ти зарежда колата + на + и - на - и уреда на 20V DCV.
Сега видях, че на тая снимка с уреда пише 10А unfused, така че може да пробваш и с включена аларма. Аз лично опита с алармата бих го оставил за накрая
За да измериш как ти зарежда колата + на + и - на - и уреда на 20V DCV.
Сега видях, че на тая снимка с уреда пише 10А unfused, така че може да пробваш и с включена аларма. Аз лично опита с алармата бих го оставил за накрая

Последна промяна dankata на 12 Окт 2015, 14:52, променена общо 1 път
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Ще добавя към колегата по-горе.
Ще трябва май и да заключи колата, като остави багажника отворен и "ръчно" заключи механзима за да симулира и затворен багажник.
Ще трябва май и да заключи колата, като остави багажника отворен и "ръчно" заключи механзима за да симулира и затворен багажник.
- dankata
- младши ентусиаст
-
Не е нужно да заключва колата, а само да симулира затворени врати.
По принцип и алармата може да дава паразитна утечка и си е задължително да се провери системата и с пусната аларма/централно, просто това за мен е редно да се направи накрая, за да не се окаже че още в началото имаме изгорял уред.
По принцип и алармата може да дава паразитна утечка и си е задължително да се провери системата и с пусната аларма/централно, просто това за мен е редно да се направи накрая, за да не се окаже че още в началото имаме изгорял уред.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- dankata
- младши ентусиаст
-
В единия случай ще ти показва със знак минус.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
И да не се затварят врати пак "заспива" след 16-17 минути. Просто в това време не трябва да се отварят/затварят врати и да не се ръчка радиото да речем. Иначе казано не трябва да има каквато и да е активност по колата. На предната страница има и схема как може да се мери с по-голяма точност консумацията. Възможно е и при слагане на някой изваден (при пробата) предпазител пак да се събуди колата и после пак се чака 16 минути без да се прави нищо.
ПП За уреда: Чeрната сонда на "COM", Червената на "10ADC", превключвателя на "10А". За да не показва знак "-" показанието на уреда ако е ракачена минусовата клема на акумулатора: към минуса на акумулатора се свързва черната сонда на разкачената клема червената сонда.
ПП За уреда: Чeрната сонда на "COM", Червената на "10ADC", превключвателя на "10А". За да не показва знак "-" показанието на уреда ако е ракачена минусовата клема на акумулатора: към минуса на акумулатора се свързва черната сонда на разкачената клема червената сонда.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Ето за колегата едни начални инструкции за работа с мултиметър - аз от тях съм гледал и помагат...
http://www.mitsubishibg.com/forum/index ... opic=29198

http://www.mitsubishibg.com/forum/index ... opic=29198
- shumito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D Turing
- Мечтае да кара: 530xd Turing
Re: Консумация на "празен ход"
Z3Ro* написа:Z3Ro* написа:Аз преди време я мерих. По спомен при мен нещата са:
- през първата минута 0.8-0.85А
- след първата минута пада на 0.20-0.25А
- след 16-та минута не съм мерил...![]()
Аларма нямам никаква...![]()
Е, след като ми умря един акумулатор Ексайд Премиум 100аh отведнъж, който беше на няма и 6 месеца, премерих и моята кола за консумация след 16-тата минута - показанието на уреда е 0,03 ампера при мен. Както казах, нямам аларма, нито телефон в колата.
ЕЕЕ,същият го имам и аз и той умря без причина, но на 12 месеца.Големи ментета
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Колеги мисля , че имам проблем с мултицедът когато го завъртя да меря консумация на 10а и почва сам да си върти някакви показания а дори не е свързан
Нали нрябва да си показва 0 преди да се свърже. Направо много ме изнерви днес и ще го сменям.
Нали нрябва да си показва 0 преди да се свърже. Направо много ме изнерви днес и ще го сменям.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Замерих с друг уред първата минута ми показваше 3.01 след това падна на 1.75 през цялото време светеше лампата на багажника след 15мин изгасна лампата съответно колата заспа и показанията паднаха на 0.04 . Как ви се струват ?
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3